Privacybeleid

23 mei 2018

Jouw privacy is voor Pricewise van groot belang. Dit betekent dat je gegevens veilig bij ons zijn en dat wij er altijd netjes mee omgaan. In deze privacyverklaring leggen we uit wat we bij Pricewise allemaal doen met de informatie die we van jou ontvangen.


Sinds 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevens (AVG) van kracht, om een nog betere bescherming van je persoonsgegevens te garanderen. De verwerkingen van persoonsgegevens door Pricewise zijn op 10-09-2007 aangemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens onder meldingsnummer 1348340.

Als je vragen hebt, of wilt weten wat we precies van jou bijhouden, neem dan contact op met Pricewise.



Een persoonlijke vergelijking maken en een contract aanvragen

Je kunt via www.pricewise.nl een persoonlijke vergelijking maken en een contract voor energie, internet en tv en bellen of verzekeringen aanvragen of een aanvraag doen voor een lening. Daarom vragen we een aantal persoonsgegevens en gegevens over je huidige situatie uit.

Afhankelijk van welke markt/product je vergelijkt, kunnen wij de volgende persoonsgegevens van jou verwerken:

  • naam
  • NAW-gegevens
  • e-mailadres
  • telefoonnummer
  • geboortedatum
  • geslacht
  • IBAN
  • leeftijd
  • samenstelling huishouden
  • gegevens over je energieverbruik
  • kenteken
  • gegevens over je schadevrije jaren
  • inkomen
  • BSN-nummer
  • technische meetgegevens van de apparatuur zoals IP-adres, cookies en jouw surfgedrag op onze websites

Wij bewaren deze informatie om je inzage te geven in de aanvraag die je hebt gedaan en je serviceberichten te kunnen sturen over jouw contract. Deze gegevens gebruiken we tevens om je persoonlijke serviceberichten te kunnen sturen over jouw vergelijking. Je e-mailadres wordt toegevoegd aan onze klantenlijst als je een aanvraag hebt gedaan via de site, zodat we je relevant nieuws, informatieve (bespaar)tips en speciale aanbiedingen kunnen sturen. Je kunt je op elk moment weer afmelden voor deze berichten.

Contactformulier

Onze persoonlijke overstapcoaches staan altijd voor je klaar. Daarom kun je ons altijd bellen voor vragen of het contactformulier invullen op de site. Om je zo goed mogelijk te kunnen helpen, vragen we je e-mailadres en je naam. Als je zelf je telefoonnummer hebt opgegeven omdat je graag gebeld wilt worden door onze overstapcoaches, dan hebben we deze natuurlijk ook. Wij bewaren deze informatie totdat we zeker weten dat je tevreden bent met onze reactie. Daarna wordt de informatie opgeslagen in ons archief om je in de toekomst eventueel nog beter van dienst te kunnen zijn.

Nieuwsbrief en andere e-mailcommunicatie

Wij zijn graag voor jou de one-stop-vergelijkingsshop voor ál je vaste lasten. Je kunt je daarom aanmelden voor onze nieuwsbrief en e-mailservice met relevant nieuws, informatieve (bespaar)tips en speciale aanbiedingen. Wij sturen je maximaal 6 keer per maand een e-mail, uitsluitend over relevante onderwerpen. Je e-mailadres wordt toegevoegd aan onze klantenlijst als je een aanvraag hebt gedaan via de site. Deze gegevens worden bewaard totdat je je uitschrijft.

Je kunt ook je e-mailadres achterlaten tijdens het maken van een vergelijking. We sturen je dan een e-mail en maximaal één herinnering waarmee je op een later moment direct verder kunt gaan met je vergelijking. Als je wilt, kun je je bij het achterlaten van je e-mailadres aanmelden voor onze e-mailservice.

Statistieken en profilering

Wij houden statistieken bij over het gebruik van onze site. Met deze statistieken kunnen we continu onze site verbeteren. Hierdoor kunnen we je nog beter van dienst zijn. Verstrekking aan andere bedrijven of instellingen

Verstrekking aan andere bedrijven of instellingen

Wij geven je persoonsgegevens niet aan andere bedrijven of instanties, behalve als dat nodig is voor de aanvraag van je nieuwe contract. Dan geven we je gegevens door aan de leverancier, provider, verzekeraar of kredietverstrekker. Of als de wet zegt dat dat moet. Een voorbeeld is dat we bij een vermoeden van fraude aangifte doen. De overdracht van deze gegevens gebeurt met de grootste zorg voor jouw privacy.

Cookies

Bij het verzamelen en combineren van je gegevens maken we gebruik van cookies. Wil je meer weten over cookies? Lees dan ons cookiebeleid.

Bewaartermijn

Om je altijd de maximale service te kunnen verlenen en je goed te kunnen helpen als je een bespaarcoach contacteert, bewaren wij al je gegevens maximaal 7 jaar tot na je laatste contactmoment met Pricewise of 7 jaar na het aflopen van het via ons afgesloten contract. Waarom 7 jaar? Omdat we deze gegevens voor controledoeleinden moeten bewaren, en ervan uitgaan dat als je 7 jaar geen contact meer hebt opgenomen met Pricewise je ons helaas niet meer zo snel zult contacten. Ook gaan we er van uit dat de producten die je via ons hebt afgesloten en waarmee we je kunnen helpen niet meer lopen na deze periode.

Beveiliging

Beveiliging van persoonsgegevens is voor ons van groot belang. Wij zorgen dat je gegevens bij ons goed beveiligd zijn. We passen de beveiliging steeds aan en letten goed op wat er mis kan gaan. Om inzage van je persoonsgegevens door onbevoegden te voorkomen, heeft Pricewise verschillende beveiligingsmaatregelen getroffen, onder meer tegen ongeoorloofde toegang, wijziging en gebruik, onrechtmatige en onbedoelde vernietiging en onbedoeld verlies. Deze bevatten interne herzieningen van onze datacollectie, -opslag en -verwerkingspraktijken en veiligheidsmetingen, alsook fysieke veiligheidsmetingen ter bescherming van de systemen. Toegang tot persoonlijke informatie is beperkt tot de Pricewise-medewerkers, contractpartijen en agenten die de informatie nodig hebben om onze diensten te laten functioneren, verder te ontwikkelen en te verbeteren. Deze partijen zijn begrensd door verplichtingen van vertrouwelijkheid en kunnen worden onderworpen aan disciplinaire maatregelen, inclusief beëindiging van de relatie en rechtsvervolging, als zij falen aan deze verplichtingen te voldoen. Voor beveiliging van persoonsgegevens en de handelingen die je op onze website verricht, maken we gebruik van Secure Socket Layer. Met deze techniek kunnen anderen je gegevens niet inzien.

Medewerkers van Pricewise en overigen die in opdracht van Pricewise toegang hebben tot persoonsgegevens, zijn verplicht tot geheimhouding van de persoonsgegevens waarvan zij kennis nemen, behoudens voor zover zij door wet- of regelgeving verplicht worden mededelingen te doen.

Wijzigingen in deze privacyverklaring

Wanneer onze website wijzigt, moeten wij natuurlijk ook de privacyverklaring aanpassen. Let dus altijd op de datum hierboven en kijk regelmatig of er nieuwe versies zijn. Wij zullen ons best doen belangrijke wijzigingen apart aan te kondigen.

Inzage en wijzigen van je gegevens

Als je vragen hebt of wilt weten welke persoonsgegevens wij van jou hebben, kun je altijd contact met ons opnemen. Zie de contactgegevens van Pricewise hieronder. Je hebt de volgende rechten:

  • uitleg krijgen over welke persoonsgegevens we hebben en wat we daarmee doen
  • inzage in de precieze persoonsgegevens die we hebben
  • het laten corrigeren van fouten
  • het laten verwijderen van verouderde persoonsgegevens
  • intrekken van toestemming
  • bezwaar maken tegen een bepaald gebruik
  • alle persoonsgegevens laten verwijderen (recht om te worden vergeten).

Indien je gebruik wil maken van een van bovenstaande rechten, stuur dan je verzoek per e-mail naar info@pricewise.nl.

Klacht indienen

Als je vindt dat wij je niet op de juiste manier helpen, dan heb je het recht om een klacht in te dienen bij de toezichthouder. Deze heet de Autoriteit Persoonsgegevens.

Contactgegevens

Pricewise
Overtoom 16
1054 HJ Amsterdam
info@pricewise.nl
088 66 99 000