Wat is het verschil tussen Kilobits en Kilobytes?

Bij het aangeven van de snelheden wordt gebruik gemaakt van verschillende notaties. Officieel wordt de snelheid van een internetverbinding altijd aangegeven in Kb/s, of Kilobit per seconde. Alle snelheden op Pricewise.nl worden dan ook aangegeven in Kb/s.


De grootte van een bestand op de computer wordt aangegeven in KB (met een hoofdletter B) of Kilobyte. Als je een bestand van het Internet download wordt altijd de hoeveelheid Kilobytes per seconde die worden binnengehaald berekent (KB/s).Om de snelheid van Kilobit (Kb/s) om te rekenen naar het aantal Kilobytes per seconde (KB/s) moet het eerste getal door 8 worden gedeeld.

Voorbeeld: als je een snelheid hebt van 512 Kb/s (512 Kilobit per seconde) moet je dit door 8 delen om het aantal Kilobytes per seconde uit te rekenen. In dit voorbeeld kun je met een snelheid van 512 Kb/s een bestand binnenhalen met maximaal 64 (512 gedeeld door 8) Kilobytes per seconde (KB/s).

Meer weten?

Heb je geen antwoord gevonden op je vraag? Stel deze dan aan een van onze Overstapcoaches door contact op te nemen met onze klantenservice. We helpen je graag verder.


Internet vergelijken

Pricewise Be wise. Check your price.

Wij gebruiken cookies en vergelijkbare technieken om de website te verbeteren en relevante advertenties bij derden te tonen.