De Friesland Zorgverzekering

De Friesland Zorgverzekeraar biedt een uitgebreid pakket aan zorgverzekeringen. Wil je weten of De Friesland bij je past? Bekijk dan hieronder welke zorgverzekeringen De Friesland Zorgverzekeraar te bieden heeft.De Friesland zorgverzekering
De Friesland zorgverzekeringen vergelijken

Basisverzekering De Friesland

De basisverzekering is verplicht voor iedere Nederlander van 18 jaar en ouder. De overheid bepaalt ieder jaar welke zorg je via de basisverzekering vergoed krijgt. Dit zijn de basisverzekeringen van De Friesland:

Zelf Bewust Polis

De Zelf Bewust Polis is een naturaverzekering. Hiermee ben je verzekerd voor zorg waar De Friesland Zorgverzekeraar een contract mee heeft. De premie is lager omdat je alles zelf online regelt. Voor diabetesmaterialen, verbandmiddelen, incontinentiematerialen en stomamaterialen geldt dat u verplicht bent deze online te bestellen bij een medische speciaalzaak.

Alles Verzorgd Polis

De Alles Verzorgd Polis is een naturaverzekering. Hiermee ben je verzekerd voor zorg waar De Friesland Zorgverzekeraar een contract mee heeft.

Vrije Keus Polis

De Vrije Keus Polis is een restitutieverzekering. Je bent in dit geval verzekerd voor zorg van alle zorgverleners. Ook als De Friesland Zorgverzekeraar geen contract met een zorgverlener heeft. Bij een restitutiepolis schiet je zelf de rekening voor. Deze declareer je achteraf (online).
Let op: Deze Vrije Keus Polis wordt per 1 januari 2020 niet meer aangeboden door De Friesland Zorgverzekeraar.

Aanvullende verzekeringen De Friesland

Met een aanvullende verzekering van De Friesland ben je verzekerd voor zorg die niet in het basispakket zit. De Friesland heeft vier aanvullende verzekeringen:

 • AV Instap
 • AV Budget
 • AV Standaard
 • AV Extra
 • AV Optimaal

Tandartsverzekeringen De Friesland

Heb je jaarlijks meer tandzorg nodig dan alleen een halfjaarlijkse controle? Dan kan een tandartsverzekering een goede keuze zijn. Voor de tandartsverzekering biedt De Friesland drie verschillende varianten:

 • AV Tand Standaard
 • AV Tand Extra
 • AV Tand Optimaal

Premie De Friesland

Op zoek naar de premie van de De Friesland zorgverzekering? Vul de vergelijker in en zie wat de premie van De Friesland is. Wil je weten wat de premieverschillen tussen dit jaar en volgend jaar zijn? Bekijk dan hier alle zorgpremies.

Declareren De Friesland

Declareren bij De Friesland is eenvoudig. Heb je zorgkosten gemaakt en heb je het bedrag zelf voorgeschoten? Bij De Friesland kun je op drie manieren declareren.

Online

Je kunt eenvoudig je declaratie indienen via "Mijn De Friesland" op de website. Je hoeft alleen maar in te loggen met je digi-D, je gegevens in te voeren en een duidelijke scan of foto van je nota te uploaden. Je declaratie wordt binnen 10 dagen na ontvangst verwerkt.

Mobiel

Download de Declaratie App van De Friesland Zorgverzekeraar, maak een foto van je nota en upload deze. Je declaratie wordt binnen 10 dagen na ontvangst verwerkt.

Post

Declareer je je zorgkosten liever per post? Stuur de originele nota(s) op naar:

De Friesland Zorgverzekeraar
Postbus 270
8901 BB Leeuwarden

Opzeggen De Friesland

Opzeggen van De Friesland zorgverzekering kan in principe alleen aan het einde van het jaar. Je moet dan vóór 1 februari een nieuwe zorgverzekering aanvragen. Alleen in een aantal situaties mag je je zorgverzekering bij De Friesland tussentijds opzeggen.

Hoe zeg je je zorgverzekering op?

Als je vóór 1 januari overstapt, wordt je verzekering automatisch opgezegd. Wil je je zorgverzekering bij De Friesland op een ander moment opzeggen? Dat kan zowel per brief als per e-mail. 

Wanneer mag je tussentijds opzeggen?

In een aantal situaties mag je je zorgverzekering bij De Friesland tussentijds opzeggen:

 • Je bent collectief verzekerd bij De Friesland, maar verandert van baan
 • Je gaat scheiden of je kind wordt 18 jaar (opzeggen verzekering medeverzekerde)
 • Je gaat voor langere tijd wonen, werken of studeren in het buitenland
 • De polisvoorwaarden van De Friesland veranderen in je nadeel

Vergelijk De Friesland

Bij Pricewise kun je je zorgverzekering vergelijken om zo het meeste uit je zorgverzekering te halen. Is De Friesland voor jou de juiste keuze? Via ons kun je na je vergelijking eenvoudig en direct vrijblijvende offertes aanvragen van verschillende zorgverzekeraars.


Zorgverzekering vergelijken

Pricewise Be wise. Check your price.