IZA Zorgverzekering

Opzeggen van je IZA-zorgverzekering kan in principe alleen aan het einde van het jaar. Je moet dan vóór 1 februari een nieuwe zorgverzekering aanvragen. Alleen in een aantal situaties mag je je zorgverzekering bij IZA tussentijds opzeggen.IZA zorgverzekering
IZA zorgverzekeringen vergelijken

Basisverzekering IZA

De basisverzekering is verplicht voor iedere Nederlander van 18 jaar en ouder. De overheid bepaalt ieder jaar welke zorg je via de basisverzekering vergoed krijgt. De basisverzekering van IZA is een restitutieverzekering.

Aanvullende verzekeringen IZA

Met een aanvullende verzekering van IZA ben je aanvullend verzekerd voor zorg die niet of niet volledig in het basispakket zit. IZA heeft 3 verschillende aanvullende verzekeringen:

  • IZA Basic
  • IZA Classic
  • IZA Perfect

Polisvoorwaarden IZA

In de polisvoorwaarden van IZA vind je alle rechten en plichten die gelden voor IZA als verzekeraar en voor jou als verzekerde. Hieronder vind je de polisvoorwaarden die gelden voor de zorgverzekeringen van IZA.

  • Voorwaarden

Premie IZA

Op zoek naar de premie van de IZA zorgverzekering? Vul de vergelijker in en zie wat de premie van IZA is. Wil je weten wat de premieverschillen tussen 2018 en 2019 zijn? Bekijk dan dit overzicht.

Declareren IZA

Je kunt eenvoudig je declaratie indienen door op de website van IZA het declaratieformulier in te vullen. Deze vul je in op de computer, je print het formulier uit en verstuurt deze samen met de originele nota("s) per post naar:

IZA Zorgverzekeraar
Postbus 25030
5600 RS Eindhoven

Opzeggen IZA

Opzeggen van IZA zorgverzekering kan in principe alleen aan het einde van het jaar. Je moet dan vóór 1 februari een nieuwe zorgverzekering aanvragen. Alleen in een aantal situaties mag je je zorgverzekering bij IZA tussentijds opzeggen.

Hoe zeg je je zorgverzekering op?

Als je vóór 1 januari overstapt, wordt je verzekering automatisch opgezegd. Wil je je zorgverzekering bij IZA op een ander moment opzeggen? Neem dan contact op met de klantenservice van IZA via 088-1318560. De klantenservice is bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur.

Wanneer mag je tussentijds opzeggen?

In een aantal situaties mag je je zorgverzekering bij IZA tussentijds opzeggen:

  • Je bent collectief verzekerd bij IZA, maar verandert van baan
  • Je gaat scheiden of je kind wordt 18 jaar (opzeggen verzekering medeverzekerde)
  • Je gaat voor langere tijd wonen, werken of studeren in het buitenland
  • De polisvoorwaarden van IZA veranderen in je nadeel

Vergelijk IZA

Bij Pricewise kun je je zorgverzekering vergelijken om zo het meeste uit je zorgverzekering te halen. Is IZA voor jou de juiste keuze? Via ons kun je na je vergelijking eenvoudig en direct vrijblijvende offertes aanvragen van verschillende zorgverzekeraars.


Zorgverzekering vergelijken