Wat is een restitutiepolis?

Met een restitutiepolis heb je een ruimere keuzevrijheid tussen zorgaanbieders. Je krijgt 100% vergoeding voor zorg die vergoed wordt door de basisverzekering vanuit je zorgverzekering. Deze vergoeding is wel vaak maximaal het marktconforme tarief. We hebben de belangrijkste informatie over de restitutiepolis voor je op een rijtje gezet.


Zorgverzekering vergelijken

Restitutiepolis: de belangrijkste kenmerken

Met een restitutiepolis ben je volledig vrij om een zorgverlener te kiezen. Als deze geen contract heeft met je zorgverzekeraar, moet je de kosten zelf voorschieten. Deze kun je vervolgens declareren. Heeft de zorgverzekeraar wel afspraken gemaakt met de zorgverlener? Dan wordt de rekening rechtsreeks naar de zorgverzekeraar gestuurd. Met een restitutiepolis krijg je een marktconforme vergoeding, ook wel het wettelijke tarief genoemd. Let op de maximale vergoedingen in de polisvoorwaarden.

Voordeel
  • Vrije keuze voor zorgverlener
Nadelen
  • Deze verzekering betekent niet dat je alles vergoed krijgt. Je krijgt namelijk maximaal het marktconforme tarief vergoed
  • Deze polis is duurder dan de andere basisverzekeringen
  • In aantal gevallen zelf zorgkosten voorschieten

Meer weten?

Heb je geen antwoord gevonden op je vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice via 088-66 99 012 (lokaal tarief). We helpen je graag verder.

Ga terug naar de veelgestelde vragen.