Logo

Nieuwkomers grote winnaars Energie Awards

 

Energiedirect.nl wint de Pricewise Gouden Energie Award 2014-2015

 

Het zijn vooral de nieuwkomers in de vrije energiemarkt die uitblinken bij de Pricewise Energie Awards 2014 - 2015. Grote winnaar is Energiedirect.nl, gevolgd door Greenchoice en E.ON. Het is de eerste keer dat vergelijkingssite Pricewise in samenwerking met onderzoeksbureau Motivaction deze consumentenprijs uitreikt. De awards zijn tot stand gekomen op basis van ruim 1 miljoen prijsvergelijkingen door consumenten en meer dan 3.000 klantbeoordelingen van zowel overstappers als niet-overstappers. De winnaars scoorden de hoogste cijfers op basis van de (actie)tarieven op Pricewise.nl en de klanttevredenheid over informatievoorziening, klantenservice, facturatie en het overstapproces.

 

Jaarlijks initiatief

 

Hans de Kok, Directeur Pricewise: “De Energie Awards zijn een jaarlijks initiatief om consumenten onafhankelijk en transparant inzicht te geven in de prijs en kwaliteit van Nederlandse energieleveranciers. Tegelijkertijd willen we hiermee de leveranciers op scherp zetten en de onderlinge concurrentie in het belang van de consument versterken. Als de grootste energievergelijker van Nederland hebben wij het meest complete marktoverzicht van zowel klantbeoordelingen als tarieven, inclusief alle welkomstbonussen en actietarieven die vaak alleen via onze vergelijker aangeboden worden. We vinden het onze taak om deze informatie met de consument te delen.”

 

‘Grote drie’ niet in top drie

 

Na de 8,2 van Energiedirect.nl volgt Greenchoice met een 8,0. Met een verschil van minder dan een duizendste blijft E.ON Budget Energie nog net voor. De grote drie, Nuon, Essent en Eneco, zien we terug op respectievelijk plaats vijf, zes en tien. De Kok: “Hun lagere klassering en de sterke prestaties van de nieuwkomers zijn vooral het gevolg van prijsbeleid. Op kwaliteit ligt de top 10 dicht bij elkaar.”

 

Beste dienstverlening

 

Pricewise heeft het afgelopen jaar in samenwerking met Motivaction duizenden mensen gevraagd om hun energieleverancier te beoordelen op kwaliteit. Hoe helder en transparant is de leverancier in het geven van informatie? Hoe scoort de klantenservice? Klopt de facturatie? En hoe soepel verloopt het overstapproces? Hans de Kok: "Met een gemiddelde klantbeoordeling van 7,6 zien we dat in de hele markt de dienstverlening de afgelopen jaren sterk is verbeterd. Sterker nog, de dienstverlening van de Nederlandse energieleveranciers behoort tot de beste in Europa. Dit staat in groot contrast met de andere Europese markten waar Pricewise actief is. Zo zien we in Zuid-Europese landen veel minder concurrentie en transparantie als het om tarieven gaat. Vaak zitten deze markten flink op slot.”

 

Energiemarkt in beweging

 

Alle klantbeoordelingen zijn gecombineerd met de prijzen van meer dan 1 miljoen vergelijkingen die zijn aangeboden op Pricewise.nl. Directeur Hans de Kok: “De energiemarkt is enorm in beweging, met een groot aanbod van leveranciers. Wij zien dat ook productdifferentiatie, servicekwaliteit en vertrouwen een belangrijke rol spelen bij het keuzeproces. En hoewel prijs vaak de doorslag geeft, red je het in deze competitieve markt niet alleen met scherpe energietarieven. Anders stappen je klanten net zo makkelijk weer over.” 

 

 


Over Pricewise

 

Pricewise.nl is een onafhankelijke vergelijkingssite voor energie, verzekeringen en telecom. Pricewise is de grootste energievergelijker van Nederland, de grootste overstapservice van Europa, met ruim 2 miljoen nieuwe energiecontracten. Door dagelijks contact met belangrijke spelers in de consumentenmarkt is de organisatie altijd op de hoogte van nieuwe regulering, ontwikkelingen in de markt en de impact hiervan op consumenten.

 

Dankzij grote hoeveelheden data heeft Pricewise een breed en onderbouwd inzicht in consumentengedrag.

 

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Nicky Jansen, PR en Communicatiestrateeg. Telefoonnummer 06 19 98 57 39 of nickyjansen@pricewise.com


‘Met alleen scherpe energietarieven red je het niet in deze competitieve markt’

 

Hans de Kok reikt woensdag 11 maart om 14:30 uur de gouden Pricewise Energie Award uit aan Jorrit Pijlman, Head of Formula van Energiedirect.nl.

 

Om 16:00 uur neemt Roel Meijerink, directeur Benelux van E.ON de bronzen Energie Award in ontvangst.

 

De zilveren Pricewise Energie Award wordt op 19 maart om 10:00 uur uitgereikt aan sales manager Jurjen Algra van Greenchoice.

 

Certificaat

 

Bij de Gouden, Zilveren en Bronzen Pricewise Energie Award hoort een certificaat en een logo dat de winnaars op hun website kunnen voeren. Pricewise zal elk jaar deze award uitreiken. Lees hier hoe de Pricewise Energie Award tot stand is gekomen en download de afbeeldingen.

Logo