Kan ik van enkel- naar dubbeltarief, of andersom?

Wil je een enkeltarief wijzigen in een dubbeltarief? Dit kan je energiebedrijf voor je regelen. Dit geldt in de meeste gevallen ook als je van een dubbeltarief naar een enkeltarief wilt. Pricewise zocht voor je uit hoe dit werkt.


Energietarieven vergelijken

Van dubbeltarief naar enkeltarief

Heb je een contract met een dubbeltarief? Dan ben je in het bezit van een energiemeter met een dubbel telraam. Als je het dubbeltarief naar een enkeltarief wilt wijzigen, dan hoef je de meter gewoonlijk niet te vervangen. In dit geval kun je bij je energieleverancier aangeven dat je het dubbeltarief wilt omzetten naar een enkeltarief.

Houd er rekening mee dat een energieleverancier niet verplicht is om aan de tariefwijziging mee te werken. In eerste instantie gaat een leverancier namelijk af op informatie van de netbeheerder. Staat je meter geregistreerd als dubbele meter? Dan word je in eerste instantie afgerekend tegen een dubbeltarief. Wil je zeker weten dat je leverancier meewerkt aan een omzetting naar een enkeltarief? Neem dan contact op met je leverancier.

Van enkeltarief naar dubbeltarief

Heb je een contract met een enkeltarief? Dan ben je vaak in het bezit van een energiemeter met een enkel telraam. Als je het enkeltarief naar een dubbeltarief wilt wijzigen, moet je de meter laten vervangen voor een meter met een dubbel telraam. Hiervoor moet je contact opnemen met je energieleverancier. Vraag je energiebedrijf altijd om een schriftelijke bevestiging.

Ga terug naar de veelgestelde vragen.

Meer weten?

Heb je geen antwoord gevonden op je vraag? Stel deze dan aan een van onze medewerkers door contact op te nemen met onze klantenservice via 088-66 99 000. We helpen je graag verder.

PricewiseBe wise. Check your price.

Wij gebruiken cookies en vergelijkbare technieken om de website te verbeteren en relevante advertenties bij derden te tonen.