Waterbesparing

Door diverse mogelijkheden van waterbesparing kunnen we veel geld besparen op onze energierekening. Leidingwater zelf is relatief goedkoop maar gemiddeld genomen gebruiken we bijna 20% van ons gasverbruik voor de verwarming van water en dat kost geld.


Elke dag gebruiken we per persoon gemiddeld 120 liter water, waarvan het meeste wordt gebruikt door huishoudelijke apparatuur, douchen, badderen en toiletspoelingen. Door de verschillende waterbesparende producten die tegenwoordig op de markt zijn, kunnen we het kostbare water- en gasverbruik omlaag krijgen.

Hoe bespaar je op je waterverbuik?

De meeste woningen zijn voorzien van een combiketel die op gas werkt. Deze ketel verwarmt niet alleen de verwarming, maar regelt ook de warmwatervoorziening. Het verbruik van gas verhoogt de uitstoot van CO 2 en werkt op deze manier mee aan het opraken van fossiele brandstoffen en daardoor dus ook aan de negatieve klimaatverandering .

Meer weten?

Milieubelasting kan verminderd worden door efficiënter te verwarmen en minder warm water te gebruiken. De laatste jaren zijn hiervoor de volgende producten ontwikkeld:


Stroom- en gasprijzen vergelijken?

PricewiseBe wise. Check your price.

Wij gebruiken cookies en vergelijkbare technieken om de website te verbeteren en relevante advertenties bij derden te tonen.