Besparen met je dubbele energiemeter?

Mensen die denken te besparen met een dubbele meter, komen bedrogen uit. De tarieven voor dag- en nachtstroom leveren nauwelijks voordeel op ten opzichte van het standaardtarief voor elektriciteit. Pricewise, de grootste energievergelijker van Nederland, zocht voor je uit hoe het zit.


Energietarieven vergelijken

Een schamel tientje

dag en nachttariefHet nachttarief ligt iets lager dan het dagtarief. Verbruik je meer dan 45% van je stroom ’s avonds en ’s nachts? Dan begin je in principe met besparen. Toch zul je daar nauwelijks iets van merken. Zelfs als je 75% van je stroom 's nachts verbruikt, is je besparing op jaarbasis een schamel tientje. Het plaatsen van een dubbele meter kost trouwens zo'n € 70,-. Die heb je dus pas na 7 nachtelijke jaren terugverdiend.

Van dubbele meter naar enkele meter?

Heb je een dubbele meter met een dubbel tarief, en kost dat je meer dan het standaardtarief? Dan kun je bij de meeste energieleveranciers zonder problemen overstappen van dag- en nachttarief naar enkel tarief. Een andere meter laten plaatsen is dan niet nodig. Ook met een dubbele meter kun je stroom verbruiken tegen enkel tarief.

Pricewise Be wise. Check your price.

Wij gebruiken cookies en vergelijkbare technieken om de website te verbeteren en relevante advertenties bij derden te tonen.