Hoe kan ik verstandig lenen?

Als een lening gaat afsluiten, wil je dit natuurlijk zo verantwoordelijk mogelijk doen. Om verstandig geld te lenen, is het goed er van te voren goed over na te denken. Zo voorkom je dat je achteraf voor verrassingen komt te staan. Op deze pagina vind je alle informatie over verstandig lenen.


Leningen vergelijken

Tips om verstandig te lenen

  • Hoeveel kun je lenen? Bedenk welk bedrag je echt nodig hebt. Je kunt via onze tool ‘verantwoord geld lenen’ zien hoeveel je verstandig kunt lenen.
  • Wil je eenmalig een bedrag lenen? Kies dan voor een persoonlijk krediet. Of wil je doorlopend geld kunnen opnemen? Dan is een doorlopend krediet een verstandige keuze. Welke leenvorm het beste bij jou past is afhankelijk van je wensen.
  • Geld lenen kost geld. Bedenk daarom van te voren goed wat het je in totaal gaat kosten. Door de rente betaal je altijd meer dan het bedrag dat je leent.
  • Denk na over de risico’s. Als je een lening afsluit, ga je een contract aan. Je moet je aan bepaalde (betalings)afspraken houden. Houd er rekening mee dat jouw situatie kan veranderen (bijvoorbeeld door arbeidsongeschiktheid), maar dat je wel de verplichtingen moet blijven voldoen. Ben je hiervan bewust en check altijd goed van te voren de voorwaarden.

PricewiseBe wise. Check your price.

Wij gebruiken cookies en vergelijkbare technieken om de website te verbeteren en relevante advertenties bij derden te tonen.