Subsidie isolatie

In het verleden zijn er vanuit de overheid speciale subsidieregelingen opgesteld om woningisolatie voor iedereen aantrekkelijker te maken. Het verbetert niet alleen het comfort in huis, maar het bespaart eveneens veel energie dat weer positief is voor het milieu en je energierekening. De meeste van deze subsidies zijn ondertussen alweer gesloten. De enige vorm van subsidie die tot op heden nog bestaat, is de btw-verlaging op isolatiewerkzaamheden.

Wil je weten welke energieleverancier voor jou het voordeligste product heeft?

Energie vergelijken

Subsidie vanuit het Rijk

Wanneer je de vloer of gevel van je woning wilt isoleren, kun je sinds 2009 gebruikmaken van de regeling voor btw-verlaging op isolatiewerkzaamheden. Dit houdt in dat wanneer je jouw woning wilt isoleren geen 21%, maar 6% belasting betaalt. Deze regeling geldt voor zowel het arbeidsloon als de kosten van het materiaal, mits deze minder dan de helft van de totaalkosten beslaan. Ben je meer geld kwijt aan de materiaalkosten? Dan geldt deze btw-verlaging alleen voor het arbeidsloon.

Lokale subsidie

Niet alleen het Rijk heeft stimuleringsregelingen voor energiebesparing, ook op lokaal niveau zijn deze regels opgesteld. Provincies en gemeenten proberen op deze manier hun steentje bij te dragen aan het milieu. Ben je woningeigenaar, een woningcorporatie en/of een pariculiere verhuurder en wil je weten voor welke subsidies je in aanmerking kan komen? Ga dan naar de Energiesubsidiewijzer. Hier kun je ook terecht voor leningen en andere regelingen.

Direct energie vergelijken? Energie vergelijken