Kan ik elektriciteit terugleveren met een dubbele meter?

Ja, ook met een dubbele meter kun je elektriciteit terugleveren. De overheid heeft hiervoor nog geen officiële regels opgesteld.


Dubbele meter

Er zijn momenteel twee verschillende manieren waarop energieleveranciers met dubbele meters en terugleveren omgaan:

  1. De stroom die je overdag teruglevert, wordt verrekend met de stroom die op dat moment al is verbruikt. Als de dagmeter op 0 komt te staan, start het terugleveren van de nachtmeter. Als beide meters op 0 staan, ontvang je van de leverancier een redelijke terugleververgoeding.
  2. De stroom die je overdag teruglevert, wordt verrekend met de stroom die op dat moment al is verbruikt. Als de dagmeter op 0 komt te staan, ontvang je een redelijke terugleververgoeding. Precies hetzelfde geldt voor de nachtmeter.

De eerste manier is een stuk voordeliger dan de tweede manier. Overdag wek je namelijk meer elektriciteit op. Neem contact op met je energieleverancier om erachter te komen welke manier op je dubbele meter wordt toegepast.

Met een redelijke terugleververgoeding wordt bedoeld: het leveringstarief exclusief energiebelasting en btw, vermenigvuldigd met een dempingsfactor van maximaal 0,7.

Meer info?

Heb je geen antwoord gevonden op je vraag? Stel deze dan aan een van onze Overstapcoaches door contact op te nemen met onze klantenservice. We helpen je graag verder met alle vragen over energie, energieleveranciers vergelijken en overstappen.


Energie vergelijken voor een dubbele meter

PricewiseBe wise. Check your price.

Wij gebruiken cookies en vergelijkbare technieken om de website te verbeteren en relevante advertenties bij derden te tonen.