Hoe zit het met diefstal van bagage?

Het kan voorkomen dat je op vakantie te maken krijgt met diefstal van je bagage. Dit is natuurlijk erg vervelend. Lees hier waar je rekening mee moet houden en wat je moet doen.


Reisverzekeringen vergelijken

Voorwaarden

Lees altijd goed de voorwaarden van je reisverzekering voor je op reis gaat. Bij veel verzekeraars is het een vereiste dat je alles eraan hebt gedaan om je spullen te beschermen. Zo is het bijvoorbeeld zo dat bagage altijd op de veiligste plek opgeborgen moet worden. Veel claims worden afgewezen door de verzekeraars omdat verzekerden niet genoeg op hun bagage hebben gelet.

Goed opbergen

Voor geld en andere kostbaarheden geldt dat je deze spullen altijd bij je moet houden of in een kluis moet bewaren. Verder zijn er maximale bedragen vastgesteld voor je bagage en spullen zoals je camera, sieraden, fietsen etc. Mocht jouw bagage gestolen worden dan moet je direct aangifte doen bij de politie op jouw bestemming.

Meer weten?

Heb je vragen en wil je hulp van een medewerker? Neem dan contact op met onze klantenservice. We helpen je graag verder.

Pricewise Be wise. Check your price.

Wij gebruiken cookies en vergelijkbare technieken om de website te verbeteren en relevante advertenties bij derden te tonen.