Is mijn wintersport ook gedekt onder mijn reisverzekering?

Tijdens je wintersport is het belangrijk om goed verzekerd te zijn. Controleer dus of je reisverzekering ook dekking biedt tijdens je wintersport. Lees er hieronder meer over.


Reisverzekeringen vergelijken

Een reisverzekering is een verzekering voor dingen die je tijdens je reis kunnen overkomen. Zo dekt een reisverzekering bijvoorbeeld de kosten van een terugreis als er thuis plotseling iemand overlijdt en je terug moet keren naar Nederland. Je kunt je reisverzekering aanvullen met verschillende modules, zoals 'aanvullende medische kosten', 'bagage' en 'ongevallen'.

Een wintersport is een reis, dus je zou verwachten dat eventuele kosten onder je reisverzekering vallen. Wintersporters lopen echter een groter risico op ongelukken dan mensen die een stedentrip gaan doen. Daarom vallen wintersportbagage en eventuele medische kosten die je kunt maken tijdens een wintersportvakantie niet onder de standaard aanvullende modules van je reisverzekering. Er is een speciale module gemaakt voor de wintersporters: de wintersportdekking. Deze dekking zorgt ervoor dat jouw reisverzekering en aanvullende modules ook gelden als je op wintersport bent.

Als je in het ziekenhuis belandt tijdens je stedentrip, kunnen de kosten vergoed worden vanuit je zorgverzekering en/of reisverzekering met de module 'aanvullende medische kosten'. Moet je naar het ziekenhuis na een ongeluk tijdens het snowboarden? Dan zijn je aanvullende medische kosten alleen gedekt als je ook wintersportdekking hebt afgesloten.

Omdat een wintersportdekking niet standaard is opgenomen in een reisverzekering, moet je het aangeven in onze vergelijker als je wintersport wilt meeverzekeren. Je ziet dan gelijk de reisverzekering en premies inclusief wintersportdekking.

Meer weten?

Heb je vragen en wil je advies van een medewerker? Neem dan contact op met onze klantenservice via 088-66 99 012 (lokaal tarief). We helpen je graag verder.

Pricewise Be wise. Check your price.