E-bike-test

Ben je van plan een e-bike te kopen? Dan is het slim om van tevoren te vergelijken. Niet alleen op prijs, maar natuurlijk ook op kwaliteit. Op internet zijn veel websites te vinden die e-bike-testen laten zien. Tijdens een e-bike-test wordt een elektrische fiets getest op verschillende elementen, zoals bijvoorbeeld de prijs-kwaliteitverhouding. Door naar e-bike-testen te kijken, kun je ontdekken welke elektrische fietsen over het algemeen goed in de smaak vallen. Daar kun je je keuze eventueel op baseren of door laten beïnvloeden. Denk wel ook aan je eigen eisen aan de e-bike en doe je eigen research. Zo kom je tot de beste e-bike-keuze.E-bike-test

Beste elektrische fiets

Wat is de beste elektrische fiets? Jaarlijks worden er door verschillende bedrijven e-bike-testen gedaan. Uit zo’n e-bike-test komen dan de best beoordeelde e-bikes naar voren, op basis van de factoren waarop het bedrijf deze beoordeelt. Wat voor jou de beste elektrische fiets is, hangt af van jouw voorkeuren en waarvoor je de e-bike gaat gebruiken. Kies dus niet zonder na te denken voor een ‘beste elektrische fiets’. Het kan zomaar zo zijn dat jij veel goedkoper uit bent met een fiets die aan jouw eisen voldoet en niet aan meer dan die, voor jou misschien wel onnodige, eisen. Er is niet één beste elektrische fiets. Het gaat er in eerste instantie om wat jij vindt en eist. Is de beste elektrische fiets van het jaar precies wat je zoekt? Dan is het natuurlijk altijd prettig om te weten dat de experts op dit gebied jouw keuze bevestigen.


Fietsverzekering afsluiten

E-bike-test 2020

Er zijn online heel veel e-bike-testen te vinden. Zoals de jaarlijkse Nationale e-biketest van de Telegraaf of de E-biketest van de ANWB. Je kunt vaak precies zien welke elementen getest zijn. Aan de hand daarvan zou je kunnen bepalen welke elementen voor jou erg van belang zijn en welke dit in mindere mate zijn. Op basis van de beoordeling kun je dan zien welke fietsen goed of minder goed scoren op deze elementen. Een elektrische fiets in een hogere prijsklasse hoeft namelijk niet altijd beter te zijn dan een elektrische fiets die in een lagere prijsklasse valt. Bedenk zelf of je baat hebt bij een duurdere elektrische fiets met middenmotor, een hoge capaciteit van de accu, veel versnellingen en een luxe display, of dat je ook prima uit de voeten kunt met een wat goedkoper model. De beste elektrische fiets is uiteindelijk de fiets die jij het prettigst vindt en die dus aan al jouw eisen voldoet.

Staar je niet blind op alleen de uitkomsten van dergelijke e-bike-testen. Kijk verder dan dat. Zo is het verstandig om e-bikes te vergelijken. Zo kun je een favorietenselectie maken en meer kritisch zijn op het model en de eisen die je in gedachten had. Hou er wel rekening mee dat fietsen van voorgaande jaren al wat gedateerd kunnen zijn. Wij van Pricewise hebben een top 10 gemaakt van de meest populaire e-bikes. Deze top 10 is gebaseerd op een analyse van resultaten van andere e-bike-testen, namelijk die van ANWB, Fietsenwinkel.nl en 12gobiking.nl:

 1. QWIC Premium MN8 Belt
 2. Amslod Aston MX 2019
 3. Stella Trekking Premium
 4. QWIC Premium i MN7+
 5. Brinckers Brisbane M8
 6. Cortina E-U4 Transport
 7. Cortina E-U1 N7 2020
 8. Giant Entour E+
 9. Brinckers Boston F8
 10. Cube Touring Hybrid pro 500

ANWB e-bike-test 2019

De ANWB doet ieder jaar de E-biketest. De ANWB test de e-bikes hiervoor onder andere op elektrische ondersteuning, de remmen en rijden zonder ondersteuning. Wij hebben de top 10 elektrische fietsen uit de ANWB E-biketest op een rijtje gezet:

 1. Gazelle Grenoble C7+ HMB
 2. KOGA E-Nova
 3. Sparta M8b
 4. Cube Touring Hybrid Pro 500
 5. E-bike Das Original C009 Dutch
 6. Kettler Traveller E-Comfort Pro
 7. Kalkhoff Image 5.B Move BLX
 8. Pegasus Premio E10 Sport
 9. Trek TM2+
 10. Merida E-Spresso City 600

Consumentenbond e-bike-test 2019

Naast de ANWB heeft ook de Consumentenbond een e-bike-test. De Consumentenbond laat de test altijd uitvoeren door professionals. Er wordt getest op het aandrijfsysteem, de motorgeluiden en de uitrusting van de elektrische fiets. De top 10 elektrische fietsen volgens de Consumentenbond e-bike-test zijn:

 1. Victoria eTrekking 8.8
 2. Winora Sinus Tria
 3. Gazelle CityZen T10
 4. Victoria eTrekking 12.8
 5. Victoria eManufaktur 10.8
 6. Victoria eManufaktur 9.7
 7. Gazelle Ultimate T10 HMB
 8. Kalkhoff Endeavour 5.B XXL
 9. Cannondale Mavaro (City) Performance
 10. KOGA E-Lement

Fietsersbond e-bike-test 2019

De Fietsersbond heeft ook een e-bike-test in 2019 uitgevoerd; De Grote E-biketest 2019. Hierbij zijn verschillende fietsen getest en per categorie beoordeeld. Voor de onderstaande top 10 is gekeken naar de best beoordeelde e-bikes met een middenmotor, gezien dit type motor het vaakst gekozen wordt voor e-bikes. De top 10 van de Fietsersbond:

 1. Flyer Upstreet5
 2. Kreidler Vitality Eco 8
 3. KOGA E-Nova EVO PT
 4. Hercules Roberta I8 belt
 5. CUBE Town Hybrid EXC 500
 6. Pegasus Tecaro EVO NV Belt
 7. Sparta M8b Exclusive
 8. Gazelle Grenoble C8
 9. Sparta d-RULE M8TB
 10. Pegasus Ravenna EVO 5 belt

E-bike middenmotor-test

Er zijn meerdere typen motoren voor de e-bike. Een veelgekozen motor is de middenmotor, je kunt dus zoeken naar e-bike-middenmotor-testen. Verschillende organisaties doen ieder jaar een middenmotor-test onder verschillende e-bikes om te kijken wat de beste e-bike met middenmotor is. Als je een e-bike met middenmotor zoekt, kan het handig zijn om naar deze testen te kijken. Maar ook hierbij geldt; wat de beste elektrische fiets is, hangt af van jouw eisen. Het kan zijn dat er bij een e-bike-middenmotor-test eisen zijn gesteld die voor jou niet van toepassing zijn. Ook daarom is vergelijken belangrijk.

Beste elektrische fiets test aankoop

Als je een elektrische fiets gaat aanschaffen, zul je je waarschijnlijk afvragen: wat is nou de beste koop? Om dit te kunnen bepalen, staan jouw wensen voorop. Want alleen jij kunt bepalen wat je wel en niet noodzakelijk of prettig vindt bij een elektrische fiets. Stel dus eerst je eigen wensen vast en ga dan kijken naar wat de beste elektrische fiets voor jou is. Door elektrische fietsen te vergelijken op basis van jouw eisen, kom je erachter wat voor jou de beste en voordeligste e-bike is. Het kan uiteraard wel handig zijn om na het maken van je vergelijking een aantal testen op te zoeken om te kijken welke fietsen die aansluiten op jouw wensen als beste uit de test komen. Hierdoor ben je misschien wel meer zeker over de aankoop van jouw elektrische fiets naar keuze. Anderzijds ben je misschien een andere e-bike tegengekomen die net wat beter uit de test kwam en eigenlijk beter bij je past dan de fiets die je op het oog had.

Beste elektrische fiets kopen

Heb je de ideale elektrische fiets gevonden en heb je besloten deze te kopen? Dan wil je natuurlijk ook de beste prijs voor deze fiets. Wij vergelijken verschillende e-bike-aanbieders. Kijk daarom ook altijd in onze vergelijker. Door al jouw wensen en eisen in te vullen, komen er e-bikes naar voren die het beste bij jouw wensen aansluiten. Vervolgens kun je per e-bike zien welke aanbieder jou de beste prijs biedt. Door te vergelijken via Pricewise betaal jij dus niet te veel.

Meer weten?

Voor meer informatie over e-bikes, kun je altijd kijken op onze e-bikepagina's over type e-bikes, merken en op de hoofdpagina over de elektrische fiets. Voor vragen over de aankoop van bepaalde fietsen bij dealers of van bepaalde merken, moet je contact opnemen met de dealer of de aanbieder van het merk.

Pricewise Be wise. Check your price.

Wij gebruiken cookies en vergelijkbare technieken om de website te verbeteren en relevante advertenties bij derden te tonen.