Alternatieve geneeswijzen

Een bezoek aan de acupuncturist of homeopaat wordt alleen vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Vaak zitten er wel wat haken en ogen aan deze vergoeding. Wij vertellen je hier meer over. 


Dekking alternatieve geneeswijzen

Een bezoek aan een alternatief genezer is duur. Logisch dat je hiervoor een aanvullende verzekering wilt afsluiten. Helaas kun je hier meestal geen losse aanvullende verzekering afsluiten. Vergoeding voor bijvoorbeeld de fysiotherapeut en een bril zit er vaak automatisch bij. En daar betaal je ook voor. Bij het kiezen van een aanvullende verzekering met een dekking voor alternatieve zorg, is het verstandig rekening te houden met het volgende:

  • Vaak moet een alternatieve genezer aangesloten zijn bij een beroepsvereniging om een vergoeding te krijgen.
  • De totale vergoeding geldt voor alle alternatieve zorg samen. Dus zowel voor de alternatief genezer als voor medicijnen.
  • Je krijgt vaak een maximale vergoeding per dag.

Zorgverzekeringen met alternatieve geneeswijzen vergelijken

Wij helpen je met kiezen

Om het je zo makkelijk mogelijk te maken, kun je in stap 2 van de vergelijking aangeven tot welk bedrag je alternatieve zorg vergoed wilt krijgen. Binnen een paar minuten zie je welke zorgverzekering het beste aansluit bij jouw wensen en kun je meteen de zorgverzekering aanvragen. 

Onze zekerheid

Persoonlijk advies
In slechts een paar klikken vergelijk je eenvoudig onze deals en krijg je een advies op maat.
Duidelijk overzicht
Wij zetten onze beste deals voor jouw situatie in een duidelijk overzicht. Zo kun je direct zien welke deal het beste bij jóu past. Geen top 3, maar een uitgebreid en duidelijk overzicht.
Scherpe deals
Dagelijks onderhandelen we een zo scherp mogelijke deal voor jou waarmee je serieus bespaart. Zo regelen we vaak kortingen voor je die je niet via de verzekeraar zelf krijgt.
Gratis overstapcoach
Zie je op tegen overstappen? Nergens voor nodig. Onze overstapcoaches kunnen je helpen bij elke stap. Samen vinden we de beste deal voor jou. Helemaal gratis!
14 dagen bedenktijd
Van gedachten veranderd? Na het afsluiten van je zorgverzekering heb je 14 dagen bedenktijd. Binnen deze periode kun je je verzekering kosteloos annuleren.
Vergunning van Autoriteit Financiële Markten (AFM)

Vergunning van Autoriteit Financiële Markten (AFM)

Expert zorgverzekeringen

Onze experts nemen álle kleine lettertjes door. Op basis hiervan geven ze elke zorgverzekering een prijs-kwaliteitsscore.
Hulp nodig? Bel 088 66 99 012