IZZ Zorgverzekering

IZZ is een zorgverzekeraar voor zowel werkgevers als werknemers in de zorg. De verzekeraar biedt een uitgebreid pakket aan zorgverzekeringen. Wil je weten of IZZ bij je past? Bekijk dan hieronder welke zorgverzekeringen IZZ te bieden heeft.IZZ zorgverzekering
IZZ zorgverzekeringen vergelijken

Basisverzekering IZZ

De basisverzekering is verplicht voor iedere Nederlander van 18 jaar en ouder. De overheid bepaalt ieder jaar welke zorg je via de basisverzekering vergoed krijgt. De basisverzekering van IZZ kent twee varianten:

Natura Zorgverzekering

Met een naturaverzekering ben je verzekerd voor zorg waar IZZ een contract mee heeft. Het voordeel hiervan is dat IZZ de betaling van je zorgrekeningen direct regelt met zorgverleners. Het nadeel is dat je mogelijk een lagere vergoeding krijgt als je naar een zorgverlener gaat die geen contract met IZZ heeft.

Restitutie Zorgverzekering

Met een restitutieverzekering heb je meer keuzevrijheid voor een zorgverlener. Wel is een restitutieverzekering duurder dan een naturaverzekering. Daarnaast moet je zorgrekeningen zelf voorschieten en daarna declareren bij IZZ.

Aanvullende verzekeringen IZZ

Met een aanvullende verzekering van IZZ ben je verzekerd voor zorg die niet in het basispakket zit. IZZ heeft 2 verschillende aanvullende verzekeringen:

  • Zorg voor de Zorg
  • Bijzonder Bewust

Losse modules

  • Fysio Goed/Beter
  • Buitenland Europa/Wereld

Tandartsverzekeringen IZZ

Heb je jaarlijks meer tandzorg nodig dan alleen een halfjaarlijkse controle? Dan kan een tandartsverzekering een goede keuze zijn. Voor de tandartsverzekering biedt IZZ twee verschillende varianten:

  • Tand Goed
  • Tand Beter

Premie IZZ

Op zoek naar de premie van de IZZ zorgverzekering? Vul de vergelijker in en zie wat de premie van IZZ is. Wil je weten wat de premieverschillen tussen dit jaar en volgend jaar zijn? Bekijk dan hier alle zorgpremies.

Declareren IZZ

Declareren bij IZZ is eenvoudig. Heb je zorgkosten gemaakt en heb je het bedrag zelf voorgeschoten? Bij IZZ kan je je declaratie zowel online indienen.

Online

Je kunt eenvoudig je declaratie indienen via het online declaratieformulier op de website van IZZ. Je hoeft alleen maar je gegevens in te voeren en een duidelijke scan of foto van je nota te uploaden. Je declaratie wordt binnen 10 dagen na ontvangst verwerkt.

Opzeggen IZZ

Opzeggen van je IZZ-zorgverzekering kan in principe alleen aan het einde van het jaar. Je moet dan vóór 1 februari een nieuwe zorgverzekering aanvragen. Alleen in een aantal situaties mag je je zorgverzekering bij IZZ tussentijds opzeggen.

Hoe zeg je je zorgverzekering op?

Als je vóór 1 januari overstapt, wordt je verzekering automatisch opgezegd. Wil je je zorgverzekering bij IZZ tussentijds opzeggen? Neem dan contact op met de klantenservice van IZZ via 088-1318570. De klantenservice is bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur.

Wanneer mag je tussentijds opzeggen?

In een aantal situaties mag je een zorgverzekering bij IZZ tussentijds opzeggen:

  • Je bent collectief verzekerd bij IZZ, maar verandert van baan.
  • Je gaat scheiden of je kind wordt 18 jaar (opzeggen verzekering medeverzekerde).
  • Je gaat voor langere tijd wonen, werken of studeren in het buitenland.
  • De polisvoorwaarden van IZZ veranderen in je nadeel.

Vergelijk IZZ

Bij Pricewise kun je je zorgverzekering vergelijken om zo het meeste uit je zorgverzekering te halen. Is IZZ voor jou de juiste keuze? Via ons kun je na je vergelijking eenvoudig en direct vrijblijvende offertes aanvragen van verschillende zorgverzekeraars.


Zorgverzekering vergelijken

Pricewise Be wise. Check your price.