Isolatie

Een woning verliest warmte via ramen, muren, het dak en de vloer. Om te zorgen dat er zo min mogelijk warmte verloren gaat, is het zinvol om te zorgen voor een goede isolatie. Naast een lager energieverbruik en minder milieubelasting, verdien je de investering ook terug door een lagere energierekening.


Isoleren hoeft maar één keer te gebeuren en het verhoogt het de meerwaarde van je woning. Er valt met name veel winst te behalen bij oudere huizen. Woon je in een nieuwbouwwoning? Dan voldoet je huis vaak al aan de voorschriften en eisen voor optimale isolatie.

Diverse isolatievormen

Isolatie helpt niet alleen de warmte in huis of juist (kou) buiten te houden, het gaat ook tocht tegen. Bovendien zal je minder last hebben van geluid op straat en condens op de ramen. Zorg er wel voor dat je over de juiste middelen beschikt voor een goede ventilatie. Een goed geisoleerde woning heeft namelijk geen kieren en die zorgen juist voor natuurlijke ventilatie. Ventilatie is essensieel voor een gezonde leefomgeving. 

Voordat je kiest voor een bepaalde isolatievorm, doe je er goed aan om je woning eerst goed onder de loep te nemen. Er zijn namelijk diverse isolatiemogelijkheden die aansluiten bij je persoonlijke situatie. Voor iedere vorm van isolatie is het van belang te weten wat de meest optimale isolatiewaarden zijn. Je hebt bij het isoleren van je huis vanuit de overheid recht op een subsidie in de vorm van belastingvoordeel. Daarnaast bespaar je met een goed geisoleerd huis op de energierekening. Wil je hier nog meer op besparen? Gebruik dan onze energievergelijker en check hoeveel je kunt besparen door over te stappen naar een andere energieleverancier

Meer over isolatie


Besparen door te veranderen van energieleverancier?