Ziektekostenverzekering 2019

Bijna iedereen in Nederland is verplicht een ziektekostenverzekering af te sluiten. De premies en aanvullende dekkingen verschillen per zorgverzekeraar. Door je ziektekostenverzekering te vergelijken kun je een hoop geld besparen. Bij kun je de zorgverzekeringen vergelijken van een groot aantal zorgverzekeraars. Pricewise helpt jou bij het vinden van een passende ziektekostenverzekering.Ziektekostenverzekering via Pricewise


Zorgverzekering vergelijken

Premie ziektekostenverzekering 2019

Elk jaar worden rond half november de nieuwe premies voor de ziektekostenverzekeringen bekend gemaakt. In het zorgpremie-overzicht zie je welke zorgverzekeraars hun premies al bekend gemaakt hebben én wat het verschil is met de premies uit 2018.

Vergoedingen ziektekostenverzekering

Zorg die vergoed wordt uit de basisverzekering is voor iedereen hetzelfde. Het is verplicht om zo’n basis-ziektekostenverzekering af te sluiten. Je kunt zelf kiezen of en waarvoor je een een aanvullende verzekering afsluit. Het is belangrijk dat je een ziektekostenverzekering kiest die goed bij jouw behoeftes past. In de vergelijker kun je jouw aanvullende wensen aangeven. Wij geven op basis daarvan een overzicht van de zorgverzekeringen van een groot aantal zorgverzekeraars. Zo weet je zeker dat je een goed passende ziektekostenverzekering kiest.

Eigen risico ziektekostenverzekering

Het eigen risico is het bedrag dat je eerst zelf moet betalen voordat de zorgverzekeraar zorg uit de basisverzekering vergoedt. Als het eigen risico op is, wordt alle zorg uit de basisverzekering vergoed. In 2019 is het eigen risico € 385,-. Je kunt ervoor kiezen dit vrijwillig te verhogen. Je maandelijkse premie voor de ziektekostenverzekering wordt dan lager. Alleen in de periode waarin je een nieuwe ziektekostenverzekering kunt afsluiten, kun je het eigen risico bepalen of aanpassen. Dit staat daarna vast voor de rest van het jaar.

Waarom ziektekostenverzekering vergelijken?

Als je via Pricewise zorgverzekeringen vergelijkt, kun je makkelijk je wensen aangeven. Wij doen de rest voor jou. We vergelijken bijna 50 verzekeraars en zetten onze beste deals voor jou op een rij. Zo vind je een zorgverzekering die bij jouw zorgbehoeften past.

Overstappen ziektekostenverzekering

Je hebt tot en met 31 december om een nieuwe ziektekostenverzekering af te sluiten. Als je vóór 1 januari via Pricewise overstapt, wordt je oude ziektekostenverzekering opgezegd. Wel zo makkelijk. Zeg je zelf uiterlijk 31 december je ziektekostenverzekering op? Dan heb je tot en met 31 januari om een nieuwe af te sluiten. Deze gaat dan met terugwerkende kracht in vanaf 1 januari.

Meer weten?

Als je er niet uitkomt, helpen we je graag. Je kunt ons elke werkdag bereiken op 088-66 99 012 (lokaal tarief). Je kunt ook de veelgestelde vragen bekijken.