Waterbesparende douchekop

Ongeveer de helft van de Nederlanders gebruikt een waterbesparende douchekop, ook wel een spaardouche genoemd. Ten opzichte van de gewone douchekop bespaart deze je maarliefst 20% op je energie- en waterverbuik. Hiermee is dit product een must wanneer je wilt besparen op je waterverbruik.

Niet op iedere verpakking van een waterbesparende douchekop staat dat het er daadwerkelijk eentje is. Om deze reden is het altijd goed om de volumestroom op de verpakking even te controleren. Aan de hand daarvan zie je hoeveel water de douchekop doorlaat. Hieronder zie je een overzicht van de verschillende volumeklassen met de bijbehorende volumestromen.

Volumeklasse Volumestroom (warm water met een gangbare waterdruk)
Z (spaardouche) 4,3 - 6,9 liter per minuut
A 7,0 - 8,7 liter per minuut
S (standaard) 8,8 - 11,6 liter per minuut
B 11,6 - 14,4 liter per minuut
C (comfort douche) 14,5 - 17,3 liter per minuut
C 17,4 - 21,9 liter per minuut

Waar moet je bij de aankoop van een spaardouche op letten?

  • Wanneer je thuis gebruik maakt van een keukengeiser, dan heeft het geen zin om een waterbesparende douchekop aan te schaffen. Een keukengeiser geeft namelijk een maximum van 6 liter water per minuut, waarmee geen besparing wordt opgeleverd.
  • Doordat een spaardouche een hogere druk in de doucheslang geeft, moet je goed kijken of je huidige doucheslang hier sterk genoeg voor is.
Wil je weten welke energieleverancier voor jou het meeste voordeel oplevert? Energie vergelijken

Pricewise Be wise. Check your price.