Kan ik als ZZP’er een privé lening aanvragen?

Geld lenen als je inkomsten hebt uit een eenmanszaak, VOF of BV kan soms lastig zijn. Zeker als het gaat om een persoonlijke lening. Gelukkig kan Pricewise je hiermee verder helpen. Bij ons kun je geld lenen voor privé doeleinden zoals bijvoorbeeld een grote aankoop of een verbouwing aan persoonlijke woonruimte. Voor het afsluiten van je lening kijkt de kredietverstrekker naar de financiële situatie waarin jij verkeert. Deze situatie wordt vergeleken met de voorwaarden om te bekijken of je in aanmerking komt voor een lening.

 

Leningen vergelijken

Aan welke voorwaarden moet ik als ondernemer voldoen?

Om zeker te zijn dat de lening terugbetaald kan worden zijn er enkele voorwaarden waar jij als ondernemer en jouw onderneming aan moet voldoen bij de aanvraag van een persoonlijke lening: 
 
  • Je hebt een positieve BKR registratie 
  • Je heb in je laatst boekjaar geen negatief eigen vermogen
  • Je kunt de jaarrekeningen over de afgelopen 3 jaar overleggen
  • Je beschikt over een eigen woning, koop of huur op eigen naam

Welke voorwaarden zitten er aan de lening?

Naast de voorwaarden waar jij als ondernemer aan moet voldoen brengt de lening zelf brengt ook een aantal voorwaarden met zich mee: 
 
  • Het afsluiten van een lening is mogelijk voor bedragen tussen de €7.500 en €75.000.
  • Het rentepercentage ligt hoger. De inkomsten uit een eigen onderneming zijn minder regelmatig dan de inkomsten uit loondienst. Hierdoor ligt het rentepercentage hoger dan voor mensen die bijvoorbeeld in loondienst zijn.
  • De lening mag niet voor zakelijke doeleinden worden gebruikt. Ook het aanvullen van zakelijk inkomen middels de lening is niet toegestaan. Deze lening mag alleen gebruikt worden voor privé doeleinden.

Zakelijke lening

Wil je geld lenen voor zakelijke doeleinden of voor het aanvullen van zakelijk inkomen? Vraag dan een zakelijke lening aan. Ook aan deze lening zitten meestal andere voorwaarden aan verbonden dan aan een reguliere lening. Het is helaas niet mogelijk om via Pricewise een zakelijke lening af te sluiten. 

Wil je meer weten over je privé lening?

Heb je nog vragen over een persoonlijke lening als ondernemer? Neem dan contact op met onze klantenservice via 088-66 99 075 (lokaal tarief). Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 09:00 tot 18:00. Liever mailen? Maak dan gebruik van ons contactformulier.
 

Pricewise Be wise. Check your price.