Hoe kan ik via Pricewise.nl verzekeringen vergelijken en afsluiten?
Om via Pricewise.nl verzekeringen te vergelijken en af te sluiten:
- Kies de verzekering die je wilt vergelijken.
- Vul je gegevens in op de vergelijkpagina.
- Vergelijk de resultaten op prijs en dekking.
- Klik op "meer info" voor details.
- Klik op "afsluiten" om de verzekering aan te vragen.
Pricewise regelt de rest voor je!
Bekijk deze pagina voor meer.
Wat is een voorlopige dekking?
Een voorlopige dekking is een tijdelijke verzekering die je krijgt nadat je een verzekering hebt aangevraagd. Gedurende deze periode ben je al verzekerd, terwijl de verzekeraar beslist of je definitief wordt geaccepteerd. De voorlopige dekking is meestal geldig voor een korte tijd, totdat je een definitieve polis ontvangt.
Bekijk deze pagina voor meer.
Ik heb via Pricewise een verzekering afgesloten, kan ik hier nog op terugkomen?
Ja, je kunt binnen 14 dagen na ontvangst van je polisblad je verzekering kosteloos annuleren, dankzij het wettelijke herroepingsrecht. Dit geldt voor alle verzekeringen die je via internet, telefoon of post hebt afgesloten. Je moet de polis schriftelijk (per post of e-mail) annuleren.
Bekijk deze pagina voor meer.
Hoe kan ik een rechtsbijstandverzekering afsluiten?
Een rechtsbijstandverzekering afsluiten via Pricewise is heel eenvoudig. Op onze vergelijkingspagina kun je alle rechtsbijstandverzekeringen met elkaar vergelijken. De gewenste rechtsbijstandverzekering kun je meteen afsluiten. Nadat je je gegevens ingevuld hebt, wordt de aanvraag ons afgehandeld. Wel zo handig! Je bent zelf verantwoordelijk dat je oude verzekering wordt opgezegd.
Bekijk deze pagina voor meer.
Wie worden er allemaal meeverzekerd bij mijn rechtsbijstandverzekering?
Bij je rechtsbijstandverzekering worden doorgaans de volgende personen meeverzekerd:
- Jijzelf (de verzekeringsnemer)
- Je partner
- Inwonende of uitwonende studerende kinderen
- Inwonende (schoon)ouders
De gezinssamenstelling kan invloed hebben op de premie, dus geef deze goed door aan je verzekeraar. Je kunt ook aanvullende modules afsluiten voor extra dekking.
Bekijk deze pagina voor meer.
Wanneer heb ik recht op gesubsidieerde rechtshulp?
Heb je een conflict, geen rechtsbijstandverzekering en kun je de rechtsbijstand niet zelf betalen? Dan heb je recht op financiële hulp of gesubsidieerde rechtsbijstand. Hiervoor moet je je melden bij de Raad voor Rechtsbijstand.
Bekijk deze pagina voor meer.
Biedt een rechtsbijstandverzekering ook dekking voor bestaande conflicten?
Nee, een rechtsbijstandverzekering biedt geen dekking voor bestaande conflicten die al bestonden voordat je de verzekering afsloot. Daarnaast worden conflicten die zich voordoen tijdens de wachttijd (de periode tussen het afsluiten van de verzekering en de daadwerkelijke dekking) ook niet vergoed.
Bekijk deze pagina voor meer.
Wie beslist er of er geprocedeerd gaat worden?
De verzekeraar beslist of er geprocedeerd gaat worden. Als het nodig is, kunnen zij de zaak uitbesteden aan een externe advocaat, maar de beslissing om daadwerkelijk naar de rechter te stappen wordt door de verzekeraar genomen.
Bekijk deze pagina voor meer.
Wat is een rechtsbijstandverzekering?
Heb je een conflict of geschil? Een rechtsbijstandverzekering vergoedt de kosten voor juridische hulp. De hulp die je van de verzekeraar krijgt is altijd in de vorm van juridisch advies.
Bekijk deze pagina voor meer.
Welke kosten worden gedekt door een rechtsbijstandverzekering?
Een rechtsbijstandverzekering dekt: interne kosten (zoals administratiekosten), externe kosten (tot een limiet) zoals proceskosten, kosten voor een externe advocaat en deskundigenkosten (bijv. schade-experts). Standaard dekking omvat schade verhalen, contracten, overheid, familie- en personenrecht en strafzaken. Er zijn ook extra modules voor verkeer, wonen, arbeid, en fiscaal recht/vermogen. Sommige extra modules zijn niet nodig als je al dekking hebt via bijvoorbeeld je autoverzekering of vakbond.
Bekijk deze pagina voor meer.