Moet ik een andere zorgverzekering kiezen als ik van baan verander?

Als je een collectieve zorgverzekering hebt afgesloten via je huidige werkgever, is het bij een wisseling van baan in principe mogelijk om over te stappen naar een andere zorgverzekering.

Je kunt overstappen naar een andere zorgverzekering als je nieuwe werkgever ook een collectieve verzekering aanbiedt. Hier zijn door de zorgverzekeraars onderling afspraken over gemaakt.

Van collectief naar individueel

Wil je van een collectieve zorgverzekering overstappen naar een individuele zorgverzekering, dan geldt deze regeling niet. Stop je bijvoorbeeld in het midden van een kalenderjaar bij je huidige baan en heeft je nieuwe werkgever geen collectieve verzekeringsmogelijkheden? Dan blijf je verzekerd bij je huidige verzekeraar, maar zonder de collectieve voordelen.

Een tussentijdse overstap is niet mogelijk. Je zult moeten wachten tot 1 januari. Dit is de jaarlijkse overstapmogelijkheid die voor zorgverzekeringen gebruikelijk is.

Voor meer informatie hierover kun je terecht bij je huidige en nieuwe werkgever en bij je huidige zorgverzekeraar.


Zorgverzekering vergelijken

Heb je geen antwoord gevonden op je vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. We helpen je graag verder.

Ga terug naar de veelgestelde vragen.

Pricewise Be wise. Check your price.

Wij gebruiken cookies en vergelijkbare technieken om de website te verbeteren en relevante advertenties bij derden te tonen.