Onbeperkt internet

Voor een vast bedrag per maand kun je onbeperkt internetten op je telefoon. En dat hoeft niet heel duur te zijn als je de abonnementen met elkaar vergelijkt en kiest voor de goedkoopste variant. Dat kan via ons. Wij vertellen je alles over onbeperkt mobiel internet voor je sim only.

Sim only onbeperkt internet

Onbeperkt internet op je mobiel. Handig als je veel MB’s verbruikt. Geen berichten van de provider over het overschrijden van het maandelijks aantal MB’s en geen trager internet nadat je het maximum hebt bereikt. Via ons kun je een sim only met onbeperkt internet afsluiten. Sim only is niets anders dan een simkaart in combinatie met een data-abonnement. Je kunt zelf kiezen hoeveel MB’s, belminuten en sms’jes je kiest voor jouw databundel. Kies je voor onbeperkt internet bij sim only? Dan kun je zelf bepalen of je daar ook belminuten bij afsluit. Het maximale aantal MB’s dat je kunt afsluiten is 20.000 MB. Daarna volgt de keuze voor onbeperkt internet.


Vergelijk hier sim only-abonnementen maandelijks opzegbaar

Onbeperkt internet mobiel

Steeds meer mensen gebruiken hun mobiel om te internetten in plaats van de laptop of computer. Daardoor stijgt het mobiele dataverbruik. Uiteraard is er een verschil tussen het ‘gewone’ internet (wifi) thuis, zoals glasvezel, en mobiel internet. Je mobiele internetdata kun je thuis vervangen door wifi. Net zoals op andere locaties waar wifi wordt aangeboden. Zo verbruik je minder van je mobiele data. Maar heb je onbeperkt mobiel internet, dan heb je hier minder omkijken naar. Je overschrijdt de hoeveelheid internet die je tot je beschikking hebt niet (heel snel). Met de Fair Use Policy (FUP) zijn er wel limieten gesteld aan onbeperkt internet.

Onbeperkt bellen en internet

Onbeperkt bellen en onbeperkt internet in een abonnement samen wordt vaak unlimited genoemd. Je kunt dan onbeperkt internetten én onbeperkt mobiel bellen. Dat het eigenlijk vooral het internet is dat de kosten bepaalt, blijkt uit het feit dat providers onbeperkt bellen vaak helemaal of zo goed als kosteloos aanbieden bij een abonnement met onbeperkt internet. Ga je voor onbeperkt bellen zonder enige MB’s, dan zijn de kosten vele malen lager. Onbeperkt bellen kost dus in verhouding tot onbeperkt internet heel erg weinig.

Unlimited data

Ga je voor een abonnement met onbeperkt internet en een onbeperkte bel- en smsbundel, dan kies je voor unlimited data. Zulke abonnementen hebben vaak ook unlimited of onbeperkt in de naam van het product (abonnement) dat je kiest. Wil je onbeperkt data gebruiken, geef dan in onze vergelijker aan dat je abonnementen met daarin onbeperkt internet en onbeperkt bellen wilt vergelijken. Kies je voor onbeperkt internet, dan krijg je daar vaak standaard bellen en sms'en bij. Kosteloos. Op die manier heb je, ook al wil je alleen internet, alsnog een unlimited-data-abonnement.

Onbeperkt internet 4G

Onbeperkt internet in een mobiel abonnement is in de meeste gevallen altijd 4G-internet. Van 3G-internet is dus geen sprake bij onbeperkt internet. Met onbeperkt internet heb je daarom altijd de snellere internetvariant. Handig, want kies je voor onbeperkt internet dan ben je vast iemand die flink wat zware apps gebruikt. Bijvoorbeeld omdat je vaak Netflix-series kijkt of veel Skype-gesprekken voert op je mobiel. Met 4G-internet gaat het dataverbruik wel omhoog, onbeperkt is dan des te handiger. Neem je 4G, zorg dan wel dat je een smartphone hebt die dat aankan. Tegenwoordig kunnen bijna alle telefoons draaien op een 4G-netwerk.

Onbeperkt internet Europa

Internetten met een internetbundel kan binnen Europa kosteloos. Voor onbeperkt internet kan er een limiet gelden voor internetgebruik in het buitenland. Deze limieten zijn opgesteld in de Fair Use Policy. Hierin zijn het maximaal aantal belminuten, sms’jes en MB’s bij een onbeperkt abonnement voor in Nederland én het buitenland vastgelegd. Wel kan een provider zelf bepalen of er limieten gelden. Om te weten hoe dat bij jouw provider zit, kun je het best even kijken in de voorwaarden. Of je neemt contact op met de provider. Zo geldt bij Robin Mobile geen maximum voor onbeperkt internet in het buitenland, hanteert Tele2 6 GB als grens, terwijl deze bij T-Mobile op 10 GB ligt. Wil je internetten in het buitenland? Vergeet je dataroaming dan niet aan te zetten, anders heb je geen toegang tot mobiel internet van je databundel.

Onbeperkt internet buitenland

Wil je internetten buiten Europa? Dan geldt je internetbundel uit je Nederlandse mobiel-abonnement niet. In de landen buiten Europa gelden andere tarieven voor bellen, sms’en, maar ook voor het gebruik van internet. Wel kun je bij sommige providers een tijdelijke of eenmalige buitenlandbundel kiezen. Grote kans dat je daarmee goedkoper uit bent dan door te internetten buiten je bundel. Ook kun je overwegen een buitenlandse simkaart aan te schaffen voor je verblijf in het buitenland. Kies dan wel voor een prepaid simkaart of een maandelijks opzegbare sim only

Onbeperkt internet vergelijken

Bij ons kun je zoeken naar het goedkoopste onbeperkte internet voor je mobiel. De kosten voor onbeperkt internet lopen uiteen en verschillen per mobiele provider. Zo heb je bij de ene provider al voor € 19,95 per maand onbeperkt internet, terwijl de ander hier op maandbasis € 30,-, of zelfs € 64,-, per maand voor rekent. Voor dit kostenverschil is vooral de internetsnelheid verantwoordelijk. Zo ligt de snelheid bij het abonnement van € 19,95 op 5 Mbit/s, en de snelheid van het duurste abonnement op 300 Mbit/s. Ga je onbeperkt internet vergelijken, dan zul je zien dat je bij zo’n abonnement ook vaak (onbeperkte) belminuten en sms’jes krijgt. Ook als je instelt dat je geen belminuten wilt.

Fair Use Policy: onbeperkt met limiet

Providers bieden dan wel onbeperkt internet aan, maar uiteindelijk is onbeperkt bij sommige providers toch niet geheel zonder limiet. Het aanbieden van onbeperkt mobiel internet voor een vast bedrag per maand kan providers op hoge kosten jagen. Daarom is er een Fair Use Policy opgesteld. Hierin staan de regels van het onbeperkt internetten. In Nederland en in het buitenland. Zo kan internetten in Nederland onbeperkt zijn, terwijl er een maximum aantal GB’s in het buitenland geldt.

Providers onbeperkt internet

Niet alle providers bieden onbeperkt internet aan. Jaarlijks worden er steeds meer MB’s verbruikt via smartphones en daarom is onbeperkt internet een flinke kostenpost voor providers. Providers die wel onbeperkt internet aanbieden, zijn Robin Mobile, T-Mobile en Tele2. KPN komt ook voor in ons onbeperkt-internet-overzicht, maar hanteert een maximum van 100.000 MB’s. Een hoeveelheid waar niet snel overheen wordt gegaan.

MB-verbruik mobiel

Of het voor jou het geld waard is om voor onbeperkt internet gaan, hangt af van hoeveel MB’s jij maandelijks verbruikt op je mobiel. Je kunt dit online bekijken bij je provider. Of gewoon op je mobiel zelf. Ga naar instellingen en zoek gegevens- of dataverbruik. Daar zie je hoeveel je van je mobiele data én via wifi aan MB’s verbruikt. Zo weet je precies wat jij per maand verbruikt. Op basis daarvan kun je makkelijk kiezen of je voor onbeperkt internet gaat of voor een goedkoper abonnement met minder MB’s.


Lees meer over het mobiel-abonnement

Wat is sim only?

Bij sim only betaal je alleen voor het gebruik voor een databundel, die kan bestaan uit combinatie van internet, belminuten en sms-bundels. Sim only betekent letterlijk: alleen een simkaart. Neem je sim only, dan kies je dus een abonnement zonder toestel. Je krijgt alleen een nieuwe simkaart. Op deze simkaart staat een los abonnement dat je helemaal zelf samen kunt stellen naar jouw wensen. Bel jij bijvoorbeeld dagelijks? Kies dan voor sim only met onbeperkt bellen. Bel jij nooit, maar maak jij elke dag gebruik van internet? Dan is sim only met onbeperkt internet meer iets voor jou. Sim only is goedkoper dan een abonnement met toestel, omdat je geen maandelijkse kosten betaalt voor het aflossen van een toestel. Je hebt natuurlijk wel een telefoon nodig om de sim in te plaatsen. Je kunt bijvoorbeeld een nieuwe simlockvrije telefoon kopen. Maar had jij eerst een abonnement met telefoon en ben jij daar nog tevreden over? Kies dan ook voor een sim only-abonnement: je kunt de simkaart gewoon in deze telefoon plaatsen. Je betaalt dan niet meer voor de telefoon, waardoor je maandelijkse kosten een stuk lager worden. Houd er wel rekening mee dat je toestel simlockvrij moet zijn.

Sim only vergelijken

Sim only-abonnementen verschillen flink qua databundel en de bijbehorende kosten. Bij ons kun je daarom makkelijk sim only vergelijken, zodat je een mobiel-abonnement met sim only vindt dat bij je past. Sim only-abonnementen vergelijken begint bij het invullen van je voorkeuren. Denk eerst na over hoeveel internet jij maandelijks verbruikt en hoe vaak en hoelang jij gemiddeld belt. Vul dan in hoeveel MB’s en belminuten jij maandelijks wenst te kunnen gebruiken. Je hebt daarnaast de mogelijkheid om te kiezen voor de lengte van je contractduur (1 maand, 1 jaar of 2 jaar), het netwerktype (4G of 3G), je internetsnelheid, een voorkeur voor een mobiele provider en je maximale maandlasten. Zodra jij alles hebt ingevuld, zorgt de vergelijker voor een overzicht van sim only-abonnementen die passen bij jouw voorkeuren. Je kunt zo makkelijk verschillende sim only-abonnementen vergelijken. Heb je een goede sim only-aanbieding gevonden? Klik dan op ‘Bekijken’. Je kunt het sim only-abonnement dan meteen afsluiten op de pagina van de aanbieder.

Sim only-abonnement

Een sim only-abonnement is vaak goedkoper dan een mobiel-abonnement met telefoon of een prepaid simkaart. Zeker als jouw telefoon nog prima werkt is het voordelig om te kiezen voor een sim only-abonnement. Het enige wat je moet doen is zelf een abonnement samenstellen. Kies je voor sim only? Houd dan rekening met de volgende zaken.

Simlockvrij

Als je kiest voor sim only, heb je een losse telefoon nodig die simlockvrij is. Simlockvrij betekent dat je de telefoon kunt gebruiken met een simkaart van iedere mobiele provider. Koop jij een losse telefoon in de winkel? Dan kun je ervan uitgaan dat deze simlockvrij is. Je kunt dan gewoon een sim only-abonnement afsluiten. Heb jij een telefoon gekregen bij een abonnement? Dan is de telefoon het eerste jaar waarschijnlijk niet simlockvrij. Je kunt dit tegen kosten wel regelen met jouw huidige provider.

Abonnement sim only: nummerbehoud

Ook als je kiest voor sim only bij een andere provider kun je nog steeds je huidige nummer behouden. Schrik niet: je kunt nummerbehoud nog niet aangeven in onze vergelijker. Zodra jij sim only-abonnementen hebt vergeleken en het juiste abonnement hebt uitgekozen, word je doorverwezen naar de website van de provider. Daar kun je aangeven dat jij je nummer wilt behouden.

Goedkoopste sim only

Wat maakt sim only goedkoop? Je hebt geen maandelijkse kosten voor een toestel en je betaalt alleen voor het aantal MB’s, sms’jes en belminuten dat je nodig hebt. Het goedkoopste sim only-abonnement is daarom voor iedereen anders. Wat voor jou de goedkoopste sim only is, ligt aan jouw voorkeuren. Omdat je het sim only-abonnement en de daarbijbehorende bundels zelf samenstelt, kun je het zo goedkoop maken als je zelf wilt. Hoe minder MB’s en belminuten jij nodig hebt per maand, hoe goedkoper je sim only-abonnement wordt. En gebruik jij geen mobiel internet? Kies dan bijvoorbeeld voor sim only met alleen belminuten en/of sms’jes. Je sim only-abonnement is dan nog goedkoper. Daarnaast is het goed om te weten dat een 2-jarig sim only-abonnement goedkoper is dan een 1-jarig abonnement en een maandelijks opzegbare sim only. Weet je nog niet zeker wat je per maand verbruikt aan MB’s en belminuten? Kies dan in eerste instantie voor een lagere en goedkopere bundel. Je kunt deze dan upgraden als je meer verbruikt dan je dacht. Dat is vaak mogelijk, in tegenstelling tot het verminderen van het aantal MB’s en de belminuten in jouw abonnement. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt.

Sim only-aanbieding

Omdat veel providers willen dat je een sim only-abonnement bij hen afsluit, hebben zij vaak een mooie sim only-aanbieding. Zo krijg je soms extra MB’s of belminuten voor dezelfde prijs. In de vergelijker kun je in een oogopslag zien welke sim only-aanbieding voor jouw voorkeuren en verbruik de beste deal is.

Beste sim only

Het beste sim only-abonnement is voor iedereen anders. Bel jij bijvoorbeeld elke dag en maak je geen gebruik van internet? Dan is het zonde om sim only af te sluiten met een bundel met onbeperkt internet. Je betaalt dan voor data die je niet gebruikt, en dat is natuurlijk zonde.

Beste sim only-provider

Ook de beste sim only-provider bestaat niet: elke mobiele provider heeft een service en aanbieding waardoor deze voor iemand de beste sim only-provider kan zijn. De ene sim only-provider heeft bijvoorbeeld lagere aansluitkosten dan de ander. En de andere sim only-provider heeft weer sneller internet voor een lagere prijs. Om erachter te komen wat voor jou de beste sim only-provider is, kun je het beste sim only vergelijken.

Telefoon-abonnement sim only

Als je kiest voor een telefoon-abonnement sim only, dan kun je zelf kiezen hoe je dit abonnement wilt samenstellen. Houd in je achterhoofd hoeveel internet jij gemiddeld gebruikt, of je nog sms'jes verstuurt en hoelang jij ongeveer belt per maand. Als je je bundel gaat samenstellen kun je kiezen uit bijvoorbeeld: sim only onbeperkt, sim only onbeperkt bellen en internet, sim only zonder internet, sim only alleen bellen en sim only internet. Alle combinaties zijn mogelijk. Ga sim only vergelijken om zo het voordeligste abonnement te vinden.

Sim only vergelijken 4G

Net zoals bij een normaal abonnement voor je telefoon is het ook bij sim only mogelijk om voor een 4G-netwerk te kiezen. Als je bij ons sim only vergelijkt, kun je daarom een keuze maken tussen een 3G-netwerk en een 4G-netwerk. Een sim only 4G is meestal iets prijziger dan een sim only met 3G. Maar dan heb je ook iets: je kunt nog sneller internetten op je mobiele telefoon. In sommige gevallen kun je niet meer voor 3G kiezen. Alle mobiele providers bieden een 4G-netwerk aan. De sim only-abonnementen die zij aanbieden vind je terug in de vergelijker. Kijk ook altijd of jouw telefoon geschikt is voor sim only met 4G. Want is dat niet het geval, dan kun je hier niet zo goed niet extra voor betalen. Dat is zonde.

 

Waarom Pricewise?

Persoonlijk advies
In slechts een paar klikken vergelijk je eenvoudig onze deals en krijg je een advies op maat.
Duidelijk overzicht
Wij zetten onze beste deals voor jouw situatie in een duidelijk overzicht. Zo kun je direct zien welke deal het beste bij jóu past. Geen top 3, maar een uitgebreid en duidelijk overzicht.
Scherpe deals
Dagelijks onderhandelen we een zo scherp mogelijke deal voor jou waarmee je serieus bespaart. Zo regelen we vaak kortingen voor je die je niet via de aanbieder zelf krijgt.
Gratis overstapcoach
Zie je op tegen overstappen? Nergens voor nodig. Wij zien erop toe dat je huidige contract wordt opgezegd. Onze Overstapcoaches kunnen je helpen bij elke stap. Helemaal gratis!
14 dagen bedenktijd
Binnen twee weken krijg je een bevestiging van je nieuwe leverancier. Hierna heb je 14 dagen bedenktijd. Binnen deze periode kun je de overstap kosteloos bij de leverancier annuleren.