Brommerverzekering vergelijken

Brommer, bromfiets of brommobiel gekocht? Je moet minimaal een Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) verzekering hebben voordat je de weg op mag. De brommerverzekering (ook wel brommobiel- of bromfietsverzekering) is namelijk wettelijk verplicht. Je brommer, bromfiets, brommobiel of snorfiets kun je verzekeren via Pricewise. De brommerverzekering vergelijken zorgt voor duidelijkheid; je weet zo zeker dat je de goedkoopste én beste brommerverzekering vindt. Meer informatie over de brommerverzekering?


brommerverzekering afsluiten

Vul hieronder je gegevens in en sluit de beste brommerverzekering af:

Brommer- of bromfietsverzekering afsluiten

Bij Pricewise kun je de brommerverzekering vergelijken. Wij zoeken voor jou de beste brommerverzekering met de laagste premie. Je krijgt een zo volledig mogelijk overzicht van alle brommerverzekeringen van een groot aantal brommerverzekeraars. Zo kun jij binnen vijf minuten een bromfietsverzekering afsluiten. Binnen vijftien minuten ontvang je een bevestiging van de verzekeraar, waarvan je dan een voorlopige dekking ontvangt. Heb je de polis ontvangen, dan heb je nog veertien dagen bedenktijd. 

Wat is een bromfietsverzekering?

De bromfietsverzekering is een verzekering waarmee je je brommer, bromfiets, brommobiel en snorfiets verzekert tegen verschillende schades. Deze verzekering wordt daarom bromfietsverzekering, brommerverzekering, brommobielverzekering of scooterverzekering genoemd. Voor deze voertuigen sluit je namelijk een en dezelfde soort verzekering af.

Wat kost een brommerverzekering?

Bij het brommerverzekering vergelijken kijken we naar:

  • Het kenteken;
  • het soort brommer;
  • het gebruik (particulier/zakelijk);
  • de postcode;
  • de leeftijd waarop je je rijbewijs hebt gehaald;
  • de geboortedatum van de (jongste) bestuurder;
  • en het aantal opgebouwde schadevrije jaren dat je opgeeft.

Op basis daarvan berekenen we de premies voor de bromfietsverzekering en geven we je een overzicht van de goedkope brommerverzekeringen.

Goedkope brommerverzekering

Door de bromfietsverzekering te vergelijken, vind je de goedkoopste brommerverzekering. Pricewise geeft jou op basis van de brommer- en persoonsgegevens een overzicht van de bromfietsverzekeringen die het best bij jou passen. Zo weet je zeker dat je een goedkope bromfietsverzekering kiest, niet te veel premie betaalt en ook nog eens een bromfietsverzekering afsluit die bij jouw behoeften past. Mooi meegenomen, toch?

Dekkingen brommerverzekering

Voor een brommer kun je, net als bij de auto, kiezen tussen verschillende dekkingen. Iedere brommerbezitter heeft minimaal een WA-verzekering nodig. Een brommerverzekering is namelijk wettelijk verplicht. Naast de WA-verzekering zijn er nog twee andere type verzekeringen; de WA + beperkt-cascoverzekering en de allriskverzekering.

WA-verzekering

Met een WA-verzekering wordt alleen de schade vergoed die je aan een ander en zijn of haar brommer aanricht. Schade aan je eigen brommer valt daar dus buiten. Kijk naar de dagwaarde van een bromfiets. Is de dagwaarde redelijk omlaaggegaan? Dan is het soms voordeliger om voor een WA-verzekering te gaan. De premie die je betaalt voor een uitgebreidere verzekering is de vergoeding die je ontvangt bij schade aan de brommer vaak niet waard. Dit omdat de waarde van de bromfiets is gedaald, en je dus voor een laag bedrag vergoed krijgt.

WA + beperkt casco

Met een WA + beperkt-cascoverzekering wordt, boven op de schade die je veroorzaakt aan anderen, het volgende vergoed: schade door brand, storm én diefstal. Verzekeren tegen deze zaken is vaak verstandig, maar kijk bij het maken van je keuze altijd naar de dagwaarde van de brommer.

Allriskverzekering

Met een allriskverzekering wordt, naast de schade die je bij anderen veroorzaakt, ook schade vergoed die je zelf veroorzaakt aan de eigen brommer. Net als schade door storm (ook omwaaien van de brommer), brand, kortsluiting, hagel, en botsingen met dieren. Ook als de brommer wordt gestolen is er een vergoeding.

Welke brommerverzekering moet ik kiezen?

Welke brommerverzekering je het best kunt kiezen, hangt af van de leeftijd van de brommer, de waarde en je financiële situatie. In eerste instantie is het handig om te kijken naar de dagwaarde van de brommer. In veel gevallen wordt het advies gegeven een brommer van ouder dan vier jaar te verzekeren met alleen een WA-verzekering, vanwege de lagere waarde. Maar houd ook altijd rekening met je financiële situatie. Heb je het niet erg breed en ben je afhankelijk van je brommer? Dan kan het verstandig zijn om een iets uitgebreidere verzekering te nemen zodat je financieel wat ingedekt bent, ook als de bromfiets een wat minder hoge dagwaarde heeft. Kijk goed naar wat jij je kunt veroorloven bij schade aan of diefstal van de brommer.

Ga bromfietsverzekering vergelijken bij Pricewise, zodat je een goede keuze kunt maken tussen verschillende verzekeringen. Het kan zomaar zo zijn dat er een klein verschil zit tussen, bijvoorbeeld, de premie voor een WA-verzekering en de WA + beperkt-cascoverzekering.

Aanvullende verzekeringen

Als je een brommerverzekering afsluit, dan kun je er ook nog voor kiezen om deze verzekering uit te breiden met aanvullende verzekeringen. Hierbij kun je kiezen voor een ongevallenverzekering opzittenden, schadeverzekering opzittenden of een verzekering voor verhaalrechtsbijstand.

In het kort: een ongevallenverzekering opzittenden biedt dekking als jij of een bijrijder blijvend invalide wordt, hierbij ontvang je dan een percentage van het maximale bedrag. Als jij of de bijrijder overlijdt, wordt er een vast bedrag uitgekeerd. Een schadeverzekering voor opzittenden dekt de daadwerkelijk gelopen schade aan spullen en personen en er wordt dus geen vast bedrag of percentage uitgekeerd. En dan is er nog de verhaalrechtsbijstandverzekering. Deze verzekering verhaalt de schade op de verzekering van de tegenpartij als de schade niet door jou is veroorzaakt.

Bromfietsverzekering schorsen

Ben je nog niet van plan om te gaan rijden op je brommer, bijvoorbeeld omdat je er eerst nog een tijd aan zult gaan sleutelen? Dan kun je ervoor kiezen om het kenteken tijdelijk te schorsen. Dit kun je doen als je nog geen bromfietsverzekering hebt afgesloten. Dit is ook mogelijk als je al een brommerverzekering hebt lopen. Je verzekering wordt dan tijdelijk stopgezet, waardoor je geen premie hoeft te betalen. In de tijd dat de brommerverzekering is geschorst, mag je in geen enkel geval de weg op met de brommer; je bent namelijk niet verzekerd en de verzekering is verplicht als je de weg op gaat. Het schorsen van de verzekering kun je doen bij de RDW, dit kost je € 11,- en de schorsing geldt voor een periode van een jaar. Daarna verloopt deze schorsing en dan zal je automatisch weer verzekerd zijn. Wil je de verzekering voor die tijd weer activeren, hef dan de schorsing op bij de RDW. Je kunt dan een nieuwe bromfietsverzekering afsluiten of de oude verzekering laten activeren.

Bromfietsverzekering opzeggen en nieuwe afsluiten

Wil je overstappen naar een andere bromfietsverzekering? Dan moet je je huidige verzekering zelf opzeggen. Dit kunnen wij helaas niet voor je doen. Je kunt wel alvast een aanvraag indienen voor de nieuwe verzekering. Zorg er wel voor dat je de huidige verzekering opzegt, anders ben je dubbel verzekerd.

Had je nog geen brommerverzekering? Je hoort binnen vijftien per e-mail of je voorlopig verzekerd bent na het aanvragen van de verzekering. En binnen één werkdag vertellen we je of de aanvraag is goedgekeurd en is afgerond. Vanaf dat moment ben je definitief verzekerd.

Meer weten?

Kom je er niet uit of wil je advies van een medewerker? Neem dan contact op met onze klantenservice via 088-66 99 012 (lokaal tarief). We helpen je graag verder.

Scooterverzekering vergelijken
Veelgestelde vragen