Studenten-zorgverzekering 2019

Als student heb je vaak niet zoveel zorg nodig. Maar toch zijn veel studenten oververzekerd. Je betaalt hierdoor meer premie. Zonde, toch? Wij hebben handige tips voor je op een rijtje gezet om snel de best passende zorgverzekering te vinden. Door te vergelijken via Pricewise, kun je makkelijk besparen. 


Online basisverzekering

Veel verzekeraars bieden een online zorgverzekering aan. Je regelt dan alles via een app of online. Handig, want je mobiel heb je (bijna) altijd bij de hand. Doordat je alles online regelt, is de premie een stuk lager. 

Eigen risico vrijwillig verhogen

Het verplichte eigen risico voor 2019 is € 385,-. Maak je niet of nauwelijks gebruik van zorg uit de basisverzekering (zoals medicijnen en ziekenhuisbezoek)? Dan kan het interessant zijn om je eigen risico vrijwillig te verhogen. Dit kan tot maximaal € 885,-. Je maandelijkse premie gaat hierdoor omlaag. Als je tóch zorg nodig hebt vanuit de basisverzekering, betaal je de eerste € 885,- zelf. Daarna wordt het volledig vergoed.

Aanvullende verzekering

Check goed welke aanvullende zorg je écht nodig hebt. Zonde om te betalen voor iets wat je niet nodig hebt. 

Buitenland & vaccinaties

Heb je een reis naar het buitenland op de planning staan? Dan is het verstandig om een aanvullende verzekering af te sluiten. Je krijgt dan extra vergoeding voor spoedeisende hulp buiten Europa. Heb je vaccinaties nodig? Sommige aanvullende verzekeringen vergoeden de kosten hiervoor.

Anticonceptie

Ben je boven de 21 jaar? Dan zijn er aanvullende verzekeringen die anticonceptie vergoeden. Dit kan gaan om de pil, maar ook een spiraaltje als je deze bij de huisarts laat plaatsen.

Fysiotherapie

Fysiotherapie wordt vergoed vanuit een aanvullende verzekering. Een bezoek aan de fysiotherapeut kost ongeveer € 30,-. Als je niet vaak hoeft te gaan, kan het voordeliger zijn om het zelf te betalen en geen aanvullende verzekering af te sluiten. 

Tandartsverzekering

Voor een tandartsverzekering betaal je al gauw € 100,- per jaar extra. Als je bijna nooit iets hebt en alleen voor controles gaat, is het vaak voordeliger om geen tandartsverzekering af te sluiten. 
Zorgverzekeringen voor studenten vergelijken

Makkelijk en snel zorgverzekeringen vergelijken

Bij Pricewise kun je de zorgverzekeringen van een groot aantal zorgverzekeraars vergelijken. Met veel verzekeraars hebben wij een overeenkomst. Hierdoor kunnen we jou scherpe deals bieden. Vergelijk je bij ons? Dan geven we je binnen een paar stappen een duidelijk overzicht van onze beste deals. Op basis van jouw persoonlijke wensen zie je meteen welke van deze deals voor jou het beste is. Je kunt de voordeligste zorgverzekering in onze vergelijker ook direct afsluiten.  

Onze zekerheid

Persoonlijk advies
In slechts een paar klikken vergelijk je eenvoudig onze deals en krijg je een advies op maat.
Duidelijk overzicht
Wij zetten onze beste deals voor jouw situatie in een duidelijk overzicht. Zo kun je direct zien welke deal het beste bij jóu past. Geen top 3, maar een uitgebreid en duidelijk overzicht.
Scherpe deals
Dagelijks onderhandelen we een zo scherp mogelijke deal voor jou waarmee je serieus bespaart. Zo regelen we vaak kortingen voor je die je niet via de verzekeraar zelf krijgt.
Gratis overstapcoach
Zie je op tegen overstappen? Nergens voor nodig. Onze overstapcoaches kunnen je helpen bij elke stap. Samen vinden we de beste deal voor jou. Helemaal gratis!
14 dagen bedenktijd
Van gedachten veranderd? Na het afsluiten van je zorgverzekering heb je 14 dagen bedenktijd. Binnen deze periode kun je je verzekering kosteloos annuleren.
Vergunning van Autoriteit Financiële Markten (AFM)

Vergunning van Autoriteit Financiële Markten (AFM)

Expert zorgverzekeringen

Onze experts nemen álle kleine lettertjes door. Op basis hiervan geven ze elke zorgverzekering een prijs-kwaliteitsscore.
Hulp nodig? Bel 088 66 99 012