Keurmerk Objectief Vergelijken

Bij Pricewise vinden we het belangrijk dat jij betrouwbaar, objectief en transparant zorgverzekeringen kunt vergelijken. Samen met andere grote vergelijkingssites introduceren we daarom het Keurmerk Objectief Vergelijken.


Keurmerk logo

De vergelijkingssites die de certificering hebben doorlopen en het keurmerk mogen voeren, moeten zich aan de eisen van de gedragscode houden. Hierin zijn regels voor betrouwbare zoekresultaten, transparante dienstverlening en objectieve advisering vastgelegd. De gedragscode komt tegemoet aan eerdere aanbevelingen van financieel toezichthouder AFM.

De gedragscode

 1. De goedkoopste verzekering wordt duidelijk en als eerste getoond, ook bij geen samenwerking

  Pricewise toont de goedkoopste zorgverzekering voor jou altijd bovenaan. Ook als we met die verzekeraar geen samenwerking hebben en je de verzekering niet bij ons kunt afsluiten.
 2. Verzekeraars die een (hogere) vergoeding betalen, mogen om die reden niet hoger in het vergelijkingsresultaat komen te staan

  Posities in onze vergelijkingsresultaten zijn niet te koop: de overzichten van onze deals zijn puur gesorteerd op wat voor jou het voordeligst is. Wij trekken geen verzekeraars voor met wie we een samenwerking hebben.
 3. De getoonde premie moet overeenkomen met het bedrag dat daadwerkelijk van de rekening wordt afgeschreven

  De premie die Pricewise toont, is gelijk aan het bedrag dat uiteindelijk van je rekening wordt afgeschreven. De premie die wij laten zien, is dus inclusief belastingen en administratiekosten.
 4. We maken duidelijk wie zeggenschap heeft

  Pricewise is geheel zelfstandig. Geen enkele bank, verzekeraar of andere aanbieder van financiële producten vertelt ons hoe wij ons werk moeten doen. De AFM houdt toezicht op de werkwijze van Pricewise.
 5. We maken duidelijk wat ons verdienmodel is

  Pricewise krijgt een vergoeding voor elke verzekering die wordt afgesloten. Verzekeraars waar wij geen samenwerking mee hebben, worden wel meegenomen in de vergelijking. Hier ontvangt Pricewise geen vergoeding voor. We zijn transparant over ons verdienmodel en trekken geen enkele verzekeraar voor.
 6. We maken duidelijk hoe de vergelijking tot stand komt

  In de vergelijker van Pricewise staat de voordeligste zorgverzekering altijd bovenaan. Vergoedingen van partners beïnvloeden op geen enkele manier de resultaten van onze vergelijkingen. We vergelijken in een paar klikken de markt op basis van jouw persoonlijke wensen. Zowel op prijs als kwaliteit.
 7. We zijn volledig

  Pricewise toont alle verzekeringen, ook als we met die verzekeraar geen samenwerking hebben en je de verzekering niet bij ons kunt afsluiten.
 8. We geven advies op maat

  De deals die je op Pricewise ziet, zijn gebaseerd op jouw persoonlijke gegevens. We tonen alleen zorgverzekeringen nadat je je gegevens hebt ingevuld. Pricewise zal nooit een zorgverzekering tonen op basis van fictieve gegevens.
 9. We laten je helemaal zélf kiezen

  Pricewise laat je vrij in je keuze. Je geeft zelf aan wat je persoonlijke wensen zijn. Wij tonen alleen deals die bij die wensen passen, op volgorde van de voordeligste premie.
 10. We laten je zelf rangschikken

  Pricewise biedt gebruikers de mogelijkheid zorgverzekeringen te rangschikken op prijs en kwaliteit.
Meer weten over het keurmerk en de gedragscode Objectief Vergelijken? Kijk dan op de website van Objectief Vergelijken.

Het keurmerk is op 19 november 2015 overhandigd aan Minister Schippers van Volksgezondheid. Minister Schippers is blij dat de vergelijkingssites de handen ineen hebben geslagen en gezamenlijk een gedragscode hebben opgesteld. "Hierdoor kunnen consumenten erop vertrouwen dat ze een eerlijk advies over hun zorgverzekering krijgen en het beste persoonlijke aanbod. Vergelijkingssites spelen een belangrijke rol als het gaat om transparantie. Zorgverzekeringen vergelijken zonder hulp van een vergelijkingssite is voor veel mensen een haast onmogelijke opgave.”

Keurmerk Objectief Vergelijken