Zorgverzekeraars 2019

Ben je op zoek naar een specifieke zorgverzekeraar? Hier vind je een overzicht van alle zorgverzekeraars. Via Pricewise vergelijk je het aanbod van een groot aantal zorgverzekeraars in Nederland. Ga je zorgverzekeringen vergelijken, dan vind je eenvoudig de laagste premie en de beste vergoeding die Pricewise kan bieden. Hieronder zie je in een overzicht met welke zorgverzekeraars wij wel en niet samenwerken.


Zorgverzekeraars waarmee we een samenwerking hebben

Zorgverzekeraar Anderzorg
Zorgverzekeraar CZ
Zorgverzekeraar De Amersfoortse
Zorgverzekeraar De Friesland
Nationale-Nederlanden
Zorgverzekeraar Ditzo
Zorgverzekeraar FBTO
Zorgverzekeraar Hema
Zorgverzekeraar Interpolis
Zorgverzekeraar CZdirect - Just
Zorgverzekeraar Menzis
Zorgverzekeraar OHRA
Zorgverzekeraar ONVZ
Zorgverzekeraar Salland
Zorgverzekeraar Stad Holland
Zorgverzekeraar United Consumers
Zorgverzekeraar Univé
Zorgverzekeraar 
Ziezo
Zorgverzekeraar Zilveren Kruis
Zorgverzekeraar Zorg Direct
Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid

Wat betekent een volledige samenwerking?

Met een groot aantal zorgverzekeraars in Nederland hebben wij een samenwerking. Onze volledige samenwerking met een zorgverzekeraar betekent het volgende:

  • We zorgen dat alles juridisch met de zorgverzekeraar voor jou is afgestemd. We pluizen álle voorwaarden en contracten volledig voor je uit en zorgen dat je niet voor verrassingen komt te staan;
  • We zorgen ervoor dat wij alle premie- en productdata tijdig en volledig krijgen aangeleverd. Zo zorgen we voor een actuele en correcte weergave op onze website;
  • We zorgen ervoor dat je de zorgverzekering die je via ons aanvraagt ook daadwerkelijk krijgt. Zowel jij als wij ontvangen hier een orderbevestiging van;
  • We ondersteunen je voor, tijdens en na je overstap bij vragen. Onze overstapcoaches nemen voor jou contact op met de zorgverzekeraar als dat nodig is;
  • We zorgen samen met de zorgverzekeraar voor een veilige en optimale orderverwerking van je aanvraag. Hierbij gaan we zeer zorgvuldig met je persoonsgegevens om;
  • We onderhandelen dagelijks zo scherp mogelijke deals voor jou waarmee je serieus bespaart;
  • Voor deze diensten ontvangen wij een vergoeding van de zorgverzekeraar, zodat jij kosteloos van onze diensten gebruik kunt maken.

Welke zorgverzekeringen kun je bij ons aanvragen?

Je kunt de zorgverzekeringen van een groot aantal zorgverzekeraars bij ons aanvragen. We willen met zoveel mogelijk zorgverzekeraars samenwerken en zoveel mogelijk verzekeringen kunnen aanbieden. Helaas is dat niet altijd mogelijk. Soms kiezen zorgverzekeraars er bewust voor om bepaalde producten niet via ons aan te bieden. Dat zijn de verzekeraars waarmee wij niet samenwerken. Zorgverzekeraars die wel met ons samenwerken, kun je wel bij ons vergelijken. Zorgverzekeringen van deze zorgverzekeraars kun je via ons afsluiten. De zorgverzekeraars waarmee we wel samenwerken, zie je in het overzicht hierboven. Zorgverzekeraars waarmee wij niet (kunnen) samenwerken, zie je hieronder.

Zorgverzekeraars waarmee we niet samenwerken

Zorgverzekeraars met collectief of specifieke doelgroep

Sommige zorgverzekeraars bieden zorgverzekeringen aan in de vorm van collectieven. Andere richten zich op een specifieke doelgroep. Deze verzekeraars nemen wij niet mee in onze vergelijker.


Check je zorgverzekeraar en bespaar

Als je al jaren bij dezelfde zorgverzekeraar zit, betaal je waarschijnlijk honderden euro's te veel aan zorgpremie. Zonde! Check of jij kunt besparen door over te stappen naar een van de zorgverzekeraars waarmee wij samenwerken. Wanneer je overstapt, wordt automatisch je oude zorgverzekering opgezegd. Wel zo makkelijk.

Beoordeling zorgverzekeraars

Er zijn veel verschillen tussen zorgverzekeraars. Niet alleen in zorgpremie en vergoedingen. Ook de klantenservice, de afhandeling van declaraties en de informatievoorziening verschillen per zorgverzekeraar. In onze vergelijker zie je per zorgverzekeraar waarmee wij samenwerken de beoordeling van klanten.

Zorgverzekering Nederland

In 2006 is de zorgverzekering ingevoerd. Het onderscheid tussen particuliere ziektekostenverzekeringen en het ziekenfonds is daarmee komen te vervallen. Wie in Nederland woont of werkt moet een basisverzekering afsluiten. Zorgverzekeraars zijn verplicht om je voor de basisverzekering te accepteren. Voor de aanvullende zorgverzekeringen mogen zij klanten wel weigeren.

Zorgverzekering kiezen

Je mag zelf een zorgverzekering en zorgverzekeraar kiezen. Check daarom altijd of jij kunt besparen door over te stappen naar een andere zorgverzekeraar of een andere zorgverzekering. Wil je meer weten over zorgverzekeraars en zorgverzekeringen? Bekijk dan onze veelgestelde zorgvragen.