Wat is het verschil tussen downstream en upstream?

Bij alle internet-abonnementen worden steeds twee verschillende snelheden weergegeven, de downstream snelheid en de upstream snelheid. Deze snelheden worden aangegeven in Kb/s of Kilobit per seconde.


Downstream

De downstreamsnelheid is de snelheid waarmee je gegevens van het internet afhaalt. Dit is bijvoorbeeld het geval als je een webpagina bezoekt of een MP3-bestand aan het downloaden bent. Hoe hoger deze snelheid is hoe eerder het bestand vanaf het internet is binnengehaald.

Upstream

De upstreamsnelheid is de snelheid waarmee je gegevens naar het internet toezend. Dit is bijvoorbeeld het geval als je een e-mail verstuurt of een bestand op het internet wilt zetten.

De downstreamsnelheid is hoger dan die van upstream. Voor particulier gebruik is dit ook meer dan voldoende. Alleen bij de zwaardere zakelijke (en dus ook duurdere) abonnementen is het mogelijk een hogere upstreamsnelheid te kiezen.

Meer weten?

Heb je geen antwoord gevonden op je vraag? Stel deze dan aan een van onze Overstapcoaches door contact op te nemen met onze klantenservice. We helpen je graag verder.


Internet vergelijken

PricewiseBe wise. Check your price.

Wij gebruiken cookies en vergelijkbare technieken om de website te verbeteren en relevante advertenties bij derden te tonen.