De energieleveranciers van Nederland

Via Pricewise' energievergelijker vergelijk je een groot aantal energieleveranciers in Nederland. Met veel hiervan hebben we een samenwerkingsovereenkomst. Hierdoor kunnen we efficient en eenvoudig gegevens uitwisselen, zoals de nieuwste energietarieven. Hieronder vind je een overzicht van alle Nederlandse energieleveranciers waarmee we wel of niet samenwerken.


Energieleveranciers waarmee we samenwerken

Energieleverancier Budget Energie
Energieleverancier DELTA
Energieleverancier Eneco
Energieleverancier energiedirect.nl
Energieleverancier Engie
Energieleverancier Fenor
Energieleverancier Greenchoice
Energieleverancier NLE
Energieleverancier Nuon
Energieleverancier Oxxio
Energieleverancier Powerpeers
Energieleverancier Pure Energie
Energieleverancier Qurrent
Energieleverancier United Consumers
Energieleverancier Vandebron
Energieleverancier Van Helder
Energieleverancier Vrijopnaam

Wat betekent een volledige samenwerking?

Onze volledige samenwerking met een energieleverancier betekent het volgende:

  • We zorgen dat alles juridisch met de energieleverancier voor jou is afgestemd. We pluizen álle voorwaarden en contracten volledig voor je uit en zorgen dat je niet voor verrassingen komt te staan;
  • We zorgen ervoor dat alle productdata tijdig en volledig door de energieleverancier worden aangeleverd. Zo zorgen we samen met de energieleverancier voor een actuele en correcte weergave op onze website;
  • We zorgen ervoor dat je het product dat je via ons aanvraagt ook daadwerkelijk krijgt. Zowel jij als wij ontvangen hier een orderbevestiging van;
  • We ondersteunen je voor, tijdens en na je overstap bij vragen. Onze overstapcoaches nemen voor jou contact op met de leverancier als dat nodig is;
  • We zorgen samen met de energieleverancier voor een veilige en optimale orderverwerking van je aanvraag. Hierbij gaan we zeer zorgvuldig met je persoonsgegevens om;
  • We onderhandelen dagelijks zo scherp mogelijke deals voor jou waarmee je serieus bespaart;
  • Voor deze diensten ontvangen wij een vergoeding van de leverancier zodat jij kosteloos van onze diensten gebruik kunt maken.

Welke contracten kun je bij ons aanvragen?

We willen met zoveel mogelijk leveranciers samenwerken en zoveel mogelijk contracten kunnen aanbieden. Helaas is dat niet altijd mogelijk. Soms kiezen leveranciers er bewust voor om bepaalde producten niet via ons aan te bieden. In andere gevallen is er geen betrouwbare berekening van de jaarkosten mogelijk of is informatie over bepaalde producten moeilijk beschikbaar.

Energieleveranciers waarmee we niet samenwerken


Check je energieleverancier en bespaar

Als je al jaren bij dezelfde energieleverancier zit, betaal je waarschijnlijk honderden euro's te veel. Zonde! Check of jij kunt besparen door over te stappen naar een andere energieleverancier. Overstappen naar een andere energieleverancier kost je een paar minuten. En wij regelen de rest. Wel zo makkelijk.

Hoge kortingen energieleveranciers

Wij zetten een groot aantal energieleveranciers voor jou op een rijtje. En we regelen exclusieve kortingen. Zo zie jij in één overzicht welke energieleverancier bij ons voor jou het voordeligste is. Onze tip: ga voor een eenjarig contract en check ieder jaar of er een goedkopere energieleverancier is.

Beoordeling energieleveranciers

De energie die je geleverd krijgt, is van iedere energieleverancier hetzelfde. Maar, er zijn wel andere verschillen tussen energieleveranciers. De service, herkomst van de energie, prijs en voorwaarden verschillen per energieleverancier. In onze vergelijker zie je per energieleverancier de beoordeling van klanten.

Energie Awards 2017

Elk jaar reikt Pricewise de Energie Awards uit aan de energieleveranciers die het beste scoren op prijs en kwaliteit. De gouden Energie Award gaat dit jaar naar Oxxio, die erg goed scoorde op prijsstelling. De zilveren Award gaat naar Greenchoice dankzij zeer goede klantbeoordelingen. E.ON krijgt de bronzen Energie Award.

Energieleveranciers in Nederland

In 2001 is de energiemarkt geliberaliseerd. Sinds de liberalisering is iedereen vrij om een energieleverancier te kiezen. Hierdoor is concurrentie ontstaan, wat goed is voor jou als consument. Er zijn meer dan 40 energieleveranciers in Nederland. Veel keuze dus. Wij maken het graag makkelijk voor jou. Daarom vergelijk je met 1 klik de beste energiedeals voor jou. Handig hè?

Kies je energieleverancier

Je mag zelf een energieleverancier kiezen. Check daarom meteen of jij kunt besparen. Wil je meer weten over energie of energieleveranciers? Bekijk dan de veelgestelde vragen.