• Skip to content
  • Skip to footer
Pricewise.nl Blog

Header Right

Ga naar pricewise.nl

  • Overzicht
  • Energie
  • Auto
  • Zorg
  • Internet
  • Pers
Wat te doen tijdens corona: 9 tips om je thuis te vermaken

Wat te doen tijdens corona: 9 tips om je thuis te vermaken

20 januari 2021, door Denise Ferdinandus

Nu waarschijnlijk de avondklok wordt ingesteld zijn we nog vaker en langer thuis. Misschien heb je de legpuzzel inmiddels meerdere keren gemaakt, boeken uitgelezen en een biedt de televisie ook even geen uitkomst. Gelukkig hebben wij een aantal tips waar je prima een paar weken mee uit de voeten kan. Bijkomend voordeel: met de Woon Voordeelkaart scoor je alle genoemde producten met flinke korting. Je krijgt deze gratis als je via Pricewise energie, een woonverzekering, een autoverzekering of internet en tv-abonnement afsluit. Zijn dat even voordelige tips.

Scoor die Woon Voordeelkaart!

1. Upgrade je thuiswerkplek

De thuiswerkplek… Of het nu je bureau, eettafel of bank is, het is dé plek waar jij de afgelopen maanden het meest hebt doorgebracht. Tijd voor een upgrade dus! Beloon je harde werken met een ergonomische muis, noise cancelling koptelefoon of bluetooth speaker. Zo heb je nu even wat te doen én werk je straks efficiënter.

2 .Creëer je eigen thuisbioscoop

Na maanden thuis op de bank wordt het tijd voor wat nieuws. Upgrade je kijkervaring met een van de vele films en series die je met korting via de Woon Voordeelkaart digitaal kunt bekijken. Kijk je vanaf je laptop? Zet een bluetooth speaker achter je neer voor een surround sound-effect. Zo zou je bijna niet meer anders willen.

3. Hang herinneringen op

Zit jij al maanden naar dezelfde muren te kijken? Tijd voor een trip down memory lane! Zoek en verzamel de leukste foto’s van de tijd dat reizen, restaurantbezoekjes en andere uitjes nog heel gewoon waren en creëer je eigen fotomuur. Zo heb je een leuke activiteit en een gepimpte muur. Win-win!

4. Onthul je innerlijke keukenprins(es)

Experimenteer met nieuwe gerechten, maak een uitgebreid diner en combineer het met een mooi wijnpakket. Heb je wat meer hulp nodig? Geen probleem! Met de Woon Voordeelkaart krijg je korting op receptenboeken en nieuwe keukenhulpjes, zoals grilplaten, blenders en nog veel meer. Dan kan het bijna niet meer misgaan, toch?

5. Renoveren maar

Kan jouw interieur wel een opfrisbeurt gebruiken maar heb je twee linkerhanden? Je hoeft niet aan de slag met boormachines en schroeven voor een nieuw, fris interieur. Met een paar nieuwe planten of woonaccessoires kom je al een heel eind. Kruip achter je computer en bekijk de mooiste kussentjes, vloerkleden, planten en andere accessoires die jij met korting kunt bestellen. Nu is het nog een kwestie van kiezen…

6. Heerlijk wegdromen

Oké, geef maar toe: met het thuiswerken blijf je iets langer liggen dan normaal, toch? En gelijk heb je. Want wat is een betere manier om de donkere ochtenden door te brengen dan in een warm bed? Een goede nachtrust doet veel voor je gezondheid en humeur. En hoe droom je lekkerder weg dan met nieuw beddengoed? Met de Woon Voordeelkaart krijg je korting op verschillende soorten dekbedovertrekken, dekbedden en hoofdkussens. Slaap lekker!

7. Word een boekenwurm

Je hoeft niet naar de bibliotheek om keuze uit heel veel boeken te krijgen. Met een abonnement op een online leesplatform heb je ruime keuze onder je duim. Dus waar kies je voor? Wegdromen in het paradijs? Zwijmelen bij een romantisch verhaal? Of een goede thriller?

8. Baden in luxe

Als je niet meer naar werk hoeft te reizen, heb je meer tijd voor jezelf. Soms kun je ontspanning al vinden in je eigen badkamer. Ga je voor het spagevoel? Trakteer jezelf op een heerlijk douchepakket of een paar zachte, nieuwe handdoeken. Dat kan je ochtend maken.

9. Online kun je leren

Besteed de tijd dat we thuis zitten goed en leer iets nieuws. Want ook online kun je veel nieuwe dingen leren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een online voedingscursus, een cursus timemanagement of een cursus Spaans? Zo weet jij na de lockdown alles over voeding, deel jij je tijd zo efficiënt mogelijk in én kun je op vakantie gerechten in de lokale taal bestellen. ¡Genial!

De Woon Voordeelkaart

Met de Woon Voordeelkaart heb je thuis genoeg te doen. Want hiermee krijg je een jaar lang (t/m 28-02-2022) tot wel 70% korting op noise cancelling headphones, entertainment, fraai keukenspul, van alles voor je interieur en elektronica van topmerken. Sluit nu via Pricewise een energiecontract, internet en tv-abonnement, auto- of woonverzekering af en je krijgt de Woon Voordeelkaart er gewoon gratis is bij. Heb je al een Woon Voordeelkaart gescoord? Bekijk dan alle aanbiedingen hier. Het aanbod wisselt regelmatig, dus houd de website goed in de gaten voor nieuwe deals.

Categorie: Algemeen

Moderne huishoudelijke snufjes: handig of stroomvreters?

Moderne huishoudelijke snufjes: handig of stroomvreters?

19 januari 2021, door Merel van Hengstum

Wist je dat een gemiddeld huishouden zo’n 100 (!) elektrische apparaten heeft? We genieten van een modern espressoapparaat of een Quooker, kijken televisie via megaschermen en bakken zelf pizza’s in de Pizza Gusto. Al deze apparaten helpen ons in het huishouden, maar ze hebben vaak een hoog energieverbruik. En dat brengt extra kosten met zich mee… Hoeveel kosten die moderne apparaten nu eigenlijk ná aanschaf?

Lees meer

Categorie: Energie

Huis verbouwen? Zo zit het met de kosten en leenmogelijkheden

Huis verbouwen? Zo zit het met de kosten en leenmogelijkheden

14 januari 2021, door Denise Ferdinandus

Geld lenen voor een verbouwing. Je bent niet de enige. Logisch, want verbouwen kan flink wat kosten met zich meebrengen. Zo kost de verbouwing van een keuken als snel zo’n € 15.000,-. Maar kies je voor financiering via een persoonlijke lening of hypotheek? En hoeveel geld heb je eigenlijk nodig voor de verbouwing die jij wilt laten uitvoeren? Of ben je gewoon nieuwsgierig naar de kosten voor een verbouwing? Je leest het hier.Lees meer

Categorie: Lenen

Wanneer biedt een rechtsbijstandverzekering uitkomst bij een arbeidsconflict?

Wanneer biedt een rechtsbijstandverzekering uitkomst bij een arbeidsconflict?

12 januari 2021, door Dolf de Weijer

In de eerste drie kwartalen van 2020 maakte 10% meer mensen aanspraak op hun rechtsbijstandpolis dan in dezelfde periode in 2019, zo meldde verzekeraar Interpolis. Specifieke claims over arbeidsconflicten namen zelfs toe met 36%. Daarnaast is op Google een groeiende interesse te zien. Per maand werd er in 2020 gemiddeld tweeduizend keer meer op ‘rechtsbijstandverzekering’ gezocht dan in 2019; met pieken in februari en september van 19.000 zoekopdrachten. Mogelijk speelt de coronacrisis hierin een rol.Lees meer

Categorie: Verzekeringen

Gas besparen-tips: makkelijk besparen op verwarming

Gas besparen-tips: makkelijk besparen op verwarming

7 januari 2021, door Marlijn Pruim

De nachten zijn lang, de ochtenden donker en de dagen koud. Dat maakt het lastig om je bed uit te komen. Je kunt er natuurlijk voor zorgen dat het huis warm is tegen de tijd dat de wekker gaat. Heerlijk… maar denk je daarbij ook aan de energierekening? In de winter verbruik je namelijk heel veel meer gas dan in de zomer. Voornamelijk aan de verwarming. Wij zetten acht thermostaat-tips op een rij waarmee je flink kunt besparen op energiekosten en energieverbruik. Het lijken misschien nogal open deuren, maar ook die moet je sluiten om energie te besparen met de verwarming.

Drie vierde gasverbruik door verwarming

Laten we het eerst nog even over dat gasverbruik in de winter hebben. Feit is dat de hoeveelheid stroom en gas die we verbruiken in de winter het hoogst is. Klinkt logisch, want we zijn dan vaker binnen, maken meer gebruik van verlichting en hangen doorgaans langer voor de buis. Vooral de kachel heeft de invloed op de energierekening. Zo’n 75% van het totale gasverbruik gaat naar de verwarming van het huis, 20% wordt gebruikt voor waterverwarming en 5% voor het gasfornuis. Besparen op gas kan dus het makkelijkst met de verwarming.


Weten of je minder kunt betalen voor gas? Wij helpen je vergelijken


8 keer makkelijk op gasverbruik besparen

Energie besparen op verwarming van het huis is redelijk eenvoudig. En de moeite waard, want het besparen op het gasverbruik scheelt kosten en CO2-uitstoot. Vooral in de koude periodes van het jaar. Wat kun je allemaal doen om op gas te besparen?

1. Zet de thermostaat standaard één graad lager

Zet de thermostaat standaard één graad lager. Ga voor 19℃, in plaats van voor 20℃. Ieder graadje lager zorgt voor een besparing van 6 à 7% in het gasverbruik. Geen zorgen, je hoeft echt niet te verkleumen, dat bewaren we voor buiten. Maar vergeet niet dat je je ook binnen warmer kunt kleden. Steek wat kaarsjes aan, ga met een kleedje op de bank zitten en wen aan die iets lagere temperatuur. Scheelt je ook nog eens een beetje bij de overgang naar de temperatuur buiten.

2. Draai de radiator in sommige ruimtes uit

Draai radiatoren in ruimtes waarin je niet hoeft te zijn uit. Niet alle radiatoren hoeven open te staan. Zonde om een kachel in de slaapkamer te laten loeien, terwijl je hier een groot gedeelte van de dag niet bent. En waar je als je er bent onder de warme dekens ligt. Vraag jezelf dus af hoe hoog je de temperatuur in huis wilt hebben en of je die temperatuur continu en in elke ruimte wilt. Heel belangrijk hierbij: sluit de tussendeuren.

3. Zet de temperatuur een uur voor vertrek al lager…

Moet je de deur uit voor een paar uur of is het bedtijd? Zet de thermostaat dan een uur voor vertrek al lager. Het zal niet erg veel afkoelen in die tijd. Ben je de hele dag of dagen niet thuis? Houd de temperatuur dan standaard een aantal graden lager. De energie die je bespaart door tijdelijk tot een lagere temperatuur te verwarmen, kan je wat in gasverbruik schelen. Ook als je daarna even iets meer moet stoken om de woning weer op een prettige temperatuur te krijgen.

Let op: wel hangt het van het soort woning af of deze optie bespaart. Heb je een huis met heel goede isolatie en een hoog energielabel? Dan houdt deze lange tijd warmte vast en warmt deze ook snel weer op. In dat geval is tijdelijk een aantal graden lager verwarmen waarschijnlijk voordelig. Heb je een oud huis dat langzaam opwarmt? Dan kan het je meer gas kosten om deze opnieuw tot de aangename temperatuur te verwarmen. Zoek dus zelf naar de beste optie; moet je de verwarming op redelijk constante temperatuur houden of juist niet? Je kunt wat experimenteren met temperaturen en de hoogte van het gasverbruik door een slimme-meter-app te gebruiken en het verbruik per dag te bekijken.

4. …maar niet lager dan 15℃

Houd de thermostaat in de nacht minimaal op 15℃. In de ochtend kan het huis, of alleen de woonkamer, weer (makkelijk) worden verwarmd tot de gewenste temperatuur. Is dat ‘herwarmen’ niet duurder dan een constante temperatuur aanhouden? In goed geïsoleerde woningen niet. Het wordt daarin ’s nachts niet veel kouder dan 15℃. De kachel hoeft daarom in de nacht niet tot nauwelijks aan te slaan als de thermostaat op een lage temperatuur staat. Dit is goedkoper dan de kachel gedurende de nacht op bijvoorbeeld 18 ℃ te houden. Is het zomer? Dan kan de verwarming over het algemeen standaard op een lage temperatuur.

5. Gebruik een thermostaatklok…

Het veranderen van temperatuur van de thermostaat hoef je niet iedere dag zelf te doen. Je kunt een thermostaatklok instellen. Daarmee zorg je ervoor dat de kachel iedere dag vanaf een bepaald tijdstip overgaat op een gewenste temperatuur. Handig, want je kunt het lager en hoger zetten van de temperatuur dan niet meer zoveel na te denken over de thermostaat.

6. …of een slimme thermostaat

Heb je behoefte aan meer flexibiliteit? Neem dan een slimme thermostaat. Deze kun je op afstand bedienen met een mobiele applicatie. Hierdoor heb je overal controle over de thermostaat. Zo kun je de temperatuur overdag gewoon laag houden en bij thuiskomst toch warm worden verwelkomd. Al is het maar door de kachel.


Vergelijk gastarieven en vind contracten met de beste prijzen


7. Gebruik deurdrangers

Verwarm jij niet alle ruimtes op dezelfde temperatuur? Sluit de deuren dan, want dat scheelt je heel veel aan verbruik. Vergeet je dit nogal vaak? Als je deurdrangers gebruikt sluiten deuren vanzelf. Daardoor weet je zeker dat je geen deuren open laat staan, is er minder tocht in huis en blijven de ruimtes zo warm als jij wilt. Die vermindering in warmteverlies, zorgt ervoor dat de kachel minder hard hoeft te werken.

8. Slaap in een koude kamer

En om maar te eindigen met dat waarmee we begonnen: de slaapkamer. Slaap in een koude kamer. Een graad of 15 in de slaapkamer is oké! Dan is het misschien iets verleidelijker om langer in bed te blijven liggen… maar je slaapt (waarschijnlijk) wel een stuk beter dan in een verwarmde kamer.

Gasloos wonen?

Wil je nou écht veel besparen op je gasverbruik? Dan kun je overwegen om in plaats van een cv-ketel een warmtepomp te gebruiken. Op die manier verwarm je met stroom in plaats van met gas. Je woning moet dan wel voorzien zijn van goede isolatie. Ook kun je kiezen voor koken op inductie, in plaats van op een gaspit. En het verwarmen van het water met een zonneboiler. Dit gasloos wonen zorgt voor een gigantische gasbesparing. Je verbruikt dan wel meer stroom.

Dit artikel is op 26 november 2015 voor het eerst gepubliceerd en is herschreven op 7 januari 2021. Daarbij is ook gekeken naar de tips die lezers door de jaren heen hebben gegeven. Dus ga jij de uitdaging met je thermostaat dit jaar aan? Dan mag je dat hieronder best even laten weten. Tips zijn altijd welkom.

Categorie: Energie

Toename coronaverbouwingen: wat te doen bij overlast en schade door de buren?

Toename coronaverbouwingen: wat te doen bij overlast en schade door de buren?

6 januari 2021, door Matthijs van den Berge

Sinds het begin van de coronacrisis is het aantal burenruzies flink toegenomen. Het aantal verbouwingen nam in 2020 met 40% toe ten opzichte van 2019, meldt De Hypotheekshop aan het Parool. Dit heeft geleid tot een toename in het aantal meldingen van geluidsoverlast door buren. Daarnaast kan schade aan naastgelegen woningen door de toename in het aantal verbouwingen ook vaker voorkomen. Dat meer mensen last hebben van overlast door verbouwingen komt doordat thuiswerken de norm is.Lees meer

Categorie: Verzekeringen

Internetsensaties 2020: wat googelden we dit jaar massaal?

Internetsensaties 2020: wat googelden we dit jaar massaal?

31 december 2020, door Marlijn Pruim

Op het moment dat Nederland van 31 december op 1 januari het nieuwe jaar inluidde, hadden nog niet veel mensen kunnen bedenken hoe anders dit jaar zou worden. Toch begint de 2020-lijst met niets minder dan het coronavirus. Al bestond 2020 uit meer dan dat. Wat waren dit jaar de algemene hoogte- en dieptepunten waarnaar we massaal zochten op internet?Lees meer

Categorie: Internet en tv

Onnodig aanvullend? Kwart van de Nederlanders heeft aanvullende verzekering nog niet gebruikt

Onnodig aanvullend? Kwart van de Nederlanders heeft aanvullende verzekering nog niet gebruikt

24 december 2020, door Denise Ferdinandus

Eventjes naar de mondhygiënist of langs de fysio? Een aanvullende verzekering kan fijn zijn als je veel zorgkosten hebt die niet vanuit de basisverzekering vergoed worden. Maar let op: een aanvullende verzekering kost je soms meer dan dat deze je oplevert als je weinig aanvullende zorg gebruikt. Een kwart van de Nederlanders heeft zijn aanvullende verzekering van 2020 nog niet gebruikt en gaat deze waarschijnlijk niet meer gebruiken. Zonde, want dan is de zorgverzekering onnodig een stuk duurder. Hoe voorkom je dat je onnodig een aanvullende verzekering afsluit? We leggen het je uit.Lees meer

Categorie: Zorgverzekering

Onnodig veel betalen aan zorgverzekeraar: 65-plussers doen het

Onnodig veel betalen aan zorgverzekeraar: 65-plussers doen het

21 december 2020, door Matthijs van den Berge

Men zegt dat oude liefde niet roest. Of 65-plussers daadwerkelijk gevoelens van liefde ervaren voor hun zorgverzekeraar, dat durven we niet te zeggen. Feit is wel dat uit ons onderzoek blijkt dat deze groep mensen vaak langer dan 10 jaar bij dezelfde zorgverzekeraar blijft. Die loyaliteit aan hun verzekeraar kan leiden tot een onnodig hoge premie.Lees meer

Categorie: Zorgverzekering

Aantal brandmeldingen in 2020 met 25% gestegen door corona

Aantal brandmeldingen in 2020 met 25% gestegen door corona

21 december 2020, door Noëlle van de Laar

Het aantal brandmeldingen in Nederland is dit jaar met 25% gestegen. Ten opzichte van voorgaande jaren zijn er tijdens de coronacrisis meer meldingen van kleine branden geweest bij de brandweer. Waar er normaal gesproken rond de 440 meldingen per maand zijn, ligt dit aantal in 2020 op 550 meldingen per maand. Een flinke toename dus. Hoe kan dit? En wat als er brandschade is, wordt dit dan door de verzekering gedekt? Wij vertellen je hoe het zit.Lees meer

Categorie: Verzekeringen

Hoe kies je de juiste zorgverzekering?

Hoe kies je de juiste zorgverzekering?

18 december 2020, door Denise Ferdinandus

Ahh de zorgverzekering. Waarschijnlijk heb je er deze maand extra veel over gehoord. Want dit is hét moment om over te stappen naar een nieuwe zorgverzekering voor 2021. Je hebt nog tot 31 december de tijd. Maar zo’n zorgverzekering, hoe kies je die eigenlijk? Met zoveel aanbod, verschillende premies en aanvullende verzekeringen snappen we dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Maar geen zorgen, Pricewise is hier!

Lees meer

Categorie: Zorgverzekering

Energie: vast of variabel?

Energie: vast of variabel?

17 december 2020, door Marlijn Pruim

Als je een energiecontract afsluit, kun je kiezen tussen vaste en variabele energietarieven. Contracten met vaste tarieven hebben in de meeste gevallen ook een vaste looptijd. Contracten met variabele tarieven kan je direct kosteloos opzeggen. Over het algemeen is een 1-jarig contract voor bepaalde tijd met vaste tarieven het voordeligst door de welkomstkorting en, doorgaans, lagere tarieven. Wat moet je allemaal weten als je een weloverwogen keuze wilt maken tussen het vaste en variabele energietarief bij het energie vergelijken?Lees meer

Categorie: Energie

Volgende pagina »

Footer

Klantenservice

  • Hoe werkt overstappen
  • Onze zekerheden
  • Contact

Over ons

  • Klanten over Pricewise
  • Werken bij Pricewise
  • Partner worden
  • Perscontact

Vergelijken

  • Autoverzekering vergelijken
  • Energie vergelijken
  • Geld lenen
  • Internet, tv, bellen vergelijken
  • Woonverzekering vergelijken
  • Zorgverzekering vergelijken

© 2021 · Pricewise