Energieleveranciers

Via Pricewise' energievergelijker vergelijk je een groot aantal energieleveranciers in Nederland. Met veel hiervan hebben we een samenwerkingsovereenkomst. Hierdoor kunnen we efficient en eenvoudig gegevens uitwisselen, zoals de nieuwste energietarieven. Hieronder vind je een overzicht van alle Nederlandse energieleveranciers waarmee we wel of niet samenwerken.


Energieleveranciers waarmee we samenwerken

Energieleverancier Budget Energie
Energieleverancier DELTA
Energieleverancier Eneco
Energieleverancier energiedirect.nl
Energieleverancier Engie
Energieleverancier Essent
Energieleverancier Fenor
Energieleverancier Greenchoice
Energieleverancier Huismerk Energie
Energieleverancier HVC Energie
Energieleverancier Innova Energie
Energieleverancier NieuweStroom
Energieleverancier NLE
Energieleverancier Oxxio
Energieleverancier Powerpeers
Energieleverancier Pure Energie
Energieleverancier United Consumers
Energieleverancier Vandebron
Energieleverancier Van Helder
Energieleverancier Vattenfall
Energieleverancier Vrijopnaam
Energieleverancier Welkom Energie

Wat betekent een samenwerking?

Het hebben van een samenwerking betekent dat we een samenwerkingsovereenkomst met een energieleverancier hebben. Dit houdt het volgende in:

  • We zorgen dat alles juridisch met de energieleverancier voor jou is afgestemd. We pluizen álle voorwaarden en contracten volledig voor je uit en zorgen dat je niet voor verrassingen komt te staan;
  • We zorgen ervoor dat alle productdata tijdig en volledig door de energieleverancier worden aangeleverd. Zo zorgen we samen met de energieleverancier voor een actuele en correcte weergave op onze website;
  • We zorgen ervoor dat je het product dat je via ons aanvraagt ook daadwerkelijk krijgt. Zowel jij als wij ontvangen hier een orderbevestiging van;
  • We ondersteunen je voor, tijdens en na je overstap bij vragen. Onze overstapcoaches nemen voor jou contact op met de energieleverancier als dat nodig is;
  • We zorgen samen met de energieleverancier voor een veilige en optimale orderverwerking van je aanvraag. Hierbij gaan we zeer zorgvuldig met je persoonsgegevens om;
  • We regelen dagelijks zo scherp mogelijke deals voor jou waarmee je serieus bespaart;
  • Voor deze diensten ontvangen wij een vergoeding van de energieleverancier zodat jij kosteloos van onze diensten gebruik kunt maken.

Welke contracten kun je bij ons aanvragen?

We willen met zoveel mogelijk energieleveranciers samenwerken en zoveel mogelijk contracten kunnen aanbieden. Helaas is dat niet altijd mogelijk. Soms kiezen energieleveranciers er bewust voor om bepaalde producten niet via ons aan te bieden. In andere gevallen is er geen betrouwbare berekening van de jaarkosten mogelijk of is informatie over bepaalde producten moeilijk beschikbaar. Ten slotte zijn er energieleveranciers die ons geen of een te lage vergoeding willen betalen. In dat geval kunnen we geen samenwerkingsovereenkomst sluiten omdat we daarmee ons aanbod op termijn niet langer kosteloos kunnen aanbieden.

Energieleveranciers waarmee we geen samenwerking hebben

We willen een zo volledig mogelijk overzicht geven. Daarom tonen we ook de energieleveranciers in onze energievergelijker waar we geen samenwerkingsovereenkomst mee hebben. Bij deze leveranciers tonen we alleen het modelcontract en geen 1- of 3-jarige contracten. Het modelcontract is een contract voor onbepaalde tijd en met variabele tarieven. Het is niet mogelijk om producten van energieleveranciers waar wij geen samenwerkingsovereenkomst mee hebben via ons aan te vragen. Met deze energieleveranciers hebben wij geen samenwerkingsovereenkomst:


Check je energieleverancier en bespaar

Als je al jaren bij dezelfde energieleverancier zit, betaal je waarschijnlijk honderden euro's te veel. Zonde! Check of jij kunt besparen door over te stappen naar een andere energieleverancier. Overstappen naar een andere energieleverancier kost je een paar minuten. En wij regelen de rest. Wel zo makkelijk.

Hoge kortingen energieleveranciers

Wij zetten een groot aantal energieleveranciers voor jou op een rijtje. En we regelen exclusieve kortingen. Zo zie jij in één overzicht welke energieleverancier bij ons voor jou het voordeligst is. Onze tip: ga voor een eenjarig contract en check ieder jaar of er een goedkopere energieleverancier is. Zo bespaar je vaak het meest.

Beoordeling energieleveranciers

De energie die je geleverd krijgt, is van iedere energieleverancier hetzelfde. Maar, er zijn wel andere verschillen tussen energieleveranciers. De service, herkomst van de energie, prijs en voorwaarden verschillen per energieleverancier. In onze energievergelijker zie je per energieleverancier de beoordeling van klanten.

Beste energieleverancier

Pricewise reikt de Energie Awards jaarlijks uit aan de beste energieleveranciers van Nederland. Dé winnaar van de Energie Awards 2019 is Vattenfall (voorheen Nuon). De runner-up is United Consumers. Oxxio heeft de derde plek. Greenchoice heeft de Energie Award voor de meest groene energieleverancier in de wacht gesleept. Beste energieleverancier

Energieleveranciers Nederland

In 2001 is de energiemarkt geliberaliseerd. Sinds de liberalisering is iedereen vrij om een energieleverancier te kiezen. Hierdoor is concurrentie ontstaan, wat goed is voor jou als consument. Er zijn meer dan 40 energieleveranciers in Nederland. Veel keuze dus. Wij maken het graag makkelijk voor jou. Daarom kun je via ons in één klik energie vergelijken. Handig hè?

Welke energieleverancier kies jij?

Je mag zelf een energieleverancier kiezen. Check daarom meteen of jij kunt besparen. Wil je meer weten over energie of energieleveranciers? Bekijk dan de veelgestelde vragen.

Pricewise Be wise. Check your price.

Wij gebruiken cookies en vergelijkbare technieken om de website te verbeteren en relevante advertenties bij derden te tonen.