HEMA Zorgverzekering

HEMA vindt dat het leven bijzonder is. En HEMA weet dat je daar zuinig op bent. Daarom bieden ze ook zorgverzekering aan. Wil je weten of HEMA bij je past? Bekijk dan hieronder welke zorgverzekeringen HEMA heeft te bieden.HEMA zorgverzekering
HEMA zorgverzekeringen vergelijken

Basisverzekering HEMA

De basisverzekering is verplicht voor iedere Nederlander van 18 jaar en ouder. De overheid bepaalt ieder jaar welke zorg je via de basisverzekering vergoed krijgt. De basisverzekering van HEMA is een naturaverzekering.

Aanvullende verzekeringen HEMA

Met een aanvullende verzekering van HEMA ben je verzekerd voor zorg die niet in het basispakket zit. HEMA heeft drie aanvullende verzekeringen:

  • Aanvullend 1
  • Aanvullend 2
  • Aanvullend 3

Tandartsverzekeringen HEMA

Heb je jaarlijks meer tandzorg nodig dan alleen een halfjaarlijkse controle? Dan kan een tandartsverzekering een goede keuze zijn. Ook voor de tandartsverzekering biedt HEMA drie verschillende varianten:

  • Tandarts 1
  • Tandarts 2
  • Tandarts 3

Polisvoorwaarden HEMA

In de polisvoorwaarden van HEMA vind je alle rechten en plichten die gelden voor HEMA als verzekeraar en voor jou als verzekerde. Hieronder vind je de polisvoorwaarden die gelden voor de zorgverzekeringen van HEMA.

Premie HEMA

Op zoek naar de premie van de HEMA zorgverzekering? Vul de vergelijker in en zie wat de premie van HEMA is. Wil je weten wat de premieverschillen tussen 2018 en 2019 zijn? Bekijk dan dit overzicht.

Declareren HEMA

Declareren bij HEMA is eenvoudig. Heb je zorgkosten gemaakt en heb je het bedrag zelf voorgeschoten? Bij HEMA dien je je declaratie online in.

Opzeggen HEMA

Opzeggen van je HEMA zorgverzekering kan in principe alleen aan het einde van het jaar. Je moet dan vóór 1 februari een nieuwe zorgverzekering aanvragen. Alleen in een aantal situaties mag je je zorgverzekering bij HEMA tussentijds opzeggen.

Hoe zeg je je zorgverzekering op?

Als je vóór 1 januari overstapt, wordt je verzekering automatisch opgezegd. Wil je je zorgverzekering bij HEMA op een ander moment opzeggen? Dat kan zowel per brief als per e-mail. In het laatste geval moet je e-mailadres al bekend (geregistreerd) zijn bij HEMA. 

Wanneer mag je tussentijds opzeggen?

In een aantal situaties mag je je zorgverzekering bij HEMA tussentijds opzeggen:

  • Je bent collectief verzekerd bij HEMA, maar verandert van baan
  • Je gaat scheiden of je kind wordt 18 jaar (opzeggen verzekering medeverzekerde)
  • Je gaat voor langere tijd wonen, werken of studeren in het buitenland
  • De polisvoorwaarden van HEMA veranderen in je nadeel

Vergelijk HEMA

Bij Pricewise kun je je zorgverzekering vergelijken om zo het meeste uit je zorgverzekering te halen. Is HEMA voor jou de juiste keuze? Via ons kun je na je vergelijking eenvoudig en direct vrijblijvende offertes aanvragen van verschillende zorgverzekeraars.


Zorgverzekering vergelijken