Stijging energiebelasting

De energiebelasting wordt ieder jaar op 1 januari opnieuw vastgesteld door de overheid. Wat betekent een stijging in energiebelasting voor jouw energierekening?

Stijging energiebelasting

Stijging energiebelasting

De afgelopen jaren is de belasting op energie ieder jaar licht gestegen ten opzichte van het jaar ervoor.  Hier lees je meer over hoe energiebelasting is opgebouwd en hoe deze is veranderd in de afgelopen jaren.

Energiebelasting bij vaste of variabele tarieven

De overheid past de energiebelasting jaarlijks aan. Je energieleverancier is verplicht om energiebelasting aan jou door te rekenen. De leverancier maakt hier geen winst op, maar moet de geïnde energiebelasting afdragen aan de Belastingdienst. Je betaalt dus altijd de door de overheid vastgestelde energiebelasting, of je nou voor vaste of variabele energietarieven gekozen hebt. Je kunt energiebelasting niet vastzetten. Alleen het kale stroomtarief per kWh en het kale gastarief per m3 kun je vastzetten.

Meer weten?

Heb je nog vragen over energiebelasting? Neem dan contact op met onze Overstapcoaches. Je kunt ze bereiken via 088 66 99 000 (lokaal tarief) op werkdagen tussen 9.00 en 20.00 uur.

Pricewise Be wise. Check your price.

Wij gebruiken cookies en vergelijkbare technieken om de website te verbeteren en relevante advertenties bij derden te tonen.