Studenten-zorgverzekering

Check onze beste deals
Website van het jaar 2020

Vergelijk je zorgverzekeringen in 2 stappen

 

Goed om te weten: maak een aparte vergelijking als jullie zorgwensen ver uit elkaar liggen.


Goed om te weten: kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd. Ze hebben recht op de dekking van de meest uitgebreid verzekerde ouder.

Goed om te weten: het is vaak voordeliger om je volwassen kind apart te verzekeren.

53.299

mensen vergeleken afgelopen maand

€ 200,-

is wat je jaarlijks kunt besparen

*****

Website van het Jaar

Studenten-zorgverzekering

Als student heb je vaak niet zoveel zorg nodig. In veel gevallen kun je waarschijnlijk makkelijk kiezen voor een basisverzekering met een hoog eigen risico. Toch zijn veel studenten oververzekerd. Dit betekent dat zij een uitgebreide dekking hebben die ze helemaal niet gebruiken. Je betaalt hierdoor meer premie dan nodig. Zonde, toch? Je kunt je geld als student wel beter gebruiken. Om je te helpen, hebben we handige tips voor je op een rijtje gezet. Om voor jou de beste zorgverzekering te vinden, kun je bij ons op basis van je wensen de zorgverzekering vergelijken. Zo ben je als student goed verzekerd én bespaar je makkelijk en snel op de kosten. En die besparing kun je vast goed gebruiken.


studenten-zorgverzekering

Zorgverzekering studenten 2020

Iedereen van 18 jaar en ouder is verplicht een zorgverzekering op eigen naam te zetten. Voor die tijd mag je bij je ouders op de verzekering staan. Wel is een zorgverzekering ook dan verplicht. De verplichting geldt voor de minimale basisverzekering. Aanvullende verzekeringen zijn niet verplicht, maar kunnen in sommige gevallen handig zijn.

Ben je nog geen 18? Dan ben je waarschijnlijk nog bij je ouders meeverzekerd. Is dat niet het geval, dan zou je een verzekering op eigen naam moeten hebben. Stond je bij je ouders op de zorgverzekering, en word je voor 12 november 18 jaar? Dan kun je dit jaar alsnog een verzekering afsluiten voor 2020. Je bent verplicht om in de eerste maand nadat je volgens de wet volwassen bent een zorgverzekering af te sluiten.

Zorgverzekering studenten 2021

Ben je 18 jaar en heb je al een zorgverzekering? Dan kun je, net als de rest van Nederland, vanaf 12 november tot en met 31 december overstappen. Je sluit dan een zorgverzekering af voor 2021. Wil je nog wat bedenktijd? Zeg dan je zorgverzekering op voor 1 januari. Dan heb je nog tot 1 februari om een nieuwe zorgverzekering te kiezen voor 2021. Vanaf 12 november 2021 kun je weer zorgverzekeringen vergelijken en overstappen voor het aankomende zorgjaar.

Studenten-zorgverzekering vergelijken

Bij ons kun je de zorgverzekeringen van een groot aantal zorgverzekeraars vergelijken. Met veel verzekeraars hebben wij een overeenkomst. Hierdoor kunnen we jou scherpe deals bieden. Vergelijk je bij ons? Dan geven we je binnen een paar stappen een duidelijk overzicht van onze beste deals. Op basis van jouw persoonlijke wensen zie je meteen welke van deze deals voor jou de beste is. Je kunt de voordeligste zorgverzekering in onze zorgvergelijker ook direct afsluiten. We bieden alleen geen specifieke studenten-zorgverzekeringen aan.

Goedkope studenten-zorgverzekering

Hoe zorg je er als student voor dat je een zo goedkoop mogelijke én daarbij ook de beste studenten-zorgverzekering kiest? Door goed na te denken over welke zorg je waarschijnlijk nodig zult hebben kom je al een heel eind. Je bent nog jong, dus de kans is groot dat je helemaal nog geen aanvullende zorg nodig hebt. Of zelfs geen zorg uit de basisverzekering. Is dat het geval, dan kun je overwegen om alleen een basisverzekering te nemen met een hoog eigen risico. Daar staat namelijk een lagere zorgpremie tegenover. Ook hebben het soort basisverzekering dat je kiest én eventuele aanvullende dekkingen invloed op de premie. Kies je de voordeligste zorgverzekering die bij je zorgbehoeften past, dan heb je de beste en meest goedkope zorgverzekering.

Hoog eigen risico als student?

Het verplichte eigen risico voor 2020 en 2021 is € 385,-. Maak je niet of nauwelijks gebruik van zorg uit de basisverzekering (zoals medicijnen en ziekenhuisbezoek)? Dan kan het interessant zijn om je eigen risico vrijwillig te verhogen. Dit kan tot maximaal € 885,-. In tussenstappen van € 100,-. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de maandpremie. Als je tóch zorg nodig hebt uit de basisverzekering, betaal je voor veel van deze zorg eerst eigen risico. Daarna wordt de zorg volledig vergoed. Kies je voor € 885,- aan eigen risico, dan betaal je dus wel een flink bedrag zelf. Bij veel zorgverzekeraars kun je het eigen risico in termijnen betalen.

Budget verzekeren met online verzekering

Veel verzekeraars bieden een online zorgverzekering aan. Je regelt dan alles via een app of online. Handig, want je mobiel heb je (bijna) altijd bij de hand. Doordat je alles online regelt, is de premie een stuk lager. Het gaat hierbij om een naturapolis waarbij alles online wordt geregeld.

Aanvullend verzekeren als student

Check goed welke aanvullende zorg je écht nodig hebt. Zonde om te betalen voor iets wat je niet nodig hebt. Grote kans dat je als student nog niet veel aanvullende dekkingen nodig hebt. Welke dekkingen zijn voor jou eventueel interessant? Wij zetten ze op een rijtje. Vaak zijn er meerdere dekkingen in een aanvullende verzekering samengevoegd. Bepaal voor jezelf wat voor jou voordeliger is: zorgkosten zelf betalen en een lagere premie, of een hogere premie waardoor je bepaalde zorgkosten vergoed krijgt.

Buitenland en vaccinaties

Heb je een reis naar het buitenland op de planning staan? Als je naar een land gaat waar zorg een stuk duurder is dan in Nederland, kun je ervoor kiezen om je voor de kosten boven het Nederlands tarief aanvullend te verzekeren. Vanuit de basisverzekering krijg je spoedeisende hulp in het buitenland vergoed tot het in Nederland marktconforme tarief. Zijn de zorgkosten in het buitenland een stuk hoger, dan kan het verstandig zijn om dit soort kosten aanvullend te verzekeren. En heb je vaccinaties nodig? Sommige aanvullende verzekeringen dekken de kosten hiervoor.

Anticonceptie

Ben je boven de 21 jaar? Dan zijn er aanvullende verzekeringen die anticonceptie vergoeden. Dit kan gaan om de pil, maar ook een spiraaltje als je deze bij de huisarts laat plaatsen.

Fysiotherapie

Fysiotherapie wordt vergoed vanuit een aanvullende verzekering. Een bezoek aan de fysiotherapeut kost ongeveer € 30,-. Als je niet vaak hoeft te gaan, kan het voordeliger zijn om het zelf te betalen en geen aanvullende verzekering af te sluiten. Ben je nog geen 18, dan heb je vanuit de basisverzekering recht op 18 fysiobehandelingen.

Tandartsverzekering

Voor een tandartsverzekering betaal je al gauw € 150,- per jaar extra. Als je bijna nooit problemen hebt met je gebit en alleen voor controles gaat, is het vaak voordeliger om geen tandartsverzekering af te sluiten. En ook hier geldt; ben je nog geen 18, dan vallen tandartskosten voor controle en een aantal andere behandelingen gewoon onder de basisverzekering.

Meer weten over studenten-zorgverzekering?

Wij helpen je graag bij het vinden van een zo goed mogelijke zorgverzekering. Lukt het je niet om zelf de juiste keuze te maken of heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice. Je kunt mailen, bellen naar 088-66 99 012 of een WhatsApp sturen naar 06-14 45 86 41. Ook kun je eerst even kijken of het antwoord op jouw vraag tussen onze veelgestelde zorgvragen staat.

Pricewise Be wise. Check your price.