Hoe kies je een duurzame verzekering? 

Vaker de fiets pakken, elektrisch rijden en zonnepanelen op het dak: we zijn met z’n allen steeds meer met duurzaamheid bezig. Maar wist je dat ook je verzekering duurzaam kan zijn? Een duurzame verzekering kiezen is makkelijker dan je denkt, dankzij de duurzaamheidsscores.

Wat zijn deze duurzaamheidsscores?

Een duurzaamheidsscore is een score die wordt toegewezen aan een verzekeraar. Bij het bepalen van de score wordt gekeken naar de manier waarop de door de klant betaalde premie wordt geïnvesteerd door de verzekeraar. Momenteel zijn in de vergelijkers alleen nog de duurzaamheidsscores van de VBDO  te zien. Dit betekent dat je nu alleen woonverzekeringen op duurzaamheid kunt vergelijken. Maar we zijn hard op weg naar meer duurzame vergelijkers.  

Hoe kies ik de meest duurzame verzekering?

Simpel! Bij het vergelijken zie je meteen de scores die vanuit de VBDO aan de verzekeraar gegeven zijn. Hoe hoger de score van de VBDO, hoe duurzamer het investeringsbeleid van de verzekeraar. Zo kies je gemakkelijk de verzekering die het beste bij jou past. 

Ga terug naar de FAQ.


Heb je geen antwoord gevonden op je vraag of heb je hulp nodig bij het vergelijken van woonverzekeringen? Stel deze dan aan een van onze medewerkers door contact op te nemen met onze klantenservice via 088-66 99 012. We helpen je graag verder.

Zo min mogelijk kosten met mogelijke schade aan je woning?

Woonverzekering vergelijken

Pricewise Be wise. Check your price.