Wat is sneller, ADSL of kabel?

Deze vraag is niet zo eenvoudig te beantwoorden. De reden hiervoor is dat deze internetverbindingen gebruikmaken van een andere techniek. DSL en kabelinternet zijn beide breedband verbindingen maar verschillen wel van elkaar. Glasvezel is een nieuwe techniek.


DSL

De snelheid van DSL (ADSL en VDSL) is afhankelijk van de afstand naar de wijkcentrale. Met DSL gebruik je je telefoonlijn om informatie over het internet te sturen en te ontvangen. Voor DSL heb je dus een telefoonaansluiting nodig.

Kabel

Bij kabelinternet kan het voorkomen dat de verbinding wordt gedeeld met andere gebruikers uit de omgeving. In principe hoeft dit geen bezwaar te zijn, maar als je veel zware gebruikers in je omgeving hebt kan dit de snelheid van de verbinding beïnvloeden. Tegenwoordig maken steeds meer kabelaanbieders echter gebruik van een nieuwere techniek waarbij dit nadeel niet meer aanwezig is.

Glasvezel

Met glasvezel zijn hogere internetsnelheden beschikbaar dan bij DSL en de kabel. Glasvezel is nieuw en nog niet in heel Nederland beschikbaar. Bij glasvezel gaat uploaden even snel als downloaden.

Welke is het snelste?

In de vergelijker geven wij per abonnement aan wat de verwachte snelheid op jouw adres is. Zowel voor de download- als de uploadsnelheid. Wel zo makkelijk. 

Meer weten?

Heb je geen antwoord gevonden op je vraag? Stel deze dan aan een van onze Overstapcoaches door contact op te nemen met onze klantenservice. We helpen je graag verder.


Internet vergelijken

Pricewise Be wise. Check your price.

Wij gebruiken cookies en vergelijkbare technieken om de website te verbeteren en relevante advertenties bij derden te tonen.