Meer over wegenbelasting

Wegenbelasting is het bedrag dat de overheid bij je int als je een auto hebt. Het maakt voor de hoogte van deze belasting niet uit hoe vaak je je auto gebruikt. De officiële term voor wegenbelasting is motorrijtuigenbelasting.


Hoe wordt wegenbelasting berekend?

Hoeveel wegenbelasting je betaalt, hangt af van drie factoren: het gewicht van je auto, het type brandstof en de provincie waarin je woont. Het maakt dus niet uit hoeveel kilometer je per jaar rijdt. Zodra je kenteken en postcode bij ons invult, kunnen wij de berekening voor je uitvoeren. Binnen enkele seconden weet je precies waar je aan toe bent.

Wegenbelasting: wanneer krijg je vrijstelling?

Voor sommige auto’s hoef je geen wegenbelasting te betalen. Dit geldt bijvoorbeeld voor auto’s die ouder zijn dan 40 jaar. Met een schone auto kun je soms ook vrijstelling krijgen. Bijvoorbeeld met een dieselmotor die maximaal 95 gram CO2 uitstoot per kilometer of een gewone motor die maximaal 110 gram CO2 uitstoot.

Meteen zien wat de beste verzekering is?

Wegenbelasting berekend? Voer je geboortedatum in en bereken meteen welke premie bij deze auto past. Autoverzekering vergelijken doe je in 3 korte stappen de markt voor de beste autoverzekering. Sluit in 5 minuten af, rij direct verzekerd de weg op en bespaar tot € 200,-.