Auto overschrijven

Nieuwe auto gekocht? Zorg er dan voor dat het nieuwe kenteken op jouw naam komt te staan. Dit wordt ook wel overschrijven genoemd. Zo word jij verantwoordelijk voor de verplichtingen die horen bij het hebben van een auto. Zoals een autoverzekering. Belangrijk dus om dit zo snel mogelijk te regelen. Hieronder leggen we alles uit over hoe je je kenteken kan overschrijven.  Autoverzekeringen vergelijken
Auto overschrijven

Auto overschrijven: waar?

Het op naam zetten van een auto kost ongeveer €10,-. Er zijn verschillende plekken waar je het kenteken kunt laten overschrijven: Ook in het weekend is het mogelijk je auto te laten overschrijven. Veel postkantoren zijn geopend en natuurlijk kun je online iedere dag van de week je kenteken overschrijven.

Wat heb je nodig?

Je hebt de volgende documenten nodig om de auto over te schrijven:
  • Het originele Tenaamstellingsbewijs (deel IB)
  • Het Overschrijvingsbewijs of het kentekenbewijs (kentekencard)
  • Een geldig legitimatiebewijs

Tenaamstellingscode

Je krijgt een tenaamstellingsverslag mee. Dit is het bewijs dat je auto is overgeschreven. Bewaar dit dus goed. De eerste vier cijfers van de tenaamstellingscode heb je nodig als je je auto ooit weer wilt verkopen. De laatste vijf cijfers komen op je kentekencard. Deze krijg je van het RDW.

Vrijwaringsbewijs

Je ontvangt ook een vrijwaringsbewijs. Dit is het bewijs voor de verkoper dat hij of zij niet meer verantwoordelijk is voor de auto.

Controleren tenaamstellingscode

Via het RDW kun je checken of een kentekencard en een tenaamstellingscode bij elkaar horen. Handig, als je twijfelt of je het juiste kentekenbewijs bij de juiste tenaamstellingscode hebt.

Vergeet de autoverzekering niet

Gelukt met de overschrijving van de nieuwe auto? Fijn. Maar vergeet niet een autoverzekering af te sluiten. Het is wettelijk verplicht om minimaal een WA verzekering af te sluiten. Via ons kun je heel makkelijk én snel een autoverzekering afsluiten.

Meer weten?

Bekijk dan de veelgestelde vragen. Of neem dan contact op met onze klantenservice via 088-66 99 012 (lokaal tarief).