Energiecontract

Ben je op zoek naar een nieuw energiecontract? Welk energiecontract het beste bij jou past, hangt af van je verbruik. En natuurlijk van je wensen. Je kunt kiezen voor een contract voor 1 of voor meerdere jaren, of voor een energiecontract voor onbepaalde duur. Verschillende energieleveranciers vergelijken loont de moeite. Pricewise helpt je daarbij.


Energiecontract via Pricewise


Waaruit bestaat een energiecontract?

Een energiecontract bestaat uit energietarieven, vaste leveringskosten en een eventuele welkomstpremie. Je kunt een energiecontract afsluiten voor alleen elektriciteit, voor elektriciteit en gas óf voor alleen gas. Meestal is een energiecontract voor elektriciteit en gas tezamen het voordeligst. Je kunt zelf kiezen of je een vast of een variabel energiecontract wil.

Vast energiecontract

Kies je voor een vast energiecontract? Dan laat je de kale energietarieven vastzetten voor een bepaalde duur, bijvoorbeeld voor 1 of voor 3 jaar. Je tarieven worden dan niet gewijzigd tijdens de looptijd van je energiecontract. Let wel op: met een vast energiecontract kun je niet zomaar overstappen en het contract verbreken. Je energieleverancier kan dan een boete opleggen voor contractbreuk.

Variabel energiecontract

Je kunt ook kiezen voor een variabel energiecontract. Het contract is dan per direct opzegbaar. Wel heb je een opzegtermijn van een maand. Je energietarieven worden twee keer per jaar aangepast: per 1 januari en per 1 juli. Dalen de prijzen? Dan gaat jouw prijs ook omlaag. Stijgen de prijzen? Dan gaan ook jouw tarieven omhoog. Een variabel energiecontract is doorgaans minder voordelig dan een vast energiecontract.

Energiecontract via Pricewise

Pricewise geeft je een overzicht van alle energiecontracten op de Nederlandse energiemarkt. Vergelijk energie en kies gemakkelijk het beste energiecontract voor jou. 

Meer weten?

Wil je weten welk energiecontract het beste bij jou past? Neem dan contact op met onze Overstapcoaches. Zij zitten op werkdagen tussen 9.00 en 20.00 uur voor je klaar. Je kunt ze bereiken via het telefoonnummer 088 66 99 000 (lokaal tarief). 

Pricewise Be wise. Check your price.