Scooterverzekering vergelijken

Als je een scooter hebt, wil je waarschijnlijk zo snel mogelijk de weg op. Sluit voor je dat doet wel een scooterverzekering af. Je bent namelijk wettelijk verplicht een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA-verzekering) te hebben voor de scooter. Bij Pricewise kun je de scooterverzekering vergelijken. Zo kun je makkelijk de goedkoopste en beste scooterverzekering vinden. Ook als je al een scooterverzekering hebt, want het kan zomaar zo zijn dat er een betere verzekering voor je is. Dat betekent een lagere premie en de juiste dekking. Meer weten over de scooterverzekering? Lees hieronder meer over de scooterverzekering.


brommerverzekering afsluiten

Vul hieronder je gegevens in en sluit de beste brommerverzekering af:


Scooterverzekering

De scooterverzekering is een verzekering die je afsluit voor jouw scooter. Voor een brommer, bromfiets of brommobiel sluit je een gelijkwaardige verzekering af, alleen is de benaming anders. Je bent verplicht een scooterverzekering af te sluiten, dit is namelijk een motorrijtuig en daarvoor is een minimale WA-verzekering verplicht. Je bent hiermee verzekerd voor schade die jij met je scooter aan anderen aanricht. Doordat iedereen verplicht is een WA-verzekering af te sluiten, kan de schade altijd verhaald worden op degene die de schade met zijn of haar scooter heeft aangericht. Als je onverwachtse schade aan je eigen scooter veroorzaakt en wilt dat dit ook verzekerd is, dan kun je ervoor kiezen om een uitgebreidere verzekering af te sluiten. Er zijn drie verschillende dekkingen die je kunt kiezen; de minimaal verplichte WA-verzekering, de WA + beperkt-cascoverzekering en de allriskverzekering. Om de juiste verzekering te vinden, kun je de scooterverzekering vergelijken.

Scooterverzekering vergelijken; hoe werkt dat?

Het vergelijken van de scooterverzekering is heel makkelijk. Je moet hiervoor een aantal gegevens invullen. Dit zijn je kenteken, je postcode, de leeftijd waarop je het scooterrijbewijs hebt gehaald, de geboortedatum van de jongste bestuurder, het aantal schadevrije jaren dat je (eventueel) hebt opgebouwd, het soort vervoermiddel dat je rijdt, hoe snel de scooter kan, wat voor brandstof de scooter verbruikt en of je zakelijk of particulier gaat rijden.

Vervolgens geef je aan welke dekking je zou willen. Dit kan WA, WA + beperkt casco of allrisk zijn. Om de vergelijking nog completer te maken, kun je de dekkingsvormen ook allemaal aanvinken. Het kan bijvoorbeeld zomaar zo zijn dan er een heel klein verschil zit tussen de premie voor een WA-verzekering en een WA + beperkt-cascoverzekering.

Als extra informatie willen we ook weten wat voor soort slot je hebt, wat de nieuwwaarde- en de aanschafwaarde van je scooter zijn en wat de waarde van eventuele accessoires aan de scooter zijn. Na dit allemaal ingevuld te hebben, krijg je een overzicht van de voordeligste scooterverzekeringen die aan jouw eisen voldoen.

Scooterverzekering afsluiten

Wil je een scooterverzekering afsluiten? Dan kan dat via Pricewise heel makkelijk. Maak een vergelijking en vraag de scooterverzekering aan. Hiervoor moet je een aantal stappen doorlopen, waarbij je persoonsgegevens en gegevens van de scooter moet invullen. Wij zorgen er verder voor dat alles wordt geregeld. Je krijgt van ons binnen vijftien minuten een bevestiging van de verzekeraar en je hebt veertien dagen bedenktijd na het ontvangen van de polis. Heb je nog een andere scooterverzekering? Zorg er dan wel voor dat je deze zelf opzegt, want dat kunnen wij niet voor je doen.

Goedkope scooterverzekering

Bij Pricewise helpen we je graag aan de goedkoopste scooterverzekering. Je wilt natuurlijk de beste polisvoorwaarden tegen de laagste premie. Wij bieden je een zo volledig mogelijk overzicht van scooterverzekeringen aan.

Een goedkope verzekering vind je door online de scooterverzekering te vergelijken. Zo krijg je namelijk heel makkelijk een overzicht van de verzekeringen met de laagste premie. De hoogte van de premie hangt af van de factoren die jij invult. Aan de hand van deze gegevens geven wij je advies over de scooterverzekering die het best bij jou en je scooter past. Zo vind je de goedkoopste scooterverzekering voor jouw scooter.

Beste scooterverzekering

De beste scooterverzekering hoeft niet per se de allergoedkoopste te zijn. Het is belangrijk dat je kijkt naar wat de juiste dekking is voor jouw scooter in jouw financiële situatie. Kijk naar de dagwaarde; wat is de scooter nog waard als deze wordt gestolen of als je deze in de prak rijdt? Is de waarde laag, dan is het misschien zonde om een hogere premie te betalen voor een verzekering waarmee je dan wel meer vergoed krijgt, maar waar je niet veel van vergoed krijgt omdat de waarde van de scooter laag is.

Wat kost een scooterverzekering?

De kosten voor een scooterverzekering hangen af van een aantal factoren. Aan de hand hiervan kun je de scooterverzekering berekenen. Wat heeft invloed op de hoogte van de premie? Het soort scooter dat je rijdt, het bouwjaar, het model en de waarde van de scooter. Deze informatie is geregistreerd op het kenteken dat je hebt ingevuld. Ook de maximale snelheid die de scooter haalt, de brandstofsoort die wordt gebruikt, of je de scooter particulier of zakelijk gebruikt, de leeftijd waarop je het rijbewijs hebt gehaald en het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd worden meegenomen in de premiebepaling. Kies je voor een WA + beperkt casco of allrisk? Dan zijn ook het soort slot, de nieuwwaarde, de aanschafwaarde en de waarde van eventuele accessoires aan de scooter van invloed. Wij bereken de premie voor de scooterverzekering als jij je gegevens invult in de scooterverzekeringvergelijker.

Eigen risico scooterverzekering

Sommige scooterverzekeraars rekenen een eigen risico als je een schadeclaim indient. Dit is alleen het geval bij de WA + beperkt-cascoverzekering en de allriskverzekering, bij de WA-verzekering geldt geen eigen risico. Moet je een eigen risico betalen, dan betekent dit dat je een deel van de schade zelf moet betalen en de verzekeraar het andere deel vergoedt. Het eigen risico staat vast, maar kan wel verschillen per verzekeraar. Wordt er schade gereden door een bestuurder van onder de 24 jaar en is deze persoon niet de regelmatige bestuurder die op de polis vermeld staat? Dán kan het eigen risico hoger zijn. Bij sommige verzekeraars ben je in zo’n geval helemaal niet gedekt. Voor jongere bestuurders die wel de regelmatige bestuurder zijn, geldt geen hoger eigen risico, want de premie voor de scooterverzekering is al berekend op basis van deze leeftijd.

Voor schade die je aan anderen aanricht, betaal je geen eigen risico. Heb je dus alleen een WA-verzekering? Dan betaal je nooit eigen risico. Bij WA + beperkt casco en allrisk, betaal je ook geen eigen risico voor schade die onder de WA-verzekering valt. Niet alle verzekeraars rekenen een eigen risico, en doen ze dit wel? Dan kun je dit eigen risico vaak ook laten vervallen in ruil voor een hogere maandpremie. Maak je bij ons een vergelijking? Dan laten wij naast de premie ook het eventuele eigen risico zien. Hou hier rekening mee bij het kiezen van een scooterverzekering.

Dekking scooterverzekering

Er zijn drie soorten scooterverzekeringen. Welke je het best kunt kiezen, hangt af van de waarde van de scooter en hoe oud deze is al (want daarmee daalt de waarde). Maar het is daarbij ook handig om te kijken naar jouw financiële situatie. Kun je de scooter niet missen, omdat het bijvoorbeeld je vervoer naar werk is, en heb je financieel geen ruimte om een nieuwe scooter aan te schaffen of gemaakte schade zelf te betalen? Dan kan het zo zijn dat het verstandiger is om een iets hogere maandpremie te kiezen, waar dan een uitgebreidere dekking tegenover staat.

WA-scooterverzekering

Als eigenaar van een scooter heb je in ieder geval een WA-verzekering nodig. Die is verplicht door de Nederlandse wet. Mocht er een ongeluk gebeuren, dan ben je met een WA-verzekering in ieder geval verzekerd voor de schade die je veroorzaakt bij de tegenpartij. Schade aan je eigen scooter wordt met een WA-verzekering niet vergoed. Voor schade die je aan anderen aanricht, betaal je geen eigen risico.

WA + Beperkt Casco

Wil je ook schade aan je eigen scooter of diefstal van je scooter verzekeren? Breid je WA-verzekering dan uit. Met een beperkt cascoverzekering ben je verzekerd voor schade door brand, diefstal en storm. De dekking is minder groot dan bij een volledig cascoverzekering (allrisk), maar de premie is ook lager.

Allrisk-scooterverzekering

De volledig cascoverzekering wordt ook wel de allriskverzekering genoemd. Hiermee krijg je bijna alle schade vergoed. Hieronder valt, net als bij de WA-verzekering, de schade die je veroorzaakt aan bij en aan anderen. Maar ook schade door storm en na het omwaaien van de scooter, schade door brand, kortsluiting, hagel of botsing met een dier wordt vergoed. En ook geldt er een vergoeding als de scooter wordt gestolen en als je hier zelf schade aan hebt veroorzaakt.

Aanvullende verzekeringen scooter

Je kunt er ook voor kiezen om een of meerdere aanvullende verzekeringen af te sluiten voor jouw scooter. Je kunt dan kiezen voor een verzekering voor verhaalrechtsbijstand, ongevallenverzekering opzittenden en schadeverzekering opzittenden.

Ongevallenverzekering opzittenden

Met een ongevallenverzekering opzittenden ben je gedekt als jijzelf of een bijrijder invalide raakt door een ongeluk met de scooter. Jij, of de bijrijder, ontvangt dan een percentage van het maximale bedrag dat wordt uitgekeerd. En overlijdt jij of een bijrijder? Dan wordt er een vast bedrag uitgekeerd.

Schadeverzekering opzittenden

De schadeverzekering opzittenden biedt een vergoeding voor de daadwerkelijke schade. Hier wordt dus geen vast bedrag of percentage uitgekeerd door de verzekeraar, maar het bedrag aan schade dat er echt is gelopen aan bezittingen en personen (letselschade). Wel geldt er vaak een maximaal bedrag dat wordt vergoed.

Verhaalrechtsbijstand

Een verhaalrechtsbijstandverzekering helpt je schade te verhalen als je alleen een WA-verzekering hebt.

Overstappen scooterverzekering

Ga je overstappen naar een andere scooterverzekering? Dan moet je de huidige verzekering zelf opzeggen, dat kunnen wij niet voor je doen. Een scooterverzekering sluit je (bij de meeste verzekeraars) af voor een periode van twaalf maanden. Hierna ben je vrij om de verzekering dagelijks op te zeggen, met een opzegtermijn van een maand. Wil je de scooterverzekering binnen de twaalf maanden opzeggen omdat je wilt overstappen naar een andere verzekering? Dan kun je het best contact opnemen met de scooterverzekeraar om te controleren of je een boete zult krijgen voor het te vroeg opzeggen van de verzekering.

Scooterverzekering opzeggen

Wil je de scooterverzekering opzeggen? Dan moet je dit zelf doen bij de verzekeraar. Vaak moet dit online gebeuren, telefonisch kan dit vaak niet. Stap je over naar een andere verzekeraar? Zorg er dan voor dat de eind- en begindata goed op elkaar zijn afgestemd. Je mag niet onverzekerd de weg op, maar oververzekeren is natuurlijk ook zonde.

Meer weten?

Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste scooterverzekering? Bel ons dan op werkdagen van 9.00 tot 20.00 uur op 088 66 99 012 (lokaal tarief). Of stuur ons een mailtje via ons contactformulier. We helpen je dan graag verder.