Krijg ik fysiotherapie vergoed?

Fysiotherapie wordt voor volwassenen beperkt vergoed vanuit de basisverzekering. Alleen als je een chronische aandoening hebt, krijg je vanaf de 21ste behandeling vergoeding uit de basis-zorgverzekering. Kinderen onder de 18 jaar krijgen maximaal 18 behandelingen uit de basisverzekering vergoed. Het kan dus verstandig zijn om een aanvullende verzekering af te sluiten voor de dekking van fysiotherapie als je fysiotherapie nodig hebt. Wij hebben alle informatie voor je op een rijtje gezet.Fysiotherapie
Zorgverzekering vergelijken

Fysiotherapie tot 18 jaar

Voor kinderen tot 18 jaar worden 9 behandelingen vergoed uit de basisverzekering. Is de klacht nog niet verholpen? Dan worden nog eens 9 behandelingen vergoed. Vanaf de 19de behandeling wordt fysiotherapie niet meer vanuit de basisverzekering vergoed. Als één van de ouders een aanvullende verzekering met dekking fysiotherapie heeft, heeft het kind ook recht op die vergoeding. Een uitzondering zijn kinderen met een chronische aandoening. In dat geval worden alle behandelingen vergoed. Goed om te weten: kinderen tot 18 jaar betalen geen eigen risico.

Fysiotherapie vanaf 18 jaar

In de meeste gevallen wordt fysiotherapie niet vergoed vanuit de basisverzekering. Je kunt hiervoor een aanvullende verzekering afsluiten. In onze vergelijker kun je aangeven hoeveel behandelingen je minimaal vergoed wilt krijgen. Zo weet je zeker dat je de juiste dekking kiest. Check altijd bij je zorgverzekeraar of de fysiotherapeut een contract heeft, zo voorkom je dat je bij moet betalen.

Chronische fysiotherapie

Heb je een aandoening die voorkomt op de lijst met chronische aandoeningen? Dan wordt de fysiotherapie vanaf de 21ste behandeling uit de basisverzekering vergoed. Je kunt voor de eerste 20 behandelingen een aanvullende verzekering afsluiten, of zelf betalen. De vergoeding uit de basisverzekering wordt verrekend met openstaand eigen risico.

We helpen je graag

Heb je geen antwoord gevonden op je vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice via 088-66 99 012. We helpen je graag verder.

Ga terug naar de veelgestelde vragen.