Vind de ziektekostenverzekering die bij je past

 

Goed om te weten: maak een aparte vergelijking als jullie zorgwensen ver uit elkaar liggen.


Goed om te weten: kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd. Ze hebben recht op de dekking van de meest uitgebreid verzekerde ouder.

Goed om te weten: het is vaak voordeliger om je volwassen kind apart te verzekeren.

Ziektekostenverzekering

Bijna iedereen in Nederland is verplicht een ziektekostenverzekering af te sluiten. De ziektekostenverzekering is hetzelfde als de zorgverzekering. De premies en aanvullende dekkingen verschillen per zorgverzekeraar. Door de ziektekostenverzekering te vergelijken kun je een hoop geld besparen. Bij Pricewise kun je de zorgverzekeringen vergelijken van een groot aantal zorgverzekeraars. Pricewise helpt jou bij het vinden van een passende ziektekostenverzekering. We vertellen je alles over de ziektekostenverzekering.ziektekostenverzekering


Zorgverzekering vergelijken

Ziektekostenverzekering vergelijken

De ziektekostenverzekering is beter bekend als de zorgverzekering. Ga je de ziektekostenverzekering vergelijken, dan vergelijk je dus de zorgverzekering. Als je via Pricewise de ziektekostenverzekering vergelijkt, kun je makkelijk je wensen aangeven. Wij doen de rest voor je. We vergelijken bijna 50 zorgverzekeraars en zetten onze beste deals voor jou op een rij. Zo vind je een zo voordelig mogelijke ziektekostenverzekering die bij jouw zorgbehoeften past.

Ziektekostenverzekering vergelijken 2020

Ziektekostenverzekeringen kun je het hele jaar door vergelijken. Overstappen zelf is niet altijd mogelijk. Dat kan alleen in de laatste zes weken van het jaar. De ziektekostenverzekering sluit je dan af voor het aankomende kalenderjaar. Dus voor 1 januari tot en met 31 december. Je vergelijkt in die laatste zes weken van het jaar ziektekostenverzekeringen op basis van het aankomende zorgjaar. Eind 2020 is dat dus voor de zorg in 2021. Wel zijn er een aantal uitzonderingen waarin je wel tijdens het jaar een zorgverzekering kunt afsluiten. Zoals wanneer jij net 18 jaar bent geworden of de collectieve verzekering die je via werk had komt te vervallen. In dat geval sluit je nog wel een ziektekostenverzekering af voor het lopende kalenderjaar van 2020. Daarna kun je ook weer overstappen in de laatste weken van het jaar.

Ziektekostenverzekering vergelijken 2021

Vanaf 12 november tot en met 31 december 2020 kun je overstappen naar een ziektekostenverzekering voor 2021. Op 12 november moeten zorgverzekeraars hun premies, vergoedingen en voorwaarden voor het nieuwe jaar bekend hebben gemaakt. Deze premies verwerken wij in de vergelijker. Je vergelijkt vanaf 12 november dus de ziektekostenverzekeringen voor het aankomende jaar. Weet je nog niet goed welke ziektekostenverzekering je wilt afsluiten en heb je meer bedenktijd nodig? Zeg je ziektekostenverzekering dan zelf op voor 1 januari. Daarna heb je tot 1 februari om een nieuwe ziektekostenverzekering te kiezen. Deze gaat dan met terugwerkende kracht in per 1 januari.

Ziektekosten vergelijken

Breng voor jezelf in kaart welke zorg je in het aankomende kalenderjaar nodig denkt te hebben. Zeker weten doe je dat natuurlijk nooit. Maar ben jij gezond en gebruik je doorgaans weinig zorg? Dan heb je misschien helemaal geen aanvullende verzekeringen nodig. En kun je het eigen risico zo hoog mogelijk zetten. Voordelig, want daar staat een korting op de zorgpremie tegenover. Verwacht je, bijvoorbeeld, juist hoge tandartskosten en veel zorg uit de basisverzekering nodig te hebben? Dan kan het voordelig zijn om je ziektekostenverzekering uit te breiden. Bedenk dus welke dekkingen je het aankomende jaar wilt en geef dat aan in onze zorgvergelijker.

Goedkoopste ziektekostenverzekering

Als jij ons vertelt welke zorg jij wilt verzekeren, dan zoeken wij voor jou onze goedkoopste ziektekostenverzekeringen. Wij zetten de meest goedkope ziektekostenverzekering die aan jouw eisen voldoen en in onze vergelijker worden meegenomen op een rij. Het is belangrijk dat je de ziektekostenverzekering laat aansluiten bij jouw zorgbehoeften. Met een iets hogere premie kun je een stuk goedkoper uit zijn als je veel zorg nodig hebt. Hou daar rekening mee.

Een voorbeeld: ga jij voor een basisverzekering met een hoog eigen risico en geen aanvullende tandartsverzekering, terwijl je veel zorg uit de basisverzekering gaat gebruiken én verschillende behandelingen zult ondergaan bij de tandarts? Dan kom je voor veel eigen, waarschijnlijk hoge, kosten te staan. Door je passend te verzekeren en daarvoor een iets hogere zorgpremie te betalen, kunnen de kosten een stuk lager uitvallen.

Premie ziektekostenverzekering

De zorgpremie van de ziektekostenverzekering komt tot stand door een aantal factoren: de hoogte van het eigen risico, de basisdekking die je kiest, de aanvullende verzekeringen die je wilt én bij welke zorgverzekeraar je deze afsluit. De dekking van de basisverzekering is overal gelijk, maar toch zijn er verschillen in de premies. Zorgverzekeraars mogen namelijk zelf bepalen welke premie zij rekenen. Ook de premies voor aanvullende verzekeringen verschillen. Al met al kan de zorgpremie bij de ene zorgverzekeraar flink lager uitvallen dan bij de andere. Alleen daarom al is het verstandig om te vergelijken. Ook als je niet overstapt, kunnen de zorgpremie en de dekking het aankomende zorgjaar veranderen. De zorgverzekeraar brengt jou op de hoogte van premiewijzigingen. Wij laten je zien wat de zorgpremies voor volgend jaar zijn.


Zorgvergelijker

Ziektekostenverzekering verplicht

Iedereen in Nederland is verplicht om een basisverzekering af te sluiten. De ziektekostenverzekering is dus verplicht. Wélke ziektekostenverzekering je kiest maakt daarbij niet uit. En aanvullende dekkingen hoef je ook niet te nemen. Deze zijn namelijk niet verplicht, maar kunnen vooral handig zijn voor jezelf.

Overstappen ziektekostenverzekering

Je hebt tot en met 31 december om een nieuwe ziektekostenverzekering af te sluiten. Stap je voor 1 januari over van zorgverzekering, dan wordt je oude ziektekostenverzekering voor je opgezegd. Wel zo makkelijk. Wil je nog wat bedenktijd om te bepalen welke zorgverzekering je volgend jaar wilt? Dan moet je de zorgverzekering opzeggen voor 1 januari. Je hebt dan vervolgens tot en met 31 januari om een nieuwe ziektekostenverzekering af te sluiten. Deze gaat dan met terugwerkende kracht in vanaf 1 januari.

Meer weten over de ziektekostenverzekering?

Als je er niet uitkomt, helpen we je graag. Je kunt contact met ons opnemen voor hulp. Elke werkdag zijn we te bereiken op 088-66 99 012 (lokaal tarief). Je kunt ook de veelgestelde vragen bekijken.

51.432

mensen vergeleken afgelopen maand

€ 200,-

is wat je jaarlijks kunt besparen

*****

Website van het Jaar

Vergelijk & bespaar!

Naar de vergelijker
Pricewise Be wise. Check your price.