Zonneboiler

Met een zonneboiler kun je bijna de helft van je energieverbruik voor warm water besparen. Een zonneboiler is milieuvriendelijk, want bij de verwarming van je water komt geen CO2 vrij. Wil jij weten of deze duurzame manier van energie besparen iets voor jou is? We hebben de belangrijkste informatie voor je op een rijtje gezet.



Zonneboiler
Energie vergelijken

Werking zonneboiler

Zoals de naam al aangeeft, wordt een zonneboiler opgewarmd door de zon. In de zonnecollector wordt water opgewarmd door de zon. Wanneer dit warm genoeg is, wordt het naar de boiler gepompt. Is het water uit de zonneboiler op? Dan zal je combi-ketel het overnemen. Je zit dus nooit zonder warm water. De beste plek voor de zonnecollector is op het zuiden. Hoe minder zon, hoe minder rendement je eruit haalt.

Kosten zonneboiler

Een zonneboiler gaat zo’n 20 jaar mee. Hoe groter de zonneboiler, hoe duurder deze zal zijn. Voor een huishouden van 2 personen is de gemiddelde aanschafprijs € 2.500,-. Je kunt gemiddeld 50% op je kosten voor warm water besparen. Niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu.

Subsidie zonneboiler

Afhankelijk van het type zonneboiler kun je subsidie aanvragen. Dit bedrag varieert van € 350,- tot €1.700,-. Het precieze subsidiebedrag is afhankelijk van het soort zonneboiler en de energieprestatie. Je zonneboiler moet aan een aantal voorwaarden voldoen, opgesteld door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Voldoet je zonneboiler aan deze voorwaarden? Check dan via de EnergieSubsidiewijzer of jij subsidie kunt krijgen voor besparing van energie.

Meer weten?

Wil je meer weten over energie en overstappen? Bekijk de veelgestelde vragen. Of neem contact op met onze Overstapcoaches via 088-66 99 000 (lokaal tarief). We helpen je graag verder.

Pricewise Be wise. Check your price.