Univé ZEKUR Zorgverzekering

Univé ZEKUR is een zorgverzekering speciaal voor jongeren en biedt een uitgebreid pakket aan zorgverzekeringen. Wil je weten of ZEKUR bij je past? Bekijk dan hieronder welke zorgverzekeringen ZEKUR heeft te bieden.Univé ZEKUR  zorgverzekering
Univé ZEKUR zorgverzekeringen vergelijken

Basisverzekering Univé ZEKUR

De basisverzekering is verplicht voor iedere Nederlander van 18 jaar en ouder. De overheid bepaalt ieder jaar welke zorg je via de basisverzekering vergoed krijgt. Bij ZEKUR kies je uit 2 basisverzekeringen.

Gewoon ZEKUR

Gewoon ZEKUR is een naturaverzekering. Je bent daarmee verzekerd voor zorg waar ZEKUR een contract mee heeft. Het voordeel hiervan is dat ZEKUR de betaling van je zorgrekeningen direct regelt met zorgverleners. Het nadeel is dat je een lagere vergoeding krijgt als je naar een zorgverlener gaat die geen contract met ZEKUR heeft.

Gewoon ZEKUR Vrij

Gewoon ZEKUR Vrij is een restitutieverzekering. Daarmee heb je meer keuzevrijheid voor een zorgverlener. Kies je toch voor een ziekenhuis of fysiotherapeut waar ZEKUR geen contract mee heeft? Dan krijg je ook deze kosten volledig vergoed. Wel is een restitutieverzekering duurder dan een naturaverzekering. Daarnaast moet je zorgrekeningen zelf voorschieten en daarna declareren bij Univé.

Aanvullende verzekeringen Univé ZEKUR 

Met een aanvullende verzekering van Univé ZEKUR ben je verzekerd voor zorg die niet in het basispakket zit. Extra ZEKUR is de aanvullende verzekering van ZEKUR.

Losse aanvullende modules

  • Tand
  • Fysio
  • Buitenland/reis

Premie Univé ZEKUR 

Op zoek naar de premie van de Univé ZEKUR  zorgverzekering? Vul de vergelijker in en zie wat de premie van Univé ZEKUR is. Wil je weten wat de premieverschillen tussen 2019 en 2020 zijn? Bekijk dan dit overzicht.

Declareren Univé ZEKUR 

Declareren bij Univé ZEKUR is eenvoudig. Heb je zorgkosten gemaakt en heb je het bedrag zelf voorgeschoten? Bij Univé ZEKUR kan je je declaratie per post indienen.

Per post

Op de website van Univé ZEKUR kun je een declaratieformulier downloaden. Deze verstuur je ingevuld samen met de originele nota(‘s) naar:

ZEKUR van Univé
Postbus 25030
5600 RS Eindhoven

Opzeggen Univé ZEKUR 

Opzeggen van je Univé ZEKUR zorgverzekering kan in principe alleen aan het einde van het jaar. Je moet dan vóór 1 februari een nieuwe zorgverzekering aanvragen. Alleen in een aantal situaties mag je je zorgverzekering bij Univé ZEKUR tussentijds opzeggen.

Hoe zeg je je zorgverzekering op?

Als je vóór 1 januari overstapt, wordt je verzekering automatisch opgezegd. Wil je je zorgverzekering bij Univé ZEKUR tussentijds opzeggen? Dit kan op de website van Univé ZEKUR via "wijzigen" of via een e-mailformulier.

Wanneer mag je tussentijds opzeggen?

In een aantal situaties mag je een zorgverzekering bij Univé ZEKUR tussentijds opzeggen:

  • Je bent collectief verzekerd bij Univé ZEKUR, maar verandert van baan.
  • Je gaat scheiden of je kind wordt 18 jaar (opzeggen verzekering medeverzekerde).
  • Je gaat voor langere tijd wonen, werken of studeren in het buitenland.
  • De polisvoorwaarden van Univé ZEKUR veranderen in je nadeel.

Vergelijk Univé ZEKUR 

Bij Pricewise kun je je zorgverzekering vergelijken om zo het meeste uit je zorgverzekering te halen. Is Univé ZEKUR voor jou de juiste keuze? Via ons kun je na je vergelijking eenvoudig en direct vrijblijvende offertes aanvragen van verschillende zorgverzekeraars.


Zorgverzekering vergelijken