Let op! Geld lenen kost geld
Website van het jaar

Lening aanvragen?

Vergelijk de beste leningen

Vind de lening die het beste bij je past

{{getExplanationLoanPurpose()}}

226.108

mensen vergeleken afgelopen maand

3,9%

is het laagste rentepercentage

*****

wij geven om je privacy

Lening aanvragen

Bij Pricewise kun je gemakkelijk een lening aanvragen. Je kunt bij ons een groot aantal kredietverstrekkers vergelijken en zo een voordelige lening vinden. Heb je de lening gevonden die het beste bij jou en je leendoel past? Dan kun je direct online de lening aanvragen. De leningaanvraag is nog geheel vrijblijvend; je ontvangt eerst een offerte. Hieronder vind je alle informatie over het aanvragen van een lening.Lening aanvragen via Pricewise
Leningen vergelijken

Lening aanvragen: waar moet je op letten?

Een lening aanvragen is bij ons niet moeilijk. Houd wel altijd in je achterhoofd: geld lenen kost geld. Maar, door verschillende leningen met elkaar te vergelijken kun je zo voordelig mogelijk geld lenen. Zo vind je de laagste rente tegen de voordeligste voorwaarden. Wil je een lening aanvragen, dan zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden:

  1. Welk bedrag wil je lenen?
  2. Wordt je leenaanvraag geaccepteerd?
  3. Welke lening past bij jou?
  4. Wat is de rente over de lening?
 

Welk bedrag wil je lenen?

Je kunt niet zomaar elk bedrag lenen. En al zou dat wel kunnen; het is niet altijd slim om maximaal te lenen. Bedenk goed welk bedrag je nodig hebt en of het haalbaar is voor jou om dit bedrag af te lossen. Je kunt kiezen voor een leenbedrag van minimaal € 5.000,- en maximaal € 150.000,-. Tot € 75.000,- krijg je het bedrag in één keer op je rekening gestort. Leen je een hoger bedrag, dan krijg je twee offertes. Het is voor kredietverstrekkers namelijk niet mogelijk om voor bedragen boven de € 75.000,- één offerte uit te brengen. Als je een hoger bedrag wil lenen, moet je dus twee leningen afsluiten. Let op: niet iedereen kan zomaar maximaal lenen. Je kunt tot dit maximale bedrag een lening aanvragen, maar dat betekent niet dat je de lening ook krijgt. De kredietverstrekker kijkt namelijk naar wat jouw financiële mogelijkheden zijn.

Wordt je leenaanvraag geaccepteerd?

Hoeveel kan ik lenen? Een aanbieder kijkt naar verschillende factoren voordat deze een leningaanvraag goedkeurt. In onze vergelijker vul je je persoonlijke gegevens in, zoals je leeftijd, woonsituatie en dienstverband. Op basis daarvan tonen wij de leningen waarvoor je in aanmerking komt. Na de aanvraag van de lening nemen wij contact met je op voor aanvullende gegevens. De leningaanvraag betekent niet dat je lening automatisch is goedgekeurd. De aanvraag is geheel vrijblijvend, je ontvangt hierna een offerte. Nadat je de offerte en vereiste documenten ondertekend hebt opgestuurd, beoordeelt de kredietverstrekker of jouw aanvraag wordt geaccepteerd.

Welke lening past bij jou?

Je kunt bij ons een doorlopend krediet en een persoonlijke lening aanvragen. Afhankelijk van je behoefte voor een flexibele (doorlopend krediet) of vaste lening (persoonlijke lening) kies je een lening. Ook de rente bij deze leningen verschilt. Bedenk voordat je een leningaanvraag doet goed wat je leendoel is en hoelang je wilt aflossen. Op basis hiervan kun je makkelijker een keuze maken tussen verschillende leningen.

Wat is de rente over de lening?

De rente die je over het leenbedrag betaalt, bepaalt hoe duur de lening wordt. Kies je voor een doorlopend krediet? Dan heb je een variabele rente. Het is dan verstandig om jaarlijks je lening te vergelijken om te zien of je kunt besparen op de lening. Je kunt namelijk je lening oversluiten als je een lening vindt met een lagere rente. Met een persoonlijke lening heb je een vaste rente en is de lening oversluiten ook mogelijk. Een lage rente betekent dat je goedkoop leent. In onze vergelijker zie je tegen welke rente je de lening afsluit.

Hoe werkt een lening aanvragen?

Heb je leningen vergeleken en besloten welke lening je wilt aanvragen? Het aanvragen van een lening is heel eenvoudig. Je leningaanvraag is bovendien geheel vrijblijvend. Vraag je lening aan in 5 stappen:

  1. Klik bij de gewenste lening op ‘Aanvragen’ en vul in ons aanvraagformulier je gegevens in. Wij sturen de aanvraag van de lening door naar de kredietverstrekker.
  2. Je aanvraag wordt op basis van de ingevulde gegevens beoordeeld door de kredietverstrekker. Is alles in orde? Dan maakt de kredietverstrekker een offerte op. Je ontvangt de offerte per e-mail. Doe je de leningaanvraag tijdens kantoortijden? Dan ontvang je de offerte meestal diezelfde dag nog.
  3. Stuur de offerte ondertekend terug, samen met de vereiste documenten. Vaak wordt er bijvoorbeeld gevraagd om een kopie van je paspoort en je laatste loonstroken.
  4. Als de kredietverstrekker de offerte en documenten heeft ontvangen, hoor je na twee á drie werkdagen of de aanvraag is goedgekeurd.
  5. Is je leningaanvraag goedgekeurd? Dan ontvang je het aangevraagde leenbedrag na één tot vier werkdagen op je rekening.

Meer weten?

Wil je een lening aanvragen, maar kom je er niet helemaal uit? Neem dan contact op met onze klantenservice. Onze adviseurs zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 en 18:00. Bel ons op 088-66 99 075 (lokaal tarief). Wij hebben ook alle veelgestelde vragen voor je op een rij gezet. Misschien staat het antwoord op jouw vraag hier al wel tussen.