Wanneer overstappen naar een andere energieleverancier?

Heb je nu een contract voor onbepaalde tijd? Dan kun je op ieder moment kosteloos overstappen. Na je aanvraag wordt je huidige contract zo spoedig mogelijk opgezegd en word je aangesloten bij je nieuwe leverancier.


Direct besparen en gebruikmaken van goedkope energie?

Vast contract voor bepaalde tijd

Loopt je huidige contract binnen 2 maanden af? Dan wordt er ten minste gewacht met het overnemen van je huidige contract totdat de einddatum is bereikt. Loopt het contract pas na 2 maanden af? Let dan op de overnametermijn van de nieuwe leverancier. Wil je weten wat de overnametermijn is die de nieuwe leverancier hanteert? Klik op "Meer informatie" bij jouw gewenste energiedeal. Bij het tabblad "Over de leverancier" staat precies hoe lang de nieuwe leverancier wil wachten met het starten van je nieuwe contract. 

Contract voortijdig verbreken

Je kunt er ook voor kiezen om je vaste contract voortijdig te verbreken. Houd er dan wel rekening mee dat je oude leverancier hiervoor een opzegvergoeding in rekening brengt.

Meer weten?

Heb je geen antwoord gevonden op je vraag? Stel deze dan aan een van onze Overstapcoaches door contact op te nemen met onze klantenservice via 088-66 99 000. We helpen je graag verder.