Nest - de slimme thermostaat

Handig, de Nest is een zelflerende thermostaat. Deze slimme thermostaat past het verwarmen van je woning aan op je leefritme en voorkeuren. De Nest onthoudt de temperatuur die jij prettig vindt en zet deze lager als je weggaat. Zo verspil je minder energie. Thuiskomen in een warm huis? Vanaf je telefoon, tablet of computer kun je de Nest op afstand bedienen. Wel zo makkelijk.
Vergelijk energiecontracten en bespaar op je energierekening

Groen blaadje

Zie je een groen blaadje in het beeldscherm van je Nest slimme thermostaat? Dit betekent dat je een temperatuur hebt gekozen waarmee je bespaart. Omdat de Nest leert van jouw persoonlijke voorkeuren verschilt het per huishouden wanneer dit teken verschijnt.

De slimme thermostaat en je privacy

Handig, zo'n slimme thermostaat die je helpt energie besparen. Helaas zijn slimme thermostaten wel privacygevoelig. De Nest slaat alle gegevens over je energieverbruik op. Zo weet de Nest wanneer je op vakantie bent en wanneer je doucht. Nest verzekert dat Google geen toegang heeft tot de data. Ook kun je als gebruiker aangeven dat je geen gegevens wilt delen met het bedrijf Nest.

Is de Nest iets voor jou?

De Nest werkt in principe met alle cv-ketels in Nederland. Heb je stadsverwarming? Als je al een thermostaat gebruikt, kun je ook gebruikmaken van de Nest. Ook in een huurhuis kun je de Nest installeren. Nest adviseert je om een Nest Pro (installateur) in te schakelen zodat de Nest goed aangesloten wordt.

Haal de Nest in huis

De Nest kan je los aanschaffen via verschillende (web)winkels. De kosten van de Nest 3de generatie zijn € 249,-. Als klant van Essent en ENGIE krijg je korting op de Nest wanneer je een 1- of 3-jarig contract afsluit. Bij een 4-jarig contract hoef je niks voor de Nest bij te betalen. Maar het is in bijna alle gevallen goedkoper om de Nest zelf aan te schaffen dan dat je deze cadeau krijgt.

Specificaties de Nest

Niet alle slimme thermostaten beschikken over dezelfde specificaties. Om het makkelijk en overzichtelijk te maken hebben we de specificaties van de Nest voor je op een rij gezet.
 
Algemeen
Naam Nest
Leverancier Essent en ENGIE
Beschikbaar voor iedereen Ja
Besturing via smartphone/tablet app Ja, Android/iOS
Besturing via website Nee
.
Kosten
Kosten los € 249,-
Abonnement betaling per maand Nee
Abonnement voor extra functionaliteiten Nee
Verplicht klant bij abonnement Nee
Korting voor klanten Ja, bij Essent en ENGIE
Gratis bij energiecontract Ja, bij 4-jarig contract
Installatiekosten Verschilt per installateur
.
Geschikt voor
Stadsverwarming Ja
Vloerverwarming Ja
Warmtepompen Ja
.
Eigenschappen
Zelflerend vermogen Ja
Verwarming bedienen op afstand Ja
Apparaten bedienen op afstand Ja
Weermonitoring Ja
Luchtvochtigheid Ja
Geofencing Ja
Bewegingssensor Ja
Lichtsensor Ja
Verwarming per kamer Nee
Verwarming per zone Ja

Zelf ook slim

Natuurlijk is de Nest slimme thermostaat handig en kan deze je helpen met besparen. Maar zelf kun je er ook voor zorgen dat je bespaart. Daarom hebben we handige bespaartips voor je op een rijtje gezet. En door energie te vergelijken via Pricewise kan je makkelijk honderden euro’s besparen op je energiecontract.

Meer weten?

Wil je meer weten over energieprijzen of over energie in het algemeen? Bekijk dan de veelgestelde vragen of neem contact met ons op via 088-66 99 000 (lokaal tarief). Onze Overstapcoaches staan voor je klaar.