FBTO Zorgverzekering

FBTO biedt een uitgebreid pakket aan zorgverzekeringen. Wil je weten of FBTO bij je past? Bekijk dan hieronder welke zorgverzekeringen FBTO heeft te bieden.FBTO zorgverzekering
FBTO zorgverzekeringen vergelijken

Basisverzekering FBTO

De basisverzekering is verplicht voor iedere Nederlander van 18 jaar en ouder. De overheid bepaalt ieder jaar welke zorg je via de basisverzekering vergoed krijgt. FBTO heeft twee verschillende basisverzekeringen. Namelijk de restitutie en de natura

Aanvullende verzekeringen FBTO

Met een aanvullende verzekering van FBTO ben je verzekerd voor zorg die niet in het basispakket zit. FBTO heeft 7 verschillende aanvullende verzekeringen, ook wel modules genoemd:

 • Alternatieve geneeswijzen
 • Buitenland
 • Calamiteiten
 • Gezichtszorg en Orthodontie
 • Gezinsplanning
 • Therapieën
 • Extra Zorg

Tandartsverzekeringen FBTO

Heb je jaarlijks meer tandzorg nodig dan alleen een halfjaarlijkse controle? Dan kan een tandartsverzekering een goede keuze zijn. FBTO biedt de volgende tandartsverzekering (eveneens een module):

 • Tand

Polisvoorwaarden FBTO

In de polisvoorwaarden van FBTO vind je alle rechten en plichten die gelden voor FBTO als verzekeraar en voor jou als verzekerde. Hieronder vind je de polisvoorwaarden die gelden voor de zorgverzekeringen van FBTO.

Premie FBTO

Op zoek naar de premie van de FBTO zorgverzekering? Vul de vergelijker in en zie wat de premie van FBTO is. Wil je weten wat de premieverschillen tussen 2018 en 2019 zijn? Bekijk dan dit overzicht.

Declareren FBTO

Je kunt nota's declareren met een app, digitaal via MijnFBTO of schriftelijk. Je nota wordt binnen 10 werkdagen behandeld. 

Per post

Declareer je je zorgkosten liever per post? Stuur dan de originele nota los in een envelop met postzegel (zonder nietjes, paperclip of plakband) naar:

FBTO Afdeling Zorg
declaratieverwerking
Postbus 318
8901 BC Leeuwarden

Opzeggen FBTO

Opzeggen van je FBTO zorgverzekering kan in principe alleen aan het einde van het jaar. Je moet dan vóór 1 februari een nieuwe zorgverzekering aanvragen. Alleen in een aantal situaties mag je je zorgverzekering bij FBTO tussentijds opzeggen.

Hoe zeg je je zorgverzekering op?

Als je vóór 1 januari overstapt, wordt je verzekering automatisch opgezegd. Wil je je zorgverzekering bij FBTO op een ander moment opzeggen? Dit kun je digitaal of telefonisch doorgeven. 

Wanneer mag je tussentijds opzeggen?

In een aantal situaties mag je je zorgverzekering bij FBTO tussentijds opzeggen:

 • Je bent collectief verzekerd bij FBTO, maar verandert van baan
 • Je gaat scheiden of je kind wordt 18 jaar (opzeggen verzekering medeverzekerde)
 • Je gaat voor langere tijd wonen, werken of studeren in het buitenland
 • De polisvoorwaarden van FBTO veranderen in je nadeel

Vergelijk FBTO

Bij Pricewise kun je je zorgverzekering vergelijken om zo het meeste uit je zorgverzekering te halen. Is FBTO voor jou de juiste keuze? Via ons kun je na je vergelijking eenvoudig en direct vrijblijvende offertes aanvragen van verschillende zorgverzekeraars.


Zorgverzekering vergelijken