Aanvullende verzekering: wat is verzekerd?

Ben jij iemand die vaak bij bepaalde medische specialisten moet zijn? Dan is het geen slecht idee om hiervoor een aanvullende zorgverzekering af te sluiten. Dit is een extra zorgverzekering die de zorgkosten vergoedt die niet zijn opgenomen in de basisverzekering. Het verschilt per zorgverzekeraar welke kosten zijn verzekerd bij een aanvullende zorgverzekering. Daarom is het verstandig om de aanvullende zorgpakketten goed met elkaar te vergelijken als je de zorverzekering gaat vergelijken.Aanvullende verzekering via Pricewise
Zorgverzekeringen vergelijken

Wat is verzekerd bij een aanvullende verzekering?

De basisverzekering wordt door de overheid samengesteld. Dit in tegenstelling tot de aanvullende verzekering. Elke zorgverzekeraar kan zelf bepalen wat deze verzekert in een aanvullende pakket. Er zijn zorgverzekeraars die bijvoorbeeld pakketten hebben samengesteld voor bepaalde doelgroepen. Ouderen hebben namelijk een andere zorgbehoefte dan gezinnen met kinderen.

Hieronder hebben we een aantal voorbeelden van zorg waarvoor je een aanvullende verzekering kunt afsluiten:

Wel of geen aanvullende verzekering?

Of je een aanvullende verzekering af moet sluiten, is afhankelijk van jouw gezondheid. Er zijn veel verschillende aanvullende verzekeringen. Meestal kies je er een voor zorg, zoals fysiotherapie, vaccinaties, alternatieve geneeswijzen en/of een mondzorg. Afhankelijk van je risico’s en eigen wensen voor het komende jaar maak je een keuze. In onze vergelijker kun je makkelijk aangeven wat jij aanvullend wilt verzekeren. Vaak kun je aanvullende zorg in een pakket verzekeren. Ook kun je selecteren tot welk bedrag je de zorg vergoed wilt krijgen. Heb je echt geen idee? Dan kun je ‘Help mij kiezen’ selecteren, op basis van jouw antwoord geven wij je een advies.Geen acceptatieplicht voor een aanvullende verzekering

In tegenstelling tot de basisverzekering heeft de zorgverzekeraar geen acceptatieplicht bij een aanvullende verzekering. Heb je bijvoorbeeld problemen met je gezondheid, dan mag de zorgverzekeraar je weigeren of een hogere premie vragen. Bij sommige aanvullende verzekeringen moet je een medische vragenlijst invullen of een verklaring van de tandarts meesturen.

Meer weten?

Heb je geen antwoord gevonden op je vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice via 088-66 99 012. We helpen je graag verder. Of neem zelf nog een kijkje tussen de veelgestelde vragen. Bekijk de volgende pagina's voor meer informatie over alternatieve zorg, kraamzorg en vergoedingen:


Zorgverzekering vergelijken