Vind de zorgverzekering die bij je past

 

Goed om te weten: maak een aparte vergelijking als jullie zorgwensen ver uit elkaar liggen.


Goed om te weten: kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd. Ze hebben recht op de dekking van de meest uitgebreid verzekerde ouder.

Goed om te weten: het is vaak voordeliger om je volwassen kind apart te verzekeren.

Zorgverzekering 2021

Past jouw zorgverzekering nog wel bij jou? Misschien zijn je wensen en zorgbehoeftes het afgelopen jaar veranderd. Bij Pricewise kun je daarom de zorgverzekering vergelijken op basis van jouw specifieke wensen. Zo weet je zeker dat je alleen betaalt voor zorg die jij nodig hebt, of denkt te hebben. Stap je over naar een andere zorgverzekering? Dan kun je vaak een hoop geld besparen.

Zorgverzekering vergelijken


Zorgverzekering

Nóg meer over je zorgverzekering 2021

Bij Pricewise zetten we ons in om voor jou de goedkoopste en beste zorgverzekering te vinden tussen ons aanbod. We houden de veranderingen in de markt daarom heel goed in de gaten. Maar hoe zit zo’n zorgverzekering nou eigenlijk in elkaar? Dat leggen we je graag uit.

Basisverzekering

Een basisverzekering is verplicht voor iedereen die in Nederland woont of werkt. De basisverzekering zorgt ervoor dat jij verzekerd bent voor medische hulp die door de overheid als noodzakelijk wordt gezien. Bij welke zorgverleners je terecht kunt, is afhankelijk van wat voor soort basisverzekering je hebt én de contracten die jouw zorgverzekeraar heeft afgesloten met zorgverleners. Heb je spoedeisende hulp nodig? Dan kun je wel met elke basisverzekering bij alle ziekenhuizen in Nederland terecht. Deze zorg wordt volledig vergoed. Er zijn drie soorten basisverzekeringen: de budget-, natura- en restitutiepolis.


Naturapolis

Met de naturapolis heb je een ruime keuze in het aantal zorgverleners. Zodra jouw zorgverzekeraar een contract heeft afgesloten met een zorgverlener, krijg je de behandeling volledig vergoed. Kies je een zorgverlener waar geen contract mee is afgesloten? Dan zal je een percentage van het bedrag moeten bijbetalen. Bij een ziekenhuisopname kan dit bedrag flink oplopen. Een voordeel van de naturapolis is dat deze vaak goedkoper is dan de restitutiepolis. Het nadeel is dat je niet alle kosten vergoed krijgt als de verzekeraar geen contract heeft met een zorgverlener.

Restitutiepolis

Met de restitutiepolis heb je de meeste keuzevrijheid. Je hebt met deze zorgverzekering namelijk een vrije zorgkeuze. Je kunt daardoor dus zelf kiezen naar welke zorgverlener je gaat. Wel kan het zo zijn dat je behandelkosten zelf moet voorschieten als je naar een zorgverlener gaat waarmee je zorgverzekeraar geen contract heeft. Je kunt de rekening vervolgens doorsturen naar je zorgverzekeraar. Deze betaalt je tot het wettelijke tarief of een marktconforme vergoeding. De maximale vergoedingen kun je vinden in de polisvoorwaarden. Het grootste voordeel van de restitutiepolis is de vrijheid in keuze. Hierdoor kun je vaak zonder bijbetaling bij meer zorgverleners terecht dan met de natura- en budgetpolis. Het nadeel is dat je vaak iets meer per maand betaalt voor deze polis.

Budgetpolis

De budgetpolis is een naturapolis met een beperktere keuzevrijheid. Bij deze polis heb je over het algemeen minder keuze uit het aantal gecontracteerde zorgverleners en zorginstanties. Bijvoorbeeld ziekenhuizen. Het is daardoor mogelijk dat er bij jou in de omgeving geen ziekenhuis is waarmee jouw verzekeraar een samenwerking heeft. Als je kiest voor een behandeling of opname in een ziekenhuis waar je verzekeraar geen samenwerking mee heeft, dan zal je een hoger percentage van de rekening zelf moeten betalen. De communicatie gaat bij een budgetpolis meestal via het internet. Ook kan het zijn dat je medicijnen alleen kunt bestellen bij een internetapotheek. De budgetpolis is vaak goedkoper dan een restitutiepolis en naturapolis. Als je gezond bent en je wilt niet te veel geld kwijt zijn aan je zorgverzekering, dan kan een budgetpolis een goede keuze zijn.

Aanvullende verzekering

Met een aanvullende zorgverzekering kun je zorgkosten die niet in de basisverzekering zijn opgenomen vergoed krijgen. Heb je veel fysiotherapiebehandelingen nodig, wil je alternatieve zorg vergoed krijgen of verwacht je hoge tandartskosten? Dan is een aanvullende verzekering een goed idee. Hierbij mogen zorgverzekeraars zelf de prijs, inhoud en vergoedingen bepalen. Het is hierdoor dus belangrijk om de aanvullende verzekeringen van verzekeraars goed te vergelijken.

Eigen risico

Het eigen risico is het bedrag wat je eerst zelf moet betalen voordat de zorgverzekeraar jouw zorgkosten betaalt. Als het eigen risico ‘voldaan’ is, zal je verzekeraar de rest van de kosten vergoeden vanuit de basisverzekering. Het eigen risico wordt alleen verrekend met kosten uit de basisverzekering en geldt dus niet voor de aanvullende verzekering. Voor zowel 2020 als 2021 staat het minimale eigen risico op €385,-. Je kunt ook kiezen voor een hoger eigen risico. Hierdoor wordt je maandelijkse premie lager. Dit kan voordelig zijn als je verwacht niet veel zorg nodig te hebben. Kijk voor meer informatie op onze pagina over het eigen risico.

Eigen bijdrage

Veel mensen halen het eigen risico en de eigen bijdrage door elkaar. Dit is niet hetzelfde. De eigen bijdrage is een bedrag dat je betaalt voor bepaalde zorg uit de basisverzekering. Zoals sommige geneesmiddelen, kraamzorg en ziekenhuisvervoer. Dit bedrag betaal je eerst. Blijft er nog een bedrag over, dan valt dit onder het eigen risico. De hoogte van de eigen bijdrage is afhankelijk van de soort zorg. Eigen bijdrage moet je altijd betalen, ongeacht de hoogte van je eigen risico op dat moment.

Vergoedingen

Elke zorgverzekeraar is verplicht verzekerden transparantie te geven over de vergoedingen van zorg bij zowel de basis- en aanvullende verzekering. Ben jij benieuwd wat voor vergoeding je kunt krijgen voor verschillende soorten zorg? Bekijk dan ons vergoedingenoverzicht. In dit overzicht kun je zien welke zorg vanuit de basisverzekering wordt vergoed en waar je je aanvullend voor moet (en kunt) verzekeren.

Zorgverzekering vergelijken

Verzekeringen zijn zaken waar de meeste mensen niet veel meer over nadenken nadat er eenmaal één is afgesloten. Daardoor kan het zomaar zo zijn dat je al jaren bij dezelfde zorgverzekeraar zit, terwijl de zorgverzekering helemaal niet meer aansluit bij jouw persoonlijke situatie. Daarbij kun je ook nog eens te veel betalen voor zorg waar je helemaal geen gebruik van maakt. Zonde. Dáárom is het goed om verschillende zorgverzekeringen te vergelijken. Elk jaar weer. Veel moeite? Valt mee, hoor. Bij Pricewise hebben we een actueel aanbod van zorgverzekeraars waar jij terecht kunt. Zo kun je in een paar stappen zorgverzekeringen vergelijken die bij jouw behoeftes passen. Pricewise toont je in het vergelijkingsoverzicht het aanbod van een groot aantal zorgverzekeraars. Let op: overstappen kan alleen aan het eind van het jaar. Vanaf 19 november tot en met 31 december om precies te zijn. Vergelijk zorgverzekeringen en bespaar honderden euro’s per jaar op je zorgverzekering.

Zorgverzekeringen

Zorgverzekeraars

Ben je benieuwd welke zorgverzekeraars er allemaal zijn? Of ben je specifiek op zoek naar een bepaalde zorgverzekeraar? Wij hebben alle zorgverzekeraars voor je in één overzicht gezet. Zo kun je gemakkelijk per zorgverzekeraar bekijken welke zorg deze aanbiedt. Je kunt via ons het aanbod van een groot aantal zorgverzekeraars met elkaar vergelijken.

Zorgverzekering studenten

Ben je 18 jaar? Dan moet je een zorgverzekering aanvragen. Studenten hebben het vaak niet al te breed. Gelukkig houden veel zorgverzekeraars daar rekening mee. Zo bieden meerdere zorgverzekeraars speciale studenten- of jongerenverzekeringen aan. In sommige gevallen krijg je als student korting op je basisverzekering, maar vaak bieden verzekeraars vooral voordeligere aanvullende verzekeringen aan. Hierdoor hoef jij niet te veel te betalen voor zorg.

Zorgtoeslag

Als je geen of weinig inkomen hebt, heb je waarschijnlijk recht op zorgtoeslag. Dit is een bijdrage van de overheid aan de kosten voor je zorgverzekering. Zo blijft zorg voor iedereen betaalbaar. Of je zorgtoeslag krijgt en hoe hoog deze toeslag is, hangt af van je inkomen en je leefsituatie. Je kunt zorgtoeslag via de Belastingdienst aanvragen.

De laagste zorgpremie

Wil je een zorgverzekering aanvragen met de laagste zorgpremie, die aansluit bij jouw persoonlijke wensen? Bij Pricewise helpen we je graag. Het zoeken naar de juiste zorgverzekering is voor jou soms misschien een ingewikkeld en tijdrovend uitzoekwerk. Bij Pricewise vergelijk je makkelijk én snel een groot aantal zorgverzekeringen. In drie stappen heb je een overzicht van de verzekeringen met de laagste premies. Op onze zorgpremie-pagina kun je alvast bekijken hoeveel elke basispremie per zorgverzekeraar kost.

Ziektekostenverzekering

Nieuws over je zorgverzekering

Wij houden alle veranderingen omtrent zorgverzekeringen in de gaten. Op ons blog lees je het laatste zorgnieuws. Hieronder vind je de meest recente blogs:

Meer weten?

Als je er niet uitkomt, helpen we je graag. Je kunt ons elke werkdag bereiken op 088-66 99 012 (lokaal tarief). Je kunt ook de veelgestelde vragen bekijken.


Zorgverzekering vergelijken

53.299

mensen vergeleken afgelopen maand

€ 200,-

is wat je jaarlijks kunt besparen

*****

Website van het Jaar

Vergelijk & bespaar!

Naar de vergelijker
Pricewise Be wise. Check your price.