Welke internetsnelheid past bij mij?

De internetsnelheid: een belangrijke factor bij het kiezen van een abonnement dat bij jou past. Want niemand wordt blij van langzaam internet. De internetsnelheid wordt weergegeven in megabits per seconde (Mb/s). We hebben voor je op een rijtje gezet bij wat voor gebruik welke internetsnelheid past.Intersnelheid
Abonnementen vergelijken

Beperkt internetgebruik

Je hebt maar één computer of tablet in huis. Internet gebruik je om e-mail te checken en af en toe wat op te zoeken op internet. Dit is prima mogelijk met een internetsnelheid van 20 Mb/s. En, hoe lager de internetsnelheid, hoe goedkoper het abonnement.

Gemiddeld internetgebruik

Je hebt meerdere computers en/of tablets in huis. E-mail checken en surfen op het internet doe je dagelijks. Ook maak je regelmatig gebruik van bijvoorbeeld YouTube of RTL XL. Daarnaast download je af en toe muziek of films. In dit geval is het verstandig om te kiezen voor een abonnement met minimaal 20 Mb/s.

Intensief internetgebruik

Meerdere mensen in huis gebruiken vaak tegelijk internet. Je gebruikt internet intensief en downloadt zware bestanden. En, misschien game je ook wel online. Kies dan voor een abonnement van minimaal 50 Mb/s.

Werkelijke internetsnelheid

De werkelijke internetsnelheid is afhankelijk van een aantal factoren:

  • Type verbinding (kabel, DSL of glasvezel)
  • Afstand tot de wijkcentrale bij DSL
  • Bekabeling

Meer weten?

Heb je geen antwoord gevonden op je vraag? Stel deze dan aan een van onze Overstapcoaches door contact op te nemen met onze klantenservice via 088-66 99 000. We helpen je graag verder.


Internet + Bellen + TV